lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de setembre, 2011

Miravet: "Per un país de tots, l'escola en català"

Milers de persones arreu de Catalunya han secundat la crida de la plataforma somescola de manifestar-se aquest dilluns a la tarda davant els ajuntaments de Catalunya en defensa del sistema d'immersió lingüística. A la Plaça Major de Miravet mestres, pares i alumnes han seguit la crida. Des de les set de la tarda s'han concentrat davant l'ajuntament. Toni Borrell, l'alcalde, ha llegit el manifest de somescola en defensa de l'actual model educatiu català.

Escola de Miravet: Miravet: "Per un país de tots, l'escola en català"

Explosió en una planta de residus nuclears a França

Encara hem d'esperar més? Una explosió a un magatzem de residus nuclears situat al municipi de Marcoule ja ha provocat un mort i tres ferits greus, segons France 3 . La zona està sent evacuada i s'ha creat un perímetre de seguretat. La instal·lació es troba a només 250 quilòmetres de la Jonquera i a 450 de Barcelona.

L'Autoritat de Seguretat Nuclear de França (ASN) ha confirmat a través d'un comunicat que, almenys de moment, "no hi ha residus a l'exterior de les instal·lacions" del magatzem.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté comunicació constant amb la Sala d'Emergències del Consell de Seguretat Nuclear per recopilar més informació.