lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juny, 2010

Puigcercós anuncia que ERC 'prioritzarà' la recollida de signatures 'fins i tot per davant de l'activitat electoral'

Volen assolir les 220.000 firmes abans de les eleccions perquè la ciutadania triï un Parlament amb una majoria disposada a tirar endavant el referèndum Joan Puigcercós ERC 080610 COMr

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha assegurat que els militants i simpatitzants de la formació abocaran 'totes les seves forces' en la recollida de signatures necessàries perquè el Ple del Parlament hagi de votar la convocatòria d'un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya. És per això que Puigcercós ha anunciat que avui mateix donarà 'les instruccions' oportunes perquè ERC 'prioritzi' la recollida de signatures 'fins i tot per davant de l'activitat electoral'. En una declaració institucional al Parlament, després de l'admissió a tràmit de la Iniciativa Popular pel referèndum d'independència, el republicà ha recordat que l'aprovació de la Llei de Consultes -projecte impulsat pels republicans- ha permès que 'el Principat iniciï un procés irreversible cap a la celebració d'un referèndum per decidir el seu futur'. Així mateix ha instat els 'partits catalanistes' a ser 'valents' i acompanyar-los en aquest camí.

Bertran i Tena avisen que el Consell de Garanties Estatutàries no pot aturar la IP

El jurista Alfons López Tena i el diputat d'ERC Uriel Bertran han valorat aquesta tarda l'admissió a tràmit a la Mesa del Parlament de la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya reiterant el 'pas transcendent' de passar del reconeixement a l'exercici del dret a l'autodeterminació. Tena i Bertran descarten que el fet que PSC i PP hagin decidit dur la IP al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) tingui cap incidència en el tràmit per aconseguir el referèndum ja que recorden que la Llei de Consultes preveu que el CGE pugui dictaminar si la pregunta s'ajusta a l'Estatut però no atorga cap conseqüència a una resolució negativa. Així, un cop aprovada a la Mesa es compleix l'únic tràmit que ha de fer el Parlament per a la recollida de signatures i sostenen que 'res' podrà aturar-la. A hores d'ara ja treballen perquè la causa de la independència aconsegueixi 'la recollida de signatures més gran de la història'.

El PSC creu que l'informe jurídic del Parlament està 'equivocat' i portarà la IP al Consell de Garanties Estatutàries

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha argumentat aquest migdia el 'no' a la Iniciativa Popular (IP) pel referèndum d'independència dels representants socialistes a la Mesa, en contra de l'informe favorable a l'admissió a tràmit elaborat pels serveis jurídics del Parlament. Iceta ha explicat que el PSC ha demanat el seu propi informe entenent que el del Parlament està 'equivocat' i recorrerà la IP davant el Consell de Garanties Estatutàries. Els socialistes creuen que la IP no compleix els requisits de la Llei de Consultes perquè la pregunta no s'emmarca dins les competències de la Generalitat de Catalunya i que, per tant, no se celebrarà. Iceta ha instat el president de CiU, Artur Mas, a desacreditar els representants de la federació nacionalista a la Mesa del Parlament.

La Mesa del Parlament admet a tràmit la proposta de consulta popular sobre la independència de Catalunya

La Mesa del Parlament de Catalunya ha admès a tràmit la proposta de consulta popular per via de referèndum sobre la independència de la nació catalana presentada per Alfons López Tena i Uriel Bertran amb els vots favorables de CiU, ERC i ICV-EUiA, segons que ha pogut saber en primícia directe!cat. La Mesa ja s'havia de pronunciar la setmana passada sobre si admetia les dues Iniciatives Populars (IP) presentades per convocar un referèndum, però va evitar fer-ho perquè preferia tenir un informe jurídic que dictaminés si complien els requisits que marca la Llei de Consultes. L'informe que avui s'ha analitzat durant la Mesa dictaminava que la IP presentada per Alfons López Tena i Uriel Bertran s'adiu completament a la Llei de Consultes, mentre que la presentada per David Vinyals, no. Tant el PSC com el PP han votat contràriament a l'admissió a tràmit de la IP.

VilaWeb: El parlament admet a tràmit la IP per un referèndum oficial sobre la independència

Avui: El govern no es pronuncia sobre la consulta sobiranista i veu "lògica" la discrepància dels socis

El sector públic es manifesta contra la retallada

Milers de treballadors del sector públic del Principat, el País Valencià i les Illes han fet avui vaga i han participat en les manifestacions convocades pels sindicats a les principals ciutats d'aquests territoris. Segons els sindicats, el seguiment de la vaga ha estat d'un 75% al Principat, un 72% al País Valencià i un 70% a les Illes. El govern català, en canvi, ha fixat el seguiment al voltant d'un 15% al Principat; el govern valencià, en un 7% al País Valencià; i el govern balear, en un 6% a les Illes. Molts manifestants han cridat consignes a favor d'una vaga general. Avui: Els sindicats xifren en prop del 75% el seguiment de l'aturada a Catalunya

El TC dóna tres dies a les parts per presentar al·legacions sobre la petició d'incompetència del Parlament i el govern

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) no ha resolt aquest dimarts el recurs de súplica presentat per la Generalitat i el Parlament contra la seva decisió de no inhibir-se de la sentència de l'Estatut, i ha acordat donar un termini de tres dies a totes les parts personades, és a dir, al PP, el Defensor del Poble i els CCAA que van recórrer l'Estatut, perquè presentin les al·legacions que considerin oportunes sobre la petició.

Els magistrats ja van rebutjar una primera petició del Parlament i el Govern adduint que la Llei del TC els permet continuar al càrrec mentre no se'ls rellevi.

Els magistrats es donen d'aquesta manera un termini de tres dies més per resoldre el recurs de súplica presentat per les institucions catalanes.

VilaWeb: El TC dóna tres dies a totes les parts per a respondre als recursos del Parlament i la Generalitat

El Suprem anul·la ara la sentència que condemnava Rubianes

El Tribunal Suprem espanyol ha anul·lat la sentència emesa la setmana passada en què confirmava la condemna de l'Audiència Provincial de Salamanca contra l'actor Pepe Rubianes, mort l'any passat. El batlle de Salamanca, que havia demandat Rubianes, va renunciar a continuar el procés judicial un cop l'actor es va morir, però el TS va continuar endavant. Ara el magistrat de la sala civil del TS, Juan Antonio Xiol Ríos, ha demanat disculpes personalment a la germana de Pepe Rubianes.

Avui: El TS absol Pepe Rubianes a petició de l'alcalde de Salamanca

Apple confirma que el català passa a ser nova llengua 'oficial' de l'iPhone

Apple ha confirmat que el nou iPhone 4 incorpora el català de sèrie. Les especificacions tècniques que aquest dilluns ha presentat el conseller delegat de la companyia Steve Jobs en la conferència de desenvolupadors que es fa a San Francisco ja es poden veure a la pàgina www.apple.com. El nou model sortirà a la venda el 24 de juny als Estats Units, el Regne Unit, el Japó, França i Alemanya. Podria arribar a Catalunya al juliol. El preu serà de 166 euros per als models de 16GB i 250 euros per als de 32GB. Els usuaris del revolucionari telèfon amb pantalla tàctil feia temps que reclamaven incloure el català al llistat de llengües del menús d'opcions. El nou iPad també parlarà català.