lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de gener, 2010

Tenerife 0 - Barça 5

Puyal 100110

El Barça ha començat adormit i jugant els pitjors minuts d'aquesta temporada. De fet, el Tenerife ha pogut avançar-se en tres accions d'Alfaro. Dues les ha aturat Valdés i l'altra ha acabat fora. A partir d'aquí els de Guardiola han entrat poc a poc al partit i amb només 10 minuts n'han tingut prou. Al 35, Messi ha obert la llauna després d'una gran acció de Bojan -avui titular–, a un del descans Puyol ha rematat una centrada a pilota parada de l'argentí i al 45, de nou Messi, ha fet el tercer aprofitant una altra assistència de Krkic. El partit estava tancat i a la represa el Barça s'ha dedicat a fer allò que li surt més bé, tocar la pilota. I així han arribat un parell de gols més. Messi ha aconseguit el seu hat-trick després d'una vaselina espectacular que ha entrat per l'escaire (76'). I finalment, Luna (85'), en pròpia porteria, ha robat el gol a Pedro, que havia fet una excel·lent jugada personal per marxar de dos defensors. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós creu que reformar l'Estatut ha valgut la pena per mostar "l'estretor" espanyola

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat avui que reformar l'Estatut ha "valgut la pena" per demostrar les "estretors i límits del marc constitucional espanyol", i ha destacat les possibilitats que ofereix la llei catalana de consultes populars per "obrir noves vies" a l'autogovern. "No és que no hi càpiga l'Estatut del 30 de setembre, és que no hi cap cap Estatut retallat i aprovat per les Corts i per la ciutadania en referèndum", sentencia Puigcercós, que destaca que la via estatutària està "esgotada" i que s'ha "fet visible la nul·la voluntat d'Espanya" d'establir "unes regles del joc justes".

En un comentari al seu blog a Internet, el líder d'ERC, que divendres va condicionar qualsevol pacte de govern a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya en la pròxima legislatura, reflexiona així sobre el procés d'aprovació de l'Estatut.

Puigcercós assegura que, una vegada que estigui aprovada la llei de consultes, actualment en tramitació al Parlament, "si es produeix una iniciativa legislativa popular que recull les firmes necessàries complint els requisits establerts i és validada pel Parlament, ja pot dir el que vulgui el govern espanyol".

"Si l'Estat es nega a respectar la voluntat democràtica de la ciutadania catalana i el seu Parlament, és obvi que s'estarà produint un xoc de legitimitats", assevera Puigcercós, per a qui al final els catalans seran "el que la majoria vulgui ser".

El bloc de Joan Puigcercós: Cap a un nou horitzó

Joan Ridao: “L’independentisme tindrà diferents marques en el futur” (Avui)

El Govern es personarà com a acusació particular contra els presumptes autors de l'incendi d'Horta de Sant Joan

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, ha anunciat que es personarà com a acusació particular contra els presumptes autors de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. Així ho ha anunciat el secretari general d'Interior, Joan Boada, que ha explicat que el departament ha decidit personar-se després que la jutgessa hagi imputat als dos detinguts un delicte d'incendi forestal intencionat. En aquest incendi, que va tenir lloc el mes de juliol passat, hi van perdre la vida cinc bombers i es van cremar més de 1.100 hectàrees.

Avui: Els dos detinguts per l'incendi d'Horta van ser contractats per la Generalitat per netejar boscos

LaVanguardia: CiU y PPC reclaman a Montilla que depure "responsabilidades" por el incendio de Horta de Sant Joan

La premsa internacional dubta de la capacitat de Zapatero per liderar la presidència europea

La premsa internacional ha posat èmfasi aquesta setmana a analitzar la figura de José Luis Rodríguez Zapatero i desgranar quina capacitat té per encapçalar la presidència de torn de la Unió Europea. Majoritàriament, els textos no desqualifiquen directament Zapatero però sí que destaquen els problemes interns de l'Estat –ETA, l'independentisme català, la lluita de poder a Madrid– i no obliden mencionar que Espanya és l'últim país de la UE en sortir de la recessió, amb un 20% d'atur.

Per exemple, el Financial Times apunta que "Madrid vol demostrar que pot assumir el lideratge en la gestió de la recuperació econòmica de la UE, mentre ha d'afrontar la pitjor recessió interna des de fa més de 50 anys".

El New York Times ressalta que ara Europa té uns líders molt tous i desconeguts. Se suma Zapatero als "funcionaris sense experiència" Herman van Rompuy, president del Consell Europeu, i Catherine Ashton, Representant d'Assumptes Exteriors. El diari es pregunta, sobretot, quines tasques desenvoluparan els líders en aquest mandat i si tindran espai per dirigir sense trepitjar competències. El Times planteja els problemes de Zapatero per desenvolupar les polítiques europees. Tot són interrogants. Podrà iniciar el procés de pau a l'Orient Mitjà amb una empenta d'un Estat palestí? promocionarà un diàleg renovat entre la UE i Cuba? enfortirà la Unió de la Mediterrània? Com serà la cimera amb Marroc?

En una vessant més agressiva se situa The Economist amb l'article Vells costums espanyols. El setmanari anglès sobretot ironitza amb l'entusiasme de Zapatero i fa un paral·lelisme amb l'actitud que ha tingut durant la presidència espanyola: tot i les bones intencions i l'optimisme, el resultat és pèssim.

L'estrena de la presidència espanyola de la Unió Europea ha passat pràcticament desapercebuda en les edicions digitals de la premsa francesa i italiana.

LaVanguardia: La UE recela de Zapatero

L’escola perd 2.000 immigrants només en el primer trimestre

El nombre d’alumnes immigrants a les escoles, que fins fa un any no havia parat de créixer, està experimentant ara, mes rere mes, una ràpida desacceleració. Si les dades del departament d’Educació de l’abril passat van evidenciar per primer cop un canvi de tendència pel que feia a la relació d’entrades i sortides d’estrangers al sistema educatiu –amb un increment de baixes respecte a noves matrícules–, les del primer trimestre de curs revelen una agudització d’aquesta tendència. Entre l’1 d’octubre i el 31 de desembre passat, els centres educatius van perdre quasi 2.000 alumnes nouvinguts, enfront els 170 del mateix període del curs passat.

La crisi econòmica fa sentir els seus efectes en les dues direccions: d’una banda, arriben menys estrangers, i de l’altra, n’hi ha més que tornen als seus països d’origen.

L'alcalde de l'Ametlla de Mar promou una campanya contra el cementiri nuclear a la xarxa de Facebook

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí, ha iniciat una campanya a través de la xarxa social de Facebook, amb l'objectiu d'evitar la instal·lació del magatzem centralitzat de residus nuclears a Ascó o a Vandellòs. Martí va crear el grup a Facebook poc després de la mitjanit de dissabte i, només en 30 minuts, ja havia aconseguit unes 30 adhesions a la campanya; aproximadament, una per minut.

En concret, l'alcalde de l'Ametlla de Mar considera que les Terres de l'Ebre ja han contribuït «sobradament» a la generació d'energia. «Difícilment, se'ns pot exigir que encara siguem més solidaris», afirma Martí, que recorda que les centrals nuclears d'Ascó i de Vandellòs, així com les preses de Flix i Riba-roja, la tèrmica de Vandellòs i els parcs eòlics del Perelló, Tortosa o els de la Terra Alta són «alguns exemples que demostren que hem sobrepassat amb escreix la quota energètica que ens pertoca».

Segons l'alcalde de l'Ametlla de Mar, és per aquest motiu que cal oposar-se «radicalment» a qualsevol instal·lació d'un cementeri nuclear a Ascó o a Vandellòs, ja que, «a part del perill que comporta, hipotecaria el futur turístic del territori», ja prou malmès per «la falta d'indústria i d'infraestructures».

facebook: No volem cap cementiri nuclear a Vandellòs ni a Ascó