lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de desembre, 2009

Dinamo de Kíev 1 - Barça 2

Puyal 091209

El Barça ha tancat la lligueta de la Champions guanyant amb autoritat al camp del Dinamo de Kiev (1-2) i aconseguint la seva classificació per als vuitens de final de la competició com a primer del seu grup (F) i, per tant, amb el factor camp a favor i evitant els rivals més forts, entre els quals Chelsea, Manchester United i Arsenal. L'equip de Guardiola havia arribat a les dues últimes jornades de la lligueta amb la feina per fer quant a la classificació, però ha completat aquesta fase exercint la seva jerarquia de campió i demostrant les armes de l'equip que aspira clarament a revalidar el seu títol en la final del mes de maig al Bernabéu. El partit de Kiev ha estat una mica com tota la lligueta del Barça. Ha començat amb un error de Víctor Valdés, que s'ha empassat un llençament de falta de Milevski al minut 2, però això no ha evitat que el Barça interpretés exactament el mateix guió amb el que havia sortit al terreny de joc fins a capgirar el resultat. L'equip blaugrana ha dominat el joc de cap a cap, amb fases de monopoli de la possessió de pilota gairebé insultants per a un equip com l'ucrainès, que no ha pogut fer res per evitar la seva eliminació. La conclusió d'aquest escenari ha estat el gol de l'empat superada la mitja hora de joc, tota una radiografia de l'estil d'aquest Barça, on Xavi ha culminat des de dins l'àrea petita una assistència al primer toc d'Abidal, després d'un gran rondo de tot l'equip. Amb l'ordre restablert, el Barça no necessitava més per aparcar la Champions en les millors condicions, però l'equip de Guardiola no s'ha conformat, ha continuat esprement el rival durant la segona part i ha acabat marcant la diferència amb un gol de falta directa de Messi, que ha donat el triomf al seu equip. El Dinamo no ha tingut pràcticament opció de reaccionar, ha arribat poquíssim a dalt durant la segona meitat i quan ho ha fet la defensa i Valdés han resolt amb molta eficàcia. La impotència ha portat els ucraïnesos a castigar les cames dels blaugranes de forma reiterada, fins al punt que Messi ha abandonat el terreny de joc migt coix. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós fa campanya pel sí a les consultes del 13-D

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha animat aquest dimecres els catalans a votar que sí a les consultes sobre la independència convocades aquest cap de setmana en 170 municipis de Catalunya. Per a aquest acte, Puigcercós s'ha envoltat d'una trentena de càrrecs locals republicans al Papiol, l'únic municipi del Baix Llobregat que farà una consulta aquest diumenge, el 13-D.

"El nostre objectiu és que des del poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, fins a la ciutat de Barcelona, la gent pugui expressar democràticament i cívicament el dret a decidir lliurement el seu futur", ha afirmat Puigcercós, que ha estat acompanyat pels alcaldes de Torroella de Montgrí, Santa Eugènia de Berga i Calldetenes, entre d'altres.

ERC anuncia que portarà al ple de l'Ajuntament de Barcelona la consulta sobiranista

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat el propòsit de proposar "l'organització d'un referèndum per la independència tan aviat com sigui possible" per afegir-se d'aquesta manera a la iniciativa presentada aquest dimecres al voltant de la plataforma Barcelona decideix.

El regidor d'ERC ha palesat d'aquesta forma el suport explícit del seu partit a les entitats i associacions promotores de la consulta a la capital catalana. El mateix Portabella havia manifestat el passat 16 de setembre la voluntat del seu partit de ser força canalitzadora de la iniciativa a Barcelona en un acte celebrat a l'Ateneu Barcelonès.

'Si el 25 d'abril voten dos milions de catalans, la consulta serà vinculant i definitiva'

La plataforma Barcelona Decideix vol que l'èxit de la consulta sobre la independència que organitzaran a Barcelona sigui incontestable, de manera que s'apleguin milions de vots i el 'sí' a la independència sigui 'vinculant' i 'definitiu'. A falta de ratificar-la en l'assemblea constituent, Barcelona Decideix treballa amb la data del 25 d'abril per consultar als barcelonins, de manera que la capital catalana s'uniria a la darrera onada de consultes, que podria convocar 3 milions de catalans a les urnes. En el primer grup de personalitats que donen suport a Barcelona Decideix hi figuren Alfons Godall, vicepresident primer del FC Barcelona i càrrec més important del club empadronat a Barcelona i Ramon Carner, president de Cercle Català de Negocis (CCN), la patronal independentista que està preparant el pla de finançament de la Plataforma.

Avui: Barcelona busca 10.000 voluntaris per a la consulta

Uriel Bertran: El 13-D sí que és vinculant (Avui)

La ILP Prou per abolir les curses de braus confia en superar el tràmit al Parlament

El portaveu de la plataforma Prou, Leonardo Anselmi, creu que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a l'abolició de les curses de braus a Catalunya que ha presentat al Parlament la seva plataforma superarà el tràmit d'esmenes a la totalitat. En declaracions a l'ACN i davant de la Plaça de toros Monumental, considera que, tot i que PSC i CiU donaran llibertat de vot en el debat d'esmenes a la totalitat, la ILP superarà aquest primer tràmit parlamentari. 'No és normal que una ILP ni tan sols sigui debatuda', assegura Anselmi, qui ha demanat als grups parlamentaris respecte per les 180.000 persones que han donat suport amb la seva signatura a aquesta ILP.

La navegació amb piragua es consolida com oferta turística de les Terres de l'Ebre

El nombre d'usuaris de la via navegable de l'Ebre s'ha incrementat lleugerament enguany, s'ha passat dels 19.456 el 2008 als 20.005 usuaris. L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre ha constatat la preferència dels usuaris per les embarcacions sense motor, les piragües, en detriment dels viatges amb embarcació de motor; així, mentre que el nombre de piragües ha crescut un 58% i ha arribat a les 6.792, les embarcacions de motor han passat de 2.540 a 2.427 aquesta temporada.