lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de juliol, 2010

El Parlament remata la ‘fiesta'

El Parlament va donar ahir l'estocada final a les curses de braus que, a partir de l'1 de gener del 2012, seran un espectacle prohibit a Catalunya. Amb màxima expectació de taurins i animalistes i en un debat seguit per mitjans d'arreu del món, la cambra catalana va donar llum verda a la iniciativa legislativa popular (ILP) promoguda per la plataforma Prou –amb 180.000 signatures al darrere– per vetar les corrides en una votació en la qual els diputats del PSC i CiU van fer-ho segons la seva consciència, sense directriu de grup.

La llibertat a l'hora de prémer el botó va ser la clau, i la federació és qui va decantar la balança cap a la prohibició. Al suport ja clar d'entrada dels 21 diputats d'ERC i 12 d'ICV-EUiA s'hi van sumar 32 vots de les files de CiU –entre els quals Artur Mas– i 3 del PSC. El resultat va ser contundent: 68 vots a favor davant dels 55 en contra i les 9 abstencions. Tres diputats no hi van participar.

L'hemicicle va rebre la decisió amb eufòria i aplaudiments dels pares de la ILP, que, reforçats per la victòria catalana, prometen continuar la batalla contra la tauromàquia a la resta de l'Estat. Les valoracions van traspassar fronteres i la decisió, històrica, va aparèixer als mitjans digitals d'arreu del món. VilaWeb: La plataforma Prou es felicita per l'aprovació de la ILP contra les corregudes bous Nació Digital: La prohibició dels braus a les portades dels diaris europeus

Carod avisa els contraris al model lingüístic català que no podran acabar amb la 'unitat civil' de Catalunya

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha avisat aquest dimecres els contraris al model lingüístic i social català que no podran acabar amb la 'unitat civil del poble de Catalunya', de la mateixa manera que no va aconseguir fracturar-la la dictadura franquista amb totes les eines de què disposava. El vicepresident ha carregat contra els diputats del Grup Mixt que 'volen fer creure' que el futur del castellà es juga a Catalunya. A més, ha deplorat que es diferenciï la 'comunitat castellanoparlant' de Catalunya quan 'el millor que ha fet aquest país és fer una sola xarxa escolar on no es discrimini els infants per la llengua d'origen de la seva família'.

Neix SI, una altra coalició independentista que concorrerà a les eleccions

L'independentisme català compta a partir d'aquest dimecres amb una altra formació sobiranista. Es tracta de SI, una coalició sorgida de la unió de les diverses entitats que van signar el manifest realitzat per Conferència Nacional del Sobiranisme que defensava la creació d'una candidatura sobiranista única i transversal. Els responsables de la coalició s'han mostrat optimistes de cara a l'adhesió de Reagrupament i Solidaritat Catalana amb els quals ja han iniciat converses. La formació està integrada per diverses entitats com Bloc Sobiranista Català, CUP d'Arenys de Munt, Crida per la terra o Suma Independència.

Sèrbia continua lluitant a l'ONU contra la independència de Kosovo

Quin mal perdre ! Preparem-nos pels d'aquí !!*!! Sèrbia es manté ferma en la seva decisió de no reconèixer la independència de Kosovo i lluitar per aconseguir el suport internacional que li permeti seguir negociant una sortida diplomàtica del conflicte amb la que encara considera la seva província del sud del país. Per això, Sèrbia ha traslladat aquest dimecres a l'Assemblea General de l'ONU una resolució en la que demana una sortida dialogada del problema amb Kosovo, al mateix temps que reitera la seva posició de no reconèixer la independència del territori. Aquest document proposa que les parts implicades trobin una solució acceptable, mentre que senyala que la secessió unilateral no és una forma correcta de solucionar les qüestions territorials.

'No trauré l'estelada del balcó encara que els veïns es queixin'

La Mercè Escarrà viu de lloguer a un pis de la zona de les antigues casernes de Girona, és ex militant de Convergència i Unió i actualment milita a Solidaritat Catalana per la Independència. El dimarts va trobar a la seva bústia una nota de la immobiliària que li va llogar el pis, Administracions Girona SL, que li demanava en espanyol que 'un cop finalitzats els esdeveniments esportius o fora de dates senyalades' s'han de 'retirar les banderes de la façana'. Escarrà sospita que hi ha alguns veïns que els 'molesta' l'estelada però ha assegurat que demanar-li que la tregui vulnera la seva llibertat d'expressió. La immobiliària s'ha disculpat i ha atribuït a un 'error' haver-li enviat el comunicat en castellà.

Nació Digital: «No trauré l'estelada del balcó encara que els veïns es queixin»