lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 d’agost, 2008

Nou incident a Vandellós II

Avui ha trascendit que el Consell de Seguretat Nacional (CSN) va registrar divendres un nou incident a central nuclear Vandellòs II. Segons l'organisme, la part del sistema d'extinció d'incendis, corresponent a l'extinció per aigua, ha estat aïllada durant un dia i mig, ja que una de les vàlvules estava tancada per la realització de tasques de millora en aquest mateix sistema. La planta era parada després de l'incendi de la setmana passada.

Vandellòs 300808 CATinfo

L'incident no ha estat greu, però se suma a la trentena que han registrat del centrals del país des del mes de gener. El titular de la central, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), farà una anàlisi de la causa del succés.

eldebat.cat: El Govern confirma que les nuclears de Catalunya són perilloses

VilaWeb/ElPunt: Una avaria va deixar Vandellòs II sense servei d'extinció d'incendis amb aigua

Tanquem les Nuclears reclama transparència a la presidenta del CSN i que se centri en els criteris de seguretat en la seva possible compareixença

Tanquem les Nuclears – Coordinadora per una Nova Cultura de l'Energia (TLN – NCE) ha demanat transparència a la presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, i que se centri 'prioritàriament' en els criteris de seguretat davant la seva sol·licitud de comparèixer en la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Congrés dels Diputats. Així mateix, l'entitat ecologista vol que la compareixença es faci a portes obertes.

Carod-Rovira assegura que Catalunya està "cansada de ser la fàbrica d'impostos d'Espanya"

Carod-Rovira 300808 CATinfo El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha tornat a referir-se a la polèmica sobre la negociació del nou finançament amb el govern espanyol assegurant que "Catalunya no és una ONG solidària" i que "estem cansats de ser la fàbrica d'impostos d'Espanya".

"Catalunya és un país que té les seves necessitats socials, té les seves conveniències de modernització i n'estem cansats de ser la fàbrica d'impostos d'Espanya", ha remarcat. "Per tant -ha afegit- ja no necessitem discursos, menys encara quan tenen la supèrbia del ministre Solbes".

Sobre de les declaracions de José Montilla aquest dissabte, en les quals el president català afirmava que no acceptarà imposicions, Carod ha dit que "el president parla en nom del govern, i el govern de Catalunya i el poble de Catalunya no estem disposats a tolerar més imposicions".

"El que necessitem són solucions i diners perquè a Catalunya cada vegada la gent n'està més farta", ha continuat. El català a la Catalunya Nord El Soler 300808 CATinfo

Carod-Rovira, ha destacat aquest dissabte al migdia, en la inauguració del nou edifici del centre d'ensenyament secundari en català de la Bressola al poble rossellonès del Soler, prop de Perpinyà, l'actuació "desacomplexada" de la Generalitat en la defensa del català a la Catalunya del nord.

"Avanci on avanci la llengua catalana, tots en sortim beneficiats i per tant el Govern de Catalunya actua desacomplexadament com ho fan tots els governs del món en suport de la seva llengua", ha afirmat.

Otegi reitera que aposta pel "diàleg i la negociació" al País Basc després de sortir de la presó

Eusko Gudariak El dirigent de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha abandonat cap a les 7.20 d'aquest matí la presó donostiarra de Martutene, on es trobava complint una pena de 15 mesos de presó, i ha reiterat la seva aposta pel "diàleg i la negociació" per "resoldre el problema polític que hi ha en aquest país". Amb bon aspecte i somrient, Otegi ha estat rebut per un centenar de simpatizants de l'esquerra abertzale entre els quals es trobaven dirigents com Tasio Erkizia o l'exsecretari general de LAB, Rafa Díez Usabiaga, amb qui s'ha fos en una emocionant abraçada.

Els familiars d'Otegi i dirigents de l'esquerra abertzale han entonat l'Eusko Gudariak (Himne del soldat basc), i després han abandonat l'exterior de la presó. Alguns d'ells acompanyaran l'exportaveu de Batasuna a la seva localitat natal d'Elgoibar (Guipúscoa), on resideix. En una breu al·locució davant els nombrosos mitjans de comunicació congregats a la sortida de la presó, el dirigent abertzale ha enviat una "personalíssima abraçada a tots els companys que s'han quedat a la presó a Martutene i en altres presons", igual que "als centenars de familiars que avui, ahir i demà es desplaçaran milers de quilòmetres per veure els seus a les presons". Alhora, ha assenyalat que, després dels seus 15 mesos a la presó, "hi continua havent desgraciadament un problema polític de fons en aquest país", que, segons la seva opinió, "només es resoldrà a través del diàleg i la negociació".

Isabel-Clara Simó: Faula

Aneu pel carrer i uns lladres armats us acorralen i us roben la cartera. Aneu a comissaria a posar la denúncia. I resulta que l'inspector us recrimina així: "Sou un ploramiques, feu victimisme. Que no veieu que aquests lladres necessiten els vostres diners? Amb quin dret els negueu la vostra solidaritat?". Tot i la vostra sorpresa, teniu esma de balbucejar: "Però, inspector, la llei diu que la meva propietat no pot ser espoliada, que em pertany, ja que és fruit del meu treball". "De cap manera! Vós no sabeu interpretar la llei de lleis, que és la Constitució. O és que sou anticonstitucional, antidemòcrata, nazi, feixista i potser comunista i tot? Llegiu bé la carta magna: diu que tots els espanyols són iguals. Si vós teniu més diners que els lladres, hem d'igualar-ho i el robatori és legal". "Però, inspector, si cal ajudar uns indigents, no hauria de ser jo qui ho decidís?". "En absolut, això és típic dels racistes com vós, sempre insolidaris: l'Estat regula què té cadascú i decideix qui paga què a qui, i així fa iguals els ciutadans i jo represento l'Estat!". Tot i astorat, encara potser voldreu contradir-lo, sabent que això és un abús i que esteu indefens: "És que els diners que m'han robat eren per pagar l'escola del meu fill, les autopistes, llavors per al camp (sóc pagès) i el gasoil per al meu tractor. Són diners que necessito jo". "Això és l'Estat qui ho decideix". "Inspector, com us dieu?". "Em dic Pedro Solbes, i ara us confisco el tractor, per insolent".