lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2008

Afins als líders d’ERC busquen una entesa en una reunió tensa

Conscients que cal rebaixar tensions perquè d’aquí al congrés del 15 de juny encara queden tres mesos, representants destacats de l’entorn de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós van establir ahir un marc de diàleg reunint-se en un escenari neutral. La reunió va ser tensa i es va acabar sense acord, però els ponts no es van trencar i continuarà el diàleg. En la línia del que va manifestar dimecres el conseller d’Innovació, Josep Huguet, el cercle més íntim de Puigcercós està intentant que Carod accepti no tornar a ser candidat en les pròximes eleccions al Parlament, previstes per al 2010. A canvi, Carod podria continuar sent president del partit o optar a un càrrec honorífic. Però el màxim dirigent del partit no té intenció d’acceptar l’acord i vol tornar a ser candidat, i recorda que, si n’hi ha més d’un, es preveu fer primàries. El xoc d’intencions es va posar damunt la taula durant la trobada.

Desfermades les hostilitats entre Carod i Puigcercós, ara els dirigents dels dos sectors intenten que com a mínim s’acabin les crítiques públiques entre els dos màxims responsables, cosa que es considera que dóna ales als sectors crítics. Per part de Carod, Ernest Benach i Rafel Niubò són els exponents d’aquests ponts. Per part de Puigcercós, ho són Xavier Vendrell i Josep Vall. Tots quatre van ser presents a la reunió.

Signen el conveni de col·laboració per a la creació del Centre de Documentació de la Batalla de l'Ebre

El president del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), Lluís Salvadó; el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau; i l'alcalde de Corbera d'Ebre, Sebastià Frixach, han signat aquest migdia el conveni de col·laboració per a la creació del Centre de Documentació de la Batalla de l'Ebre. El centre s'ubica en unes instal·lacions annexes al Centre d'Interpretació '115 Dies', a Corbera d'Ebre, i neix amb l'objectiu de recuperar tota la documentació escrita i gràfica d'aquest període, tenint en compte el desplegament de mitjans periodístics, la bibliografia escrita i la correspondència que va generar el conflicte bèl·lic. El rector de la URV ha manifestat també la voluntat de crear uns estudis especialitzats en la recuperació de la memòria històrica.

ICV demana a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan que reconsideri la consulta sobre la central eòlica de Pesells per 'tendenciosa'

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) de les Terres de l'Ebre ha manifestat el seu 'rebuig' al text amb què l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan planteja la consulta popular sobre la central eòlica de Pesells prevista per aquest diumenge i li reclama que reconsideri la seva convocatòria, tornant-la a plantejar més endavant de forma 'imparcial' i 'garantint la informació necessària'. Segons un comunicat de la formació ecosocialista, la referència explícita als beneficis econòmics que podria suposar la instal·lació del parc és 'tendenciosa i condiciona greument el resultat de la consulta'. De la mateixa manera, la carta enviada a la ciutadania, signada per l'alcalde, 'transmet també informacions parcials i predisposa el lector a acceptar el projecte', segons han afegit.

A la Ferrusola li molesta “molt” que un “andalús” de “nom castellà” presideixi la Generalitat

La dona de l’expresident Jordi Pujol ha afirmat que li molesta i “molt” que presideixi el Govern “un andalús que té un nom en castellà”. L’exprimera dama catalana ha assegurat que Montilla hauria de fer-se dir Josep i “a més, penso que el cap del Govern ha de parlar bé el català”.

“Tenim un Govern que no té política d’immigració, ni d’integració dels immigrants. El que veig és alguna cosa molt greu. Aquesta immigració és molt diferent a la de fa uns anys”, ha comentat Ferrusola que no ha criticat les altres línies polítiques del tripartit. Ferrusola lloa Artur Mas, però no defensa de la mateixa manera Duran i Lleida. Vés per on !!!

Pujol desautoritza la seva dona sobre Montilla

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, s'ha desmarcat de les declaracions de la seva esposa, Marta Ferrusola, sobre el president Montilla. En una breu declaració, Pujol afirma que "si em pregunta el què en penso li diré que jo m’he expressat molts cops sobre això, i sempre en termes ben diferents d’aquests. Sempre he dit que és un fet que parla positivament de Catalunya i del President Montilla". "De Catalunya -afegeix- perquè és una prova de la seva actitud integradora, de la seva opció per una bona convivència i del bon funcionament de l’ascensor social. I del President Montilla perquè la seva biografia és una important contribució a aquestes característiques positives de la nostra societat".

CiU demana crear una comissió per controlar els plans del govern sobre l'aigua

CiU proposa crear una comissió parlamentària per controlar les actuacions i polítiques públiques del govern de la Generalitat en matèria de proveïment d'aigua i verificar si s'està planejant algun transvasament.

El diputat de CiU i exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha interrogat el govern català sobre si l'aparició d'estaques de fusta a la zona de Prats i Sansor, a la comarca gironina de la Cerdanya, són un indici que s'està preparant un transvasament del Segre.

Les estaques són elements col·locats en el territori aparentment per a preparar l'obra de transvasament que, segons CIU, impulsa el govern malgrat no confirmar-ho. "Transvasar (aigua del Segre al Llobregat) amagant-ho als ajuntaments, als propietaris de les finques i al Parlament, que jo sàpiga, no és nova cultura de l'aigua", ha retret el diputat i exconseller de Medi ambient de CIU Ramon Espadaler. Per això, ha reclamat" màxima serenitat, mínim dogmatisme" i "màxima despolitització" de la gestió de l'aigua per a donar solucions als problemes de proveïment.

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà els noms franquistes de dos carrers després que els veïns s'hagin pronunciat en contra del canvi

L'Ajuntament d'Amposta mantindrà la denominació dels carrers Ruiz de Alda (un dels fundadors de Falange) i García-Morato (militar i aviador feixista) després que la majoria dels veïns que han respost a la consulta efectuada per la regidoria de Participació Ciutadana s'hagin pronunciat, en tots dos casos, en contra del canvi de nom.

Els veïns contraris (32 sobre un total de 63 domiciliats, en el primer cas, i 19 sobre 57, en el segon) han adduït, sobretot, problemes econòmics i legals que els reportaria un canvi de denominació. El sondeig, que es va dur a terme entre el veïnat mitjançant l'enviament d'una carta i un formulari de resposta a finals del passat mes de febrer, va ser impulsada per una moció al ple del grup municipal d'ERC-EA, que juntament amb el PSC, també a l'oposició, havien reclamat en diverses ocasions una revisió del nomenclàtor dels carrers per substituir els noms relacionats i imposats per la dictadura franquista. -Però, a què juguem? A fer referendumets? De referèndum, només en volem un!