lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de novembre, 2009

Carod Rovira diu que "no és la LOFCA la que assassina l'Estatut sinó el pacte que van fer Mas i Zapatero"

Carod-Rovira ERC 131109 CATr.mp3

És la resposta del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a l'argument esgrimit ahir pel diputat de CiU Josep Sánchez Llibre durant la votació al Congrés de la reforma de la llei orgànica del finançament de les comunitats autònomes, que introduirà en el sistema, ja de manera efectiva, el nou finançament pactat per la Generalitat amb el govern estatal i rebutjat agrament per CiU.

Per Carod la LOFCA "és conseqüència de l'Estatut, i si no s'aprova no hi ha finançament". "Ja n'hi ha prou de demagògia", ha afegit. Carod ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres on ha reiterat que va ser ERC qui va decidir que ell no no fos el candidat. "Si el meu partit no em vol al Parlament jo seguiré estant al servei de les meves idees des d'on sigui", ha dit. "Jo sóc un català d'esquerres que vull que el meu país sigui independent", ha afegit.

L'Ajuntament de Constantí dóna suport a la consulta independentista del dia 13

L'Ajuntament de Constantí (Tarragonès) ha aprovat aquest dijous en ple ordinari donar suport a la consulta independentista que se celebrarà a la localitat el pròxim 13 de desembre. El portaveu de CiU a l'Ajuntament, Josep Maria Franques, ha dit que la seva aprovació és el 'tret de sortida' i que ara caldrà 'treballar de valent per fer arribar la iniciativa a tots els veïns'. El portaveu d'ERC al municipi, Marc Anguera, ha explicat el sentit del seu vot afirmatiu. Segons ell és un 'dret democràtic que Catalunya pugui decidir el seu futur'. La moció també ha rebut el suport del regidor no adscrit. El PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.

L' Assemblea Ciutadana per la Consulta Popular de Constantí, va presentar al registre del consistori una moció per donar suport a la consulta que es realitzarà el pròxim 13 de desembre al municipi. 'Volíem que el nostre consistori donés suport a una iniciativa que ha sorgit de les entitats i associacions civils de Constantí i entre els seus veïns i veïnes', ha exposat un dels portaveus de l'Assemblea Ciutadana de Constantí, Josep Maria Coll.

Les auditories del Palau confirmen que es van desviar 23,7 milions des de l'any 2000

Les auditories presentades aquesta tarda al patronat del Palau de la Música revelen que el desviament de fons perpetrat per l'expresident de la institució, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, ascendeix de moment a 23 milions d'euros, segons consta en els informes.

L'auditoria feta per Deloitte xifra en 20,1 milions d'euros els fons desviats de la Fundació i l'Orfeó-Palau de la Música, mentre que l'auditoria feta pel govern calcula que el desviament de fons públics del Consorci va sumar 2,9 milions. Amés, falta per justificar el destí d'uns altres 637.286 euros procedents de dues subvencions del govern espanyol.

El resultat d'aquesta Auditoria obre ara les portes al fet que Millet i Montull siguin imputats per la Fiscalia també per un delicte de malversació de l'erari públic, cosa que podria elevar la petició de condemna fins als 22 anys de presó.

En elevar-se la pena fins als 22 anys –i no pas 14 que s'estudiaven inicialment sense comptar amb el delicte de malversació–, el jutge instructor Juli Solaz tindria sobre la taula un nou element per revisar l'actual situació de llibertat provisional de Millet i Montull i, en el seu cas, decretar el seu ingrés a la presó preventiva.

VilaWeb: L'auditoria de la Generalitat xifra en 3 milions d'euros el desviament de fons públics del Palau

VilaWeb: Les auditories xifren el desfalc del Palau en 23,7 milions d'euros

eldebat.cat: Els patrons del Palau dimiteixen i nomenen un comitè

La fundació de CDC farà una donació al Palau de 632.000 euros a pagar en vuit anys a partir del 2010

La Fundació Catalanista i Demòcrata Ramon Trias Fargas, vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), farà finalment una donació al Palau de la Música de 632.000 euros a pagar en vuit anys a partir del 2010. Això suposa una partida de 79.000 euros cada any. El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ja ha indicat aquest divendres que estaven a punt de tancar un acord amb el Palau després de conèixer que Fèlix Millet no tenia poders per signar set convenis amb la Fundació CatDem per un import de 630.000 euros. Així, les dues parts han acordat -després que CDC s'hi negués en reiterades ocasions a fer-ho- que l'entitat convergent farà una donació que cobrirà el total dels convenis.

Millet va pactar amb el govern de CiU apartar l'Ajuntament del control financer del Palau L'obsessió de Fèlix Millet i Jordi Montull per fer tan opaca com fos possible la seva gestió econòmica al capdavant del Palau de la Música els va portar, el març del 2002, a desfer-se de l'interventor designat per l'Ajuntament de Barcelona per controlar els comptes del consorci. L'operació orquestrada per Millet i Montull es va fer amb la benedicció de la Generalitat, aleshores en mans de CiU, que no només va avalar l'anul·lació dels poders de l'interventor municipal, sinó que els va transferir a Jordi Montull, aleshores ja director administratiu del Palau, a través de la modificació dels estatuts. Així, l'Ajuntament va quedar fora del control financer del braç que nodreix d'ajuts públics el Palau.

VilaWeb: Mas ordena a la fundació del partit retornar diners al Palau de la Música

eldebat.cat: El Govern de CiU va retirar el control financer del Palau a l'ajuntament de Barcelona