lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2009

Saura assegura que mai ha pensat a dimitir per la càrrega dels Mossos

Joan Saura 010409 CATr

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que és la primera vegada que un conseller d'Interior dóna la cara i assumeix responsabilitats en referència a la compareixença d'aquest dimarts al Parlament de Catalunya per informar dels fets del 18 i 19 de març després del desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona.

Saura també ha dit que mai hi havia hagut cap cessament a la direcció general de la Policia per fets similars. S'ha mostrat orgullós de les "mesures ràpides que s'han pres en menys de quinze dies i ho ha qualificat de "feina ben feta". El conseller ha assegurat que personalment li ha costat destituir el director general de la Policia, Rafael Olmos, i ha afegit que mai ha pensat a dimitir.

Respecte a la destitució d'Olmos, Saura ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que la seva tasca ha estat difícil i que a ell li ha costat prendre la decisió de cessar-lo, però ha afegit que "ell era el responsable de dirigir els operatius policials". Saura ha assegurat que amb la seva destitució s'acaben les responsabilitats polítiques, ja que "no estem al davant d'una mala tasca continuada dels mossos" sinó d'un "fet puntual". El titular d'Interior ha dit que a Catalunya no hi ha manifestacions violentes i ha assenyalat alguns grups minoritaris violents com a origen dels conflictes d'algunes universitats. Conselleria Interior 030409 La Nit COMr

Avui: Montilla tanca files amb Saura i es fa el "màxim responsable" de l'actuació dels Mossos

El Parlament dóna suport a l'aplicació de Bolonya i als rectors, i aposta pel "diàleg"

El president del Parlament, Ernest Benach, ha llegit aquest dimecres una declaració institucional, signada per tots els grups de la cambra, en la qual es defensa el pla Bolonya i s'aposta pel "diàleg i la concertació" com les "úniques vies que permeten canalitzar les legítimes aspiracions de tots els membres de la comunitat universitària i de la resta de la societat". La declaració també mostra suport als rectors i a la resta de la comunitat universitària "en la voluntat per mantenir la normalitat acadèmica que ha de regir la vida universitària".

Segons la declaració, l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) és "una oportunitat per construir un sistema universitari propi de més qualitat i al servei de la societat a què es deuen totes les institucions d'educació superior". "El seu desplegament ha de reforçar la vocació de la universitat com a servei públic i la seva funció social, així com la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació superior", s'afegeix.

El Parlament considera necessari "continuar i aprofundir en l'explicació del desplegament de l'EEES a tota la comunitat universitària i a la societat en general per tal d'aconseguir els majors consensos". La cambra també demana un sistema de beques universitàries que "garanteixi l'equitat en l'accés dels ciutadans a l'educació superior" i veu "imprescindible" per garantir el bon desplegament de l'EEES l'assignació de "recursos suficients".

Al mateix temps, també creuen que cal "preservar l'espai públic i garantir l'expressió lliure de les idees de tots els membres de la comunitat, drets imprescindibles de tota societat democràtica". Una afirmació que es fa després que hi hagi hagut ocupacions de diverses universitats per part d'estudiants contraris al pla de Bolonya.

Escola Valenciana presenta les Trobades 2009

Escola Valenciana ha presentat avui al col·legi públic Pare Català de València les Trobades, després que la Conselleria de Cultura desautoritzés la celebració de l'acte a la Biblioteca Valenciana.'El valencià és teu' és el lema que s'ha triat enguany, quan en fa vint-i-quatre des que començaren a fer-se les Trobades (o Festes per la Llengua)arreu del País Valencià. La promoció de la lectura centrarà les vint-i-una Festes per la Llengua. A l'acte de presentació, que s'ha celebrat avui a dos quarts de dotze en un col·legi públic del barri valencià de Benimaclet, hi han assistit el president i el gerent de l’entitat, Diego Gómez i Àngel Martí; els representants del Fòrum del Llibre Valencià, Rosa Serrano i Teresa Llavata, i l’escriptora Isabel Clara Simó.

Diego Gómez, president d’Escola Valenciana, ha assegurat que la decisió d’impedir a darrera hora la presentació al Monestir de Sant Miquel dels Reis és una mostra de 'nerviosisme que desembocarà en més mobilització i en l’aturada del sistema educatiu el proper 28 d’abril, data de la vaga. El camí per posar punt i final a les mobilitzacions és apostar decididament per l'ensenyament públic, passar de la propaganda als fet'. Diego Gómez ha clos la seua intervenció amb una crida a l’optimisme perquè 'tenim la raó, representem el treball i esforç diari. Són vint-i-quatre anys de Trobades, i tot i els impediments dels nostres governants continuarem ací quan ells no estiguen, les Trobades són per sempre i superaran tots els entrebancs'.

ESCOLA VALENCIANA

La direcció del BNG es decanta per anar amb ERC, Aralar i EA a les europees en detriment de Galeuscat

La direcció del BNG ha acordat proposar al Consell Nacional del partit que la formació concorri a les eleccions al Parlament europeu en coalició amb ERC, Aralar i EA. El Consell Nacional, el màxim òrgan del BNG entre assemblees, valorarà aquesta proposta en la reunió que celebrarà aquest dissabte. L'Executiva Nacional considera que aquesta és "la millor de les opcions" per als nacionalistes gallecs per a les eleccions europees. D'aquesta manera, el BNG canvia d'aliats i no repetirà coalició amb CiU i PNB. Tot i això, els nacionalistes gallecs remarquen que aquesta decisió "no va en detriment del seu compromís" amb Galeuscat.

El BNG considera que l'opció d'una coalició amb els partits de Galeuscat "no garantia que el nacionalisme gallec obtingués representació", motiu pel qual han desestimat reeditar l'acord amb CiU i PNB.

Zapatero diu que si hi ha "riscos" al sistema financer, són "limitats"

Si ho toca ell, ja hem begut oli!!! El president ha defensat aquest dimecres al Congrés dels Diputats la intervenció sobre Caja Castilla-La Mancha, i ha recordat que si hi ha "riscos" en el sistema financer que facin que calgui intervenir alguna altra entitat, són "limitats" i "perfectament abordables". També ha apuntat que el Banc d'Espanya treballa en un protocol "preventiu" en "defensa" del sistema financer que "reforçarà la seva capacitat d'intervenció, de previsió i de reestructuració allà on sigui necessari".

Mor Raúl Alfonsín, un demòcrata

Raúl Alfonsín, el president que va restaurar la democràcia a l'Argentina després de la dictadura militar, ha mort aquesta matinada a Buenos Aires, als 82 anys, per les complicacions del càncer de pulmó que patia des de feia dos anys. En saber-se la notícia, centenars de persones s'han congregat a la porta del domicili de l'expresident amb espelmes per homenatjar-lo. "És un exemple per als joves, que Déu el tingui en la glòria, que descansi en pau", ha dit una dona a la porta del domicili. "Alfonsín és sinònim de democràcia", ha dit una altra dona. Alfonsín va ser una figura central de la política argentina durant les últimes dècades. Un dels seus actes de govern més recordats va ser haver impulsat el judici als caps militars de la dictadura militar, que van ser condemnats el 1985, i després beneficiats pels indults dictats per l'expresident Carlos Menem.

Viquipèdia: Raúl Ricardo Alfonsín

Pep Gimeno 'Botifarra' comença a enregistrar 'Te'n cantaré més de mil'

Pep Gimeno 'Botifarra' prepara un disc nou. Després de l'èxit de 'Si em pose a cantar cançons', produït per Nèstor Mont, n'enregistrarà, des de dissabte, un altre: 'Te'n cantaré més de mil'. Hi col·laboraran Miquel Gil, l'Orquestra Àrab de Barcelona, Obrint Pas, Efrén López i Lola Tortosa, la seva 'cantaora de tota la vida'.

'Botifarra' no solament tindrà l'acompanyament dels músics que hi col·laboraran, també dels seus músics habituals: Juanjo Blanco, Paco Lucas, Pere Ródenas i Nèstor Mont. Quant als arranjaments, són de Cristóbal Rentero. Un gran concert commemora a Llíria l'expulsió dels moriscos

Pep Gimeno 'Botifarra': 'Ningú no m'ha ensenyat a cantar'(VilaWeb)