lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2008

La central d'Ascó torna a aturar l'activitat per una altra avaria

Ja ho han comunicat per e-mail a la Generalitat? La central nuclear d'Ascó ha hagut de parar avui l'activitat una altra vegada per causa d'una avaria. Segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, s'ha detectat una fuita d'oli de control d'una vàlvula de vapor de la turbina. Segons els responsables de la central, si no hi ha cap complicació més, tornaran a connectar la central a la xarxa elèctrica la pròxima nit. La central ha patit "uns quants incidents" els últims dos anys.

D'aquests incidents, el més greu tingué lloc el novembre de l'any passat, quan hi va haver una fuita radioactiva a la central, però els responsables de la planta no la van comunicar fins uns quants mesos més tard. No solament això, a l'hora de comunicar-la van amagar informació pertinent, i és per tot plegat que el Consell de Seguretat Nuclear espanyol destituí el director de la central i els va imposar una multa exemplar de vint-i-dos milions d'euros.

Avui: La central d'Ascó I s'atura per una pèrdua d'oli

VilaWeb/ElPunt: El govern reclama al CSN i a les nuclears un pla d'inversions

Saura no ha visitat ni Ascó ni Vandellòs El conseller d'Interior, Joan Saura, ha reconegut durant la roda de premsa del Govern que "jo no he visitat la central nuclear ni de Vandellós ni d'Ascó". El conseller també ha recordat que "l'Estatut en matèria nuclear no dóna competències", i ha remarcat que "hem expressat al Consell de Seguretat Nacional la nostra preocupació pels reiterats incidents".

Potser que faci una mica de turisme!!!

Castells crida CiU per a una reunió "immediata" amb l'objectiu de tancar l'acord pel finançament aquesta setmana

Castells-Mas 230908 RAC1 La conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat, encapçalada per Antoni Castells, ha contactat amb CiU per reunir-se "de manera immediata" amb l'objectiu d'aconseguir una proposta conjunta en matèria de finançament per a Catalunya abans del debat de política general, que començarà el 30 de setembre al Parlament.

En un comunicat, el govern ha manifestat la seva "convicció" que el document que va entregar a la federació el 4 d'agost "recull àmpliament les posicions compartides per part de la gran majoria de les forces polítiques catalanes", i constitueix una base "idònia" per arribar a una proposta unitària "que expressi tota l'ambició continguda a l'Estatut".

La reunió es farà entre dijous i divendres i hi participaran tècnics que puguin deixar completament enllestit, fins al detall, el text comú. Ai, mare!!!

El Govern indemnitza amb 9 milions d'euros les navilieres que havien de portar aigua a Barcelona

La Generalitat ha indemnitzat amb gairebé 9 milions d'euros les navilieres que havia contractat per portar aigua del sud de França i el Camp de Tarragona a Barcelona a causa de la sequera quan la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge va optar per cancel·lar els contractes que havia rubricat després de les intenses pluges de primavera. Així ho reconeix el conseller del ram, l'ecosocialista Francesc Baltasar, en resposta a una pregunta parlamentària per escrit feta pel diputat de CiU Ramon Espadaler.

-I ara diran: Mireu amb què es gasten el finançament!!!

Ausàs visita el Quebec per comparar processos electorals i iniciatives municipals

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, inicia una visita institucional al Quebec, on mantindrà diverses entrevistes per contrastar iniciatives legislatives que promou el departament. Així, Ausàs s'entrevistarà amb responsables del govern quebequès i de partits polítics amb l'objectiu de conèixer el funcionament electoral i les competències en governs locals del Quebec. Governació té en marxa lleis destacades en aquests àmbits, com són la llei de consultes populars, la de governs locals i fins i tot la llei electoral, que el departament ha deixat en mans dels grups parlamentaris. El viatge tindrà lloc els pròxims 24, 25 i 26 de setembre. Una de les entrevistes més destacades serà amb el director general d'Eleccions del Quebec, Marcel Blanchet, on es presentaran i compararan els mecanismes de funcionament electoral establerts a Quebec i a Catalunya. El Quebec té un model diferent en una convocatòria electoral. Mentre que a Catalunya se n'ocupa una Junta Electoral, allà s'encarrega del procés una figura independent del govern, el director general d'Eleccions.

Isabel-Clara Simó: Pau o paciència?

Suposo que deveu saber que el representant de la Comissió Europea pel Multilingüisme, senyor Leonard Orban, va fer un informe que diu que no hi ha cap discriminació del castellà a Catalunya i que la convivència pacífica de castellà i català és magnífica. Moltes gràcies, senyor Orban, per dir una evidència, que ens és útil, perquè el soroll mediàtic que fan els espanyolistes és tan irracional com insultant.

El que m'ha cridat l'atenció és que tots aquests furibunds guardians del castellà no han denunciat mai la, segons ells, terrible situació del castellà a Catalunya. Brussel·les no ha rebut ni una denúncia. Allò de la imposició nazi-feixista, allò d'igual que Franco però a l'inrevés (sí senyor: ben a l'inrevés) no ha estat mai denunciat per ningú a Brussel·les. Sabeu per què? És fàcil d'entendre: perquè Catalunya compleix escrupolosament la llei. I no sols la llei pròpia (¿n'hi ha, de llei pròpia?), sinó la controlada i votada pel Parlament espanyol. Que el català és la llengua pròpia de Catalunya ho diu l'Estatut, i el Parlament espanyol ho va aprovar amb una enorme majoria. Una altra cosa és que el comissari vegi aquesta "pax" lingüística com un fet meravellós. La pau es produeix perquè els catalanoparlants passem al castellà abans i tot que ens ho demanin. Som els catalans els qui ens hem cregut allò que el català és una llengua prescindible, simpàtica i prou. El mateix Orban es fa creus de la facilitat amb què canviem de llengua. Vull dir que la famosa "pau" és deguda a la feblesa del català i a l'excessiva bona educació dels catalanoparlants. I d'això, quan una llengua està ferida de mort, jo no en diria pau: en diria retrocés i senyal d'extinció. Que és molt diferent.

Woody Allen: "No sabia que la identitat catalana fos un tema tan candent i intens"

El director de Vicky Cristina Barcelona, Woody Allen, ha estat entrevistat a l'Avui, on se li ha preguntat si " ¿no és gratuït que una de les protagonistes arribi a Barcelona per fer un curs sobre identitat catalana?". La resposta d'Allen ha estat que "sóc conscient de les diferents realitats de l'Estat. Però no sabia que fos un tema tan candent i intens".

També ha revelat que "sempre escric primer el guió, amb l'excepció, en aquesta ocasió, de Penélope Cruz. En saber que jo rodaria una pel·lícula a Barcelona em va trucar a l'oficina i em va dir que volia participar en el projecte. És cert que encara no havia començat el guió, però vaig haver d'inventar el seu personatge, no estava previst en un inici. Jo ja la coneixia a través de les pel·lícules d'Almodóvar i considero que és meravellosa, té un enorme talent".

D'altra banda, Woody Allen considera que "seria una vergonya i una humiliació que no guanyés Obama. Simplement, perquè és infinitament millor que McCain. Seria un enorme pas endavant, la seva victòria. Ja portem vuit anys amb un govern catastròfic, incompetent i deshonest. Seria terrible haver d'acceptar que el poble dels Estats Units no vol un canvi". Avui: "Fa 35 anys que ni llegeixo ni escolto res sobre mi" (Woody Allen)