lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de gener, 2008

Gallardón: "Qui els parla ha estat derrotat"

Gallardón 160108 RAC1 “Qui els parla ha estat derrotat”. Així de clar ho ha explicat l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, en la seva primera compareixença pública després de saber-se que no anirà a les llistes del Congrés del PP, en què també ha afirmat que se sent “trist, molt trist”. A.R.Gallardón 160108 La Nit COMr Així doncs, Gallardón ha dit que en política “a vegades es guanya i a vegades es perd” i, en aquest cas, “qui els parla ha estat derrotat”. I, molt emocionat ha afegit: “Són decisions dures que generen molt de dolor”.

Per tot això, ha confirmat que després del 9 de març obrirà un període de “profunda reflexió” personal per decidir si abandona o no la política. Anar a les llistes del Congrés era "una il·lusió personal" per a l'alcalde després de "més de 30 anys dedicats al PP, fent sempre el que el partit li havia demanat".

La consellera Tura signa el conveni de mediació familiar amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha signat aquesta tarda el conveni de mediació familiar amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. La consellera ha explicat que des del Departament de Justícia es vol fomentar i potenciar la via de la mediació en els propers anys i a tot el territori català. El conveni signat estableix que el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també fomentarà aquest servei i servirà de punt d'informació per als ciutadans de la comarca. Tura ha destacat que actualment els tribunals es troben congestionats i que la mediació pot ajudar a solucionar aquest problema. La consellera Montserrat Tura i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé, han donat una roda de premsa.

Ofensiva de Rajoy contra el català, el basc i el gallec

El PP recuperarà del tot la guerra de la llengua durant la campanya electoral. Mariano Rajoy s'ha pres molt seriosament el que li expliquen els seus coreligionaris catalans quan asseguren que el castellà està discriminat a les escoles catalanes i ha encarregat a diversos barons de territoris amb llengua pròpia la formulació d'una llei de llengües que garanteixi la vehicularitat del castellà en totes les etapes del sistema educatiu.

Rajoy va confiar fa unes setmanes al president del PP català, Daniel Sirera, la coordinació d'un equip que està redactant la part del programa electoral dedicada a la protecció del castellà a l'ensenyament. L'equip de Sirera està integrat per María San Gil (País Basc), Gerardo Camps (País Valencià), Alberto Núñez Feijoo (Galícia) i Rosa Estaràs (Balears).

El grup de barons tenen molt avançats els continguts bàsics d'aquesta llei de llengües, que permetria als pares d'aquests territoris escollir la llengua vehicular en la qual s'escolaritzarien els seus fills fins als vuit anys. A partir d'aquesta edat, tots els alumnes estudiarien un 50% de les assignatures en castellà i l'altre 50% en la llengua cooficial.

El conseller Nadal signa el conveni de la Llei de barris amb l'Ajuntament de Móra d'Ebre

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat aquest matí el conveni de la Llei de barris amb l'Ajuntament de Móra d'Ebre, conveni pel qual la Generalitat aportarà la meitat del cost de les obres de rehabilitació, que en total supera els 7,2 milions d'euros. Nadal ha explicat que la filosofia de la Llei de barris és esdevenir una injecció de recursos econòmics públics per fer una rehabilitació integral en un barri determinat, en aquest cas el nucli antic de Móra d'Ebre. Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Joan Josep Duran, ha manifestat que la Llei de barris és un 'repte' perquè suposa una inversió molt important per al municipi.

TXUNTA, TXUNTA, TAXUNTA, TXUNTA, TXUNTA, TATAXUN, TAXUN...

Txunta Txunta 160108 LaNit COMr El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha anunciat la decisió de no presentar la lletra de l'himne d'Espanya per a la seva aprovació davant el Congrés dels Diputats a causa de la "falta de consens", i ha dit que ha anul·lat la gala de dilluns vinent, 21 de gener, en què s'havia de presentar la lletra.

Alejandro Blanco, president del COE, ha assegurat: "La lletra ha generat controvèrsia i en molts casos rebuig. Seguim amb la idea de tenir lletra, però retirem la proposta i posposem la celebració de la gala en què s'havia de presentar".

El president del COE també ha anunciat que "la Comissió Executiva del COE es reunirà dimarts que ve i decidirà què fer en el futur".

"He d'acceptar la realitat, però això no vol dir que no segueixi creient en la idea", ha ressaltat Alejandro Blanco, que ha negat que Plácido Domingo s'hagués negat a cantar l'himne.

Lo carrer del riu: Tant de misteri no ens deixava dormir !!!

El govern valencià comunica a ACPV el tancament en 10 dies de 3 nous repetidors de TV3

L'entitat anuncia que es reuniran la setmana que ve per "estudiar les accions a prendre davant aquesta nova ofensiva" La Generalitat valenciana ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que disposa de deu dies hàbils per cessar les emissions del repetidor que té a Perenxisa (Torrent) i dels reemissors secundaris de la Fundació Ramon Muntaner, vinculada a la primera, a Alginet i a la Llosa de Ranes.

Segons ha explicat avui ACPV en un comunicat, aquests repetidors permeten l'arribada del senyal dels quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) –entre els quals TV3– a l'àrea metropolitana de València i a "àmplies zones" de les comarques de la Ribera Alta i la Costanera.

L'entitat cultural assegura que la comunicació oficial, rebuda ahir, els adverteix que, en cas que no es compleixi el "tancament voluntari" dels repetidors, s'iniciaran els expedients sancionadors corresponents.

D'aquesta manera, les sancions tindrien la mateixa naturalesa jurídica que l'expedient resolt fa uns mesos amb una multa de 300.000 euros a l'entitat cultural, així com l'ordre de cessament de les emissions de TV3 –i dels altres tres canals de la CCMA– des dels repetidors de la Carrasqueta (a la comarca de l'Alacantí), Mondúver (a la Safor) i Bartolo (a la Plana Alta).

Davant el requeriment i les possibles sancions, els responsables d'Acció Cultural i de la Fundació Ramon Muntaner anuncien que es reuniran la setmana que ve per "estudiar les accions a prendre davant aquesta nova ofensiva de la Generalitat", a la qual van acusar de "voler acabar" amb tota la xarxa de repetidors de TV3 a la Comunitat.

Al seu entendre, els fets demostren que el govern valencià pretén "perseguir i ofegar econòmicament" ACPV i el "gran moviment ciutadà creat al voltant de la lluita per la llibertat d'expressió i la pluralitat informativa".

Roda de premsa d'Esquerra a Tortosa

Pere Muñoz de Flix, com a candidat al Senat per l'Entesa Catalana de Progrés, va participar ahir, a Tortosa, en una roda de premsa al costat de Lluís Aragonés, Carme Pelejà i Dani Andreu, candidats al Congrés de diputats, on van donar a conéixer els trets bàsics de la campanya electoral d'Esquerra a les Terres de l'Ebre.

Bloc de Pere Muñoz: PRIMERA RODA DE PREMSA D'ESQUERRA A L'EBRE