lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’abril, 2009

Saura assegura que mai ha pensat a dimitir per la càrrega dels Mossos

Joan Saura 010409 CATr

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que és la primera vegada que un conseller d'Interior dóna la cara i assumeix responsabilitats en referència a la compareixença d'aquest dimarts al Parlament de Catalunya per informar dels fets del 18 i 19 de març després del desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona.

Saura també ha dit que mai hi havia hagut cap cessament a la direcció general de la Policia per fets similars. S'ha mostrat orgullós de les "mesures ràpides que s'han pres en menys de quinze dies i ho ha qualificat de "feina ben feta". El conseller ha assegurat que personalment li ha costat destituir el director general de la Policia, Rafael Olmos, i ha afegit que mai ha pensat a dimitir.

Respecte a la destitució d'Olmos, Saura ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que la seva tasca ha estat difícil i que a ell li ha costat prendre la decisió de cessar-lo, però ha afegit que "ell era el responsable de dirigir els operatius policials". Saura ha assegurat que amb la seva destitució s'acaben les responsabilitats polítiques, ja que "no estem al davant d'una mala tasca continuada dels mossos" sinó d'un "fet puntual". El titular d'Interior ha dit que a Catalunya no hi ha manifestacions violentes i ha assenyalat alguns grups minoritaris violents com a origen dels conflictes d'algunes universitats. Conselleria Interior 030409 La Nit COMr

Avui: Montilla tanca files amb Saura i es fa el "màxim responsable" de l'actuació dels Mossos