lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’abril, 2008

Manchester 1 - Barça 0

Puyal 290408 El Barça ha fet un recital de joc a Old Trafford, però no ha aconseguit marcar, i ha quedat eliminat de la Champions. El jugador del Manchester Scholes ha fet un gran gol al minut 13 de la primera part, aprofitant un mal refús de Zambrotta a la frontal de l'àrea, i els anglesos n'han tingut prou per imposar-se (1-0). Els blau-grana han tingut moltíssimes ocasions de gol, ho han intentat un cop i un altre, i han tingut el Manchester contra les cordes, però ni Messi, ni Deco, ni Henry ni Bojan han aconseguit marcar el gol que hauria classificat el Barça a la final de la Champions a Moscou. A la primera part, l'equip de Rijkaard ha dominat el joc fins el gol de Scholes. A partir de llavors, els anglesos han pres la iniciativa del joc, fins els últims minuts de la primera part, en què el Barça ha tornat a controlar el matx. Això sí, els jugadors de Ferguson sempre mantenien l'amenaça amb una jugada ràpida o un contraatac. A la segona part, el Barça ha anat posant pressió i més pressió a la porteria anglesa. Els blau-grana han tingut un munt d'ocasions, i el Manchester s'ha anat tancant a mesura que avançava el matx. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit.

El Congrés aprova el transvasament

El Ple del Congrés dels Diputats ha convalidat aquest dimarts per 318 vots a favor, 1 vot en contra i 16 abstencions, el decret llei de mesures ''excepcionals i urgents'' per garantir l'abastiment d'aigua a Barcelona.

La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, ha defensat un projecte que, segons ha apuntat, no permet extreure aigua addicional del riu Ebre ni crea una nova connexió entre l'Ebre i les conques internes de Catalunya, sinó que aprofita l'existent.

PSOE, PP, PNB i ICV hi han votat a favor, mentre que CiU i ERC s'han abstingut perquè es finança amb fons de la disposició addicional tercera i, segons Ridao, ''obre la porta per aplicar polítiques transvasistes''.

El diputat d'ICV al Congrés dels diputats, Joan Herrera, ha explicat que la seva formació votarà a favor del Reial Decret-Llei que autoritzarà la prolongació del transvasament de l'Ebre fins a Barcelona.

Per a Herrera, "Barcelona és l'àrea metropolitana d'Espanya i d'Europa on menys aigua es consumeix, hi ha responsabilitat i compromís ciutadà". "El govern ha invertit en la recuperació de tuberies i pous i a pesar de totes aquestes mesures no ha estat suficient".

És per això que Herrera ha explicat que "necessitem una aportació extra: un transvasament, no cal usar altres paraules, però amb restriccions temporals".

"No podem permetre que hi hagi talls a la zona d'Espanya on s'està fent la millor política d'aigua i on es consumeix menys aigua".

El diputat d'ICV, però, ha volgut subratllar la condició de temporalitat d'aquest transvasament. "Quan es posi la desaladora en funcionament, el transvasament ja no serà necessari, per tant cal que l'obra sigui reversible".

La solució a la sequera, per a Herrera, "no és una política de transvasaments". "Cal -ha dit Herrera en la seva intervenció al Congrés- una llei d'aigües que afavoreixi la compra de drets d'aigua i els banc públics d'aigua per donar un marc legal a la nova cultura de l'aigua".

VilaWeb/ElPunt: El Congrés aprova el transvasament amb el sí d'ICV i l'abstenció de CiU i ERC

El transvasament de l'Ebre arriba al Congrés de Diputats

aigua 290408 CATr El Ple del Congrés de Diputats donarà llum verda aquest dimarts al decret llei de mesures "excepcionals i urgents" per garantir l'abastiment d'aigua a Barcelona, que suposa la construcció d'una canonada de 62 quilòmetres entre Tarragona i Abrera amb un cost de 180 milions d'euros, i que estableix que els cabals per a Barcelona hauran de sortir dels que es destinen des del 1981 als regants de Tarragona. El finançament per dur a terme l'obra sortirà de les inversions previstes a l'Estatut.

El PSOE en té prou amb l'abstenció de tots els grups per fer prosperar el decret, però el PP podria demanar que es tramiti com a projecte de Llei per presentar-hi esmenes.

El PSC votarà a favor; ERC i CIU ja han anunciat l'abstenció i ICV es debat entre el sí i l'abstenció.

Sempre li toca a l'Ebre

Narcís Prat 290408 CATr En aquest país hauríem de preferir aquells polítics que defensen el nostre país a aquells que s’abaixen els pantalons davant de situacions crítiques. Per tant, hauríem de preferir l’actitud del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, a la del conseller Francesc Baltasar. Per altra banda, com a qualsevol país del món, podem patir moments d’excepcionalitat. Però costa d’entendre que en una d’aquestes èpoques es col·loquessin totes les centrals nuclears del nostre país a les terres de l’Ebre, amb els conseqüents i importants costos que han hagut de suportar des d’aleshores.

Amb tot, hem de tenir en compte que el què demostren aquestes situacions és la greu manca d’un pacte nacional sobre infraestructures. I, si ho extrapolem a altres àmbits que pateixen altres tipus de mancances, ens n’adonarem que tot recau en la permanent absència de finançament propi.

Al mateix temps, seria convenient que, d’una vegada per totes, es posés sobre la taula quin model de país i, per sobre de tot, quin model de desenvolupament volem per al nostre país. La inquietud i la lamentació que pateixen les terres de l’Ebre és el resultat d'anys i anys de tenir la sensació que sempre els toca el rebre. I això és un greuge per al nostre país. Perquè, en el fons, com que som un país i no pas un conjunt de territoris, ens hauríem de comportar com a tal, i ser solidaris i propers entre totes les parts del nostre territori. (Directe.cat)

L'alcalde d'ERC d'Ulldecona abandona el partit pel transvasament

L'alcalde d'ERC d'Ulldecona, Lluís Millán, abandona el partit, perquè considera que els republicans han incomplert el Compromís de l'Ebre donant suport al transvasament de l'Ebre cap a Barcelona. Millán, que ha militat a ERC una vintena d'anys, ha dit que deixa el partit per consciència. Tot amb tot, el pacte de govern amb els socialistes es mantindrà vigent.

VilaWeb/ElPunt: L'alcalde d'Ulldecona deixa ERC pel transvasament a Barcelona

Diari de Tarragona: Puigcercós afirma que l'alcalde d'Ulldecona té 'tot el dret' de deixar ERC perquè 'un partit no és un convent de clausura'

Falset acull la presentació d'un llibre que analitza la presència dels Brigadistes Internacionals al Priorat

La Biblioteca Municipal de Falset acull demà a les set de la tarda la presentació del llibre 'Els brigadistes entre nosaltres: pròleg i epíleg a l'última gran batalla de la Guerra Civil espanyola', d'Àngela Jackson, editat per Cossetània Edicions i promogut per l'entitat No Jubilem la Memòria. La presentació, que precedirà la inauguració de l'exposició 'Preludi a l'última batalla de la guerra civil espanyola: Les Brigades Internacionals al Priorat, 1938', anirà a càrrec de Joan Cavallé, novel·lista vencedor del I Premi de teatre 14 d'abril amb 'Peus descalços sota la lluna d'agost', una obra ambientada a la Guerra Civil, i d'Òscar Palazón, escriptor i traductor de la publicació.

Mobilitzacions de protesta contra la fuita i el magatzem de residus d'Ascó

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha convocat una acció de protesta durant la qual lliurarà una queixa formal a la Subdelegació del Govern espanyol tarragonina per recordar que «l'Estat és l'últim responsable» de la fuita radioactiva d'Ascó I i de la posterior gestió que n'han fet l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), segons va afirmar ahir el portaveu antinuclear, Sergi Saladié. La coordinadora, que durà a terme aquesta acció el dijous 8 de maig, també ha convocat a Móra d'Ebre pel dia 16 de maig una assemblea informativa sobre el magatzem temporal individual (MTI) de residus d'alta activitat radioactiva que l'empresa estatal Enresa projecta construir a Ascó.

VilaWeb/ElPunt: Convoquen mobilitzacions de protesta per la fuita i el magatzem de residus d'Ascó

Lo rogle de Josep M.: Espiral de despropòsits