lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’abril, 2010

Greenpeace: 'Tenim cada vegada més paperetes perquè hi hagi un accident nuclear'

Carlos Bravo, responsable d'Energia Nuclear de Greenpeace, ha analitzat la polèmica sobre la ubicació del ‘Cementiri Nuclear' i ha alertat del perill per l'envelliment de les centrals. Segons Bravo, ‘el parc nuclear espanyol està ja molt envellit, ja que té una edat mitjana propera a la fi de la vida útil. La més jove ja té 22 anys, quan la seva vida útil està entorn dels 25-30 anys. El que estem veient és que els problemes tècnics són cada vegada més freqüents, per això hi ha cada vegada més successos notificables, cada vegada hi ha més parades no programades i això és perquè hi ha una gran quantitat de components que ja estan envellits i que, lògicament, funcionen cada vegada pitjor, entre ells, i el que és més preocupant, l'atuell del reactor del circuit primari, que és fonamental'.

És per això que avisa que ‘cada vegada hi ha més risc, i no solament a Espanya' de ‘que es pugui produir un accident nuclear'.

Greenpeace aposta pel tancament de les centrals nuclears perquè són ‘un tap per a les renovables'. Així de contundent s'ha mostrat Carlos Bravo, qui ha denunciat que Espanya és un país exportador d'energia i ha afirmat que es podria prescindir de les centrals, que, segons ell, entorpeixen el creixement de les renovables. Greenpeace continuarà mobilitzant-se per detenir el projecte del cementiri nuclear perquè 'hi ha un rebuig social i territorialment polític que el Ministre d'Indústria no s'esperava i, davant aquesta situació, hi ha gent que diu que aquest procés tal vegada es demori'. En aquest sentit, Bravo ha assenyalat que ‘l'actitud del Ministeri d'Indústria és la d'una república bananera'.

Dins d'aquestes mobilitzacions s'emmarca la concentració de protesta convocada per una cinquantena d'associacions per a aquest dijous davant de la seu d'Endesa a Barcelona, amb la qual es vol denunciar que les empreses elèctriques vulguin 'socialitzar els residus nuclears i el seu cost, quan són elles les que els produeixen i s'enriqueixen'.

CiU i el tripartit signen conjuntament al Parlament en favor de TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) porta aquest dijous al Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres que té com a objectiu la legalització de les emissions de TV3 al País Valencià. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, el portaveu de CiU, Felip Puig, i les portaveus dels grups parlamentaris d'ERC, Anna Simó, i d'ICV, Dolors Camats, han donat el seu suport a la ILP en un acte conjunt de signatura amb la presència del president d'ACPV, Eliseu Climent, i la presidenta Òmnium Cultural, Muriel Casas. A un mes d'acabar-se el termini, ACPV ha recollit més de 400.000 signatures en favor de les emissions del mig milió necessari per dur la proposta al Congrés.

VilaWeb: PSC, CiU, ERC i ICV signen junts en favor de TV3 al País Valencià

Avui: PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA signen la ILP per veure TV3 al País Valencià

Nova campanya dels exhibidors cinematogràfics contra la normalització del català a les pantalles

Després del tancament patronal del passat 1 de febrer, el Gremi d'Exhibidors Cinematogràfics de Catalunya emprèn una nova campanya en contra de la nova llei del cinema que ha de normalitzar la llengua catalana a les pantalles. Des d'aquest divendres, tots els espectadors que vagin a un dels 70 cinemes del Gremi hauran d'empassar-se un anunci de 22 segons en què els exhibidors carreguen contra la llei del cinema explicant les conseqüències que, al seu entendre, tindria la llei per al futur del negoci i per als espectadors. El tancament del febrer va motivar protestes a les xarxes socials i davant dels cinemes contraris a la llei i una crida a boicotejar-los. Avui: Els exhibidors ataquen de nou amb un anunci apocalíptic sobre la llei catalana del cinema

La població a Catalunya ja supera els 7,5 milions d'habitants

A Madrit ja es freguen les mans: més a pagar impostos!!! La població de Catalunya a 1 de gener de 2010 era de 7.504.881 habitants, segons les dades avançades del padró municipal avançades aquest dijous per l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Aquesta xifra representa un augment del 0,4% respecte la dada definitiva a 1 de gener del 2009, és a dir, 29.461 persones més. Catalunya se situa així com el tercer territori on més creix la població total en termes absoluts, per darrera Madrid i Andalusia.

La campanya de recol·lecció de fruita dolça es retarda uns 15 dies i la producció es reduirà un 6%

La campanya de recol·lecció de fruita dolça es retardarà enguany uns 15 dies per les baixes temperatures que s'han registrat fins fa poques setmanes; així, no serà fins a primers de maig que es colliran les primeres cireres, mentre que els préssecs i les nectarines hauran d'esperar fins el juny. Pel que fa al volum de producció, serà lleugerament inferior al de la darrera campanya, un 6% segons el Departament d'Agricultura, que estima que al Camp i l'Ebre s'arribarà a les 34.700 tones de préssecs.

Els productors de fruita dolça de la Ribera d'Ebre no estan preocupats només pel volum de producció i pel preu a què es cotitzaran els préssecs i les cireres aquesta campanya, sinó que també els treu la son la possible instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó. «Els que es dediquen més a l'exportació no estan tant preocupats pel cementiri nuclear, però els que comercialitzen la producció al mercat nacional temen l'efecte que pugui tenir sobre la seua imatge», ha manifestat el coordinador de la fruita dolça de la UP a la Ribera d'Ebre, Jaume Miquel Aleu.«Entenc que una nuclear és més perillosa que el magatzem nuclear, però pels productors millor que no el col·loquen a Ascó», ha assenyalat un altre productor de fruita dolça de la comarca. Els productors de préssecs ja van experimentar una davallada de les vendes fa un parell d'anys per la fuita de partícules radioactives de la nuclear.

La garceta de Miravet

Avui hem rebut la notícia que la nostra bona amiga, la Pepa Vives, ha estat guardonada amb el segon premi de Fotògrafs de Natura i Acció, per aquesta foto, "Vol en BN". Felicitats.