lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de setembre, 2008

La central d'Ascó torna a aturar l'activitat per una altra avaria

Ja ho han comunicat per e-mail a la Generalitat? La central nuclear d'Ascó ha hagut de parar avui l'activitat una altra vegada per causa d'una avaria. Segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II, s'ha detectat una fuita d'oli de control d'una vàlvula de vapor de la turbina. Segons els responsables de la central, si no hi ha cap complicació més, tornaran a connectar la central a la xarxa elèctrica la pròxima nit. La central ha patit "uns quants incidents" els últims dos anys.

D'aquests incidents, el més greu tingué lloc el novembre de l'any passat, quan hi va haver una fuita radioactiva a la central, però els responsables de la planta no la van comunicar fins uns quants mesos més tard. No solament això, a l'hora de comunicar-la van amagar informació pertinent, i és per tot plegat que el Consell de Seguretat Nuclear espanyol destituí el director de la central i els va imposar una multa exemplar de vint-i-dos milions d'euros.

Avui: La central d'Ascó I s'atura per una pèrdua d'oli

VilaWeb/ElPunt: El govern reclama al CSN i a les nuclears un pla d'inversions

Saura no ha visitat ni Ascó ni Vandellòs El conseller d'Interior, Joan Saura, ha reconegut durant la roda de premsa del Govern que "jo no he visitat la central nuclear ni de Vandellós ni d'Ascó". El conseller també ha recordat que "l'Estatut en matèria nuclear no dóna competències", i ha remarcat que "hem expressat al Consell de Seguretat Nacional la nostra preocupació pels reiterats incidents".

Potser que faci una mica de turisme!!!