lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de gener, 2009

Junqueras assegura que l'Estat espanyol frena la presència de Catalunya a Europa

Oriol Junqueras 270109 CATinfo El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dimarts que l'Estat espanyol frena la presència de Catalunya a Europa, per la qual cosa ha reivindicat la necessitat de fer "pedagogia" en les institucions europees per defensar el dret a decidir i les sensibilitats dels catalans.

"Hem d'intentar que Europa entengui que Espanya no ens deixa ser europeus, i fer palanca sobre la sensibilitat democràtica europea", ha dit en roda de premsa –acompanyat pel president d'ERC, Joan Puigcercós–, en referir-se a les declaracions del president de l'Eurocambra, Hans-Gert Pöttering, que ahir va instar la classe política catalana a convèncer el govern espanyol per al reconeixement del català a la Unió Europea (UE).

Segons Junqueras, aquest és un exemple que invita Catalunya "a convertir-se en Estat", en considerar que l'única forma de garantir els drets dels catalans en tots els àmbits és tenir el màxim poder polític. VilaWeb/ElPunt: Oriol Junqueras: 'L'estat espanyol no ens deixa ser europeus'

Nou clam per reclamar l'anul·lació del judici al president Lluís Companys

Coincidint amb el 70è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona, fins a 36 entitats i persones condecorades amb la Creu de Sant Jordi i una dotzena d'entitats memorialistes més van engreixar ahir el clam perquè s'anul·li el judici contra l'expresident Lluís Companys. A iniciativa de la Comissió de la Dignitat, han tramès una carta al president, José Montilla, en què expressen la seva «preocupació per la situació de les gestions per obtenir l'anul·lació del procés» i li reclamen «accions decidides» perquè es faci justícia més de trenta anys després de la restitució de la democràcia. El govern espera que l'Estat emeti aquest mes la declaració de reparació que la néta de Companys, acompanyada de Joan Saura, va demanar al ministre de Justícia. VilaWeb/ElPunt: Trenta condecorats amb la Creu de Sant Jordi reclamen l'anul·lació de la causa a Companys

25 representants sindicals es tanquen indefinidament a Educació

25 representants dels cinc sindicats d'ensenyament, USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-SPS, UGT i CGT, s'han tancat aquest dilluns a la tarda a la seu dels serveis territorials del Departament d'Educació a Barcelona, al carrer Casp. Protesten per la política educativa que està desplegant el conseller d'Eduació, Ernest Maragall. L'acusen de prendre decisions sense negociació prèvia. Per exemple, haver ofert la possibilitat d'ampliar l'horari lectiu als professors que ho demanin. La portaveu del sindicat majoritari, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha assegurat que la intenció és romandre-hi fins que els facin fora.

Els sindicats també han convocat per al pròxim 12 de febrer manifestacions davant dels ajuntaments d'alguns municipis. Com a última opció, si el Departament no atén les seves peticions, amenacen en convocar una nova vaga general de l'ensenyament públic.

VilaWeb/ElPunt: La policia desallotja els representants sindicals tancats al Departament d'Educació

Isabel-Clara Simó: Madridgate

Com que els del PP no tenen humoristes (l'estètica continua sent d'esquerres, estimats neocon), no poden fer un DVD amb les declaracions de ZP el darrer mes: des de negar la crisi fins a regalar diners a tothom, i acabar confessant que el 2011 ja veurem. Sumant-hi el més colossal dels incompliments de promeses, que és el de l'Estatut de Catalunya, que no serveix de res, ni netejat, manipulat, retallat i fet una pelleringa. Ara: el seu millor moment és quan va definir Patxi López com un mur contra el qual s'estavella el terrorisme (sic). A l'altre costat, tenim el Madridgate, que és una sarsuela que haurien de representar tots els teatres lírics espanyols. El més commovedor, però, ha estat la intervenció de Rajoy al congrés del PP, on ha fet unes preguntes que jo, al menjador de casa, creia que eren un gag del Polònia: ha preguntat si els militants saben que primer és el partit que no pas la seva carrera, i si no saben que primer és Espanya i després l'estratègia de partit. Jo li ho contestaré, ja que es veu que les preguntes han caigut en el buit, i ho faré sense necessitat de tenir carnet ni del PP ni de cap altre partit. Doncs miri, don Mariano, per a qualsevol militant està molt per sobre, a miríades de distància, la seva ambició personal que el partit sencer (mira quin bell oxímoron), i el partit és la plataforma de llançament; és a dir: el partit és el mitjà, i el fi, tenir un bon sou i una quota de poder. Pel que fa al partit, Espanya i, si pot ser, el terrorisme, i la immoralitat de la llei de partits i qualsevol martingala, són el mitjà per obtenir la Moncloa. I no es pensi que a Catalunya va gaire diferent, car s'acostuma a tenir en una butxaca la cartera i a l'altra la pàtria. "Honi soit"?