lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de juny, 2009

Pepe Rubianes, present a la gala del pare Manel

Cada any per aquestes dates l'actor galaico-català Pepe Rubianes solia presentar a Barcelona la gala pro Fundació Pare Manel, una entitat amb què estava molt lligat i que es dedica a donar suport a col·lectius i persones que treballen per millorar les condicions de vida dels sectors més exclosos de la societat. De fet, la darrera aparició de Rubianes en un escenari, abans de morir l'1 de març passat, va ser en la gala del pare Manel de 2008. A la d'enguany, que es fa avui al Palau Sant Jordi, Rubianes hi tornarà a ser present gràcies a l'homenatge que li han preparat desenes d'amics. Dirigit per Joan Lluís Bozzo, l'espectacle recordarà els millors moments de la vida de Rubianes en format audiovisual, i els artistes convidats interpretaran números relacionats amb les seves vivències. Avui: La nit de Pepe Rubianes

Ridao creu que ERC ha iniciat "un nou cicle electoral a l'alça"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha indicat aquest dilluns que tot i la davallada de vots respecte a les europees del 2004, el partit ha iniciat "un nou cicle electoral a l'alça" ja que n'ha obtingut un punt i mig més respecte a les eleccions generals del març del 2008. També ha recordat a CiU que "no ha guanyat les eleccions a Catalunya" i que té el mateix nombre d'eurodiputats que ERC. "Això és la millor evidència que aquestes eleccions no són en cap cas unes primàries", ha subratllat Ridao en la roda de premsa posterior a l'executiva. Ridao també ha atribuït l'alta abstenció a la "fatiga" i "decepció" de l'electorat català.

Una "desmotivació", que el líder d'ERC considera que en els darrers temps s'ha accentuat per la incertesa en aspectes com el model de finançament o el desenvolupament de l'Estatut. Tot i així, ha denunciat la "frivolitat" amb què altres formacions polítiques han tractat la campanya electoral, "parlant d'avions, bigotis o escortes", ha apuntat.

Per la seva part, l'ara eurodiputat Oriol Junqueras, ha demanat que actuïn les altres forces polítiques catalanistes que havien mostrat a l'inici de campanya la seva predisposició a col·laborar amb Esquerra per lluitar per l'oficialització del català a Europa. "Els instem a complir amb la seva declaració i a seguir treballant pel reconeixement dels nostres drets lingüístics, culturals i nacionals", ha declarat.

Salgado contradiu Zapatero i diu que seria "excessiu" afirmar que el pitjor de la crisi ha passat

Alegria, alegria!!! La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha afirmat avui que els problemes econòmics a la UE continuaran com a mínim fins a finals d'any, tot i que amb menys intensitat que en el primer trimestre de l'any.

"Començarem a veure que els problemes són menys importants, però probablement seguirem tenint problemes tot l'any", ha dit Salgado en declaracions a l'entrada de la reunió mensual de ministres de l'eurozona. "La recuperació no arriba d'un dia per l'altre", ha afegit.

Segons el parer de la vicepresidenta, seria "excessiu" afirmar que el pitjor ha passat. "No veurem els mateixos mals resultats que vam veure en el primer trimestre però continuem tenint molts problemes a la situació econòmica", ha indicat.

Salgado ha assegurat que ara mateix cap caixa d'estalvis té "problemes especials" que obliguin a fer una intervenció, tot i que ha admès que, si la crisi es perllonga, alguna podria arribar a tenir-los.

Quin iu-iu!!!

Catalunya estarà infrarepresentada a l'Eurocambra en comparació amb la seva població i altres nacions europees

Catalunya estarà infrarepresentada en el nou Parlament Europeu. La circumscripció única espanyola fa que els catalans tinguin menys eurodiputats a Estrasburg dels que li pertocarien proporcionalment a la seva població i en comparació amb altres socis de la Unió Europea i nacions sense Estat.

Els set eurodiputats catalans elegits aquest 7 de juny situen Catalunya al mateix nivell que Eslovènia, que només té dos milions d'habitants. Flamencs, escocesos, gal·lesos, que tenen circumscripció electoral pròpia, i fins i tot bascos i gallecs, que han de compartir l'espanyola, estan proporcionalment millor representats que els catalans.

Flandes té sis dels deu milions d'habitants de Bèlgica i 13 dels seus 22 eurodiputats, el 59%, una representació proporcional a la seva població. Els belgues voten per comunitats lingüístiques: els francòfons tenen vuit escons i fins i tot la minoria germanòfona, de només 75.000 habitants, té reservada una cadira a l'Eurocambra.

L'Estat espanyol veta la connexió directa d'El Prat amb 23 països

Així ho revela un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona L'Estat espanyol manté un veto sobre l'aeroport del Prat que impedeix que s'hi pugui operar directament amb 23 països del món com a conseqüència dels tractats bilaterals signats per l'Estat. Així ho revela un estudi fet públic per la Cambra de Comerç de Barcelona que ha explicat que existeixen acords amb un país europeu, sis de l'Amèrica Llatina, onze d'Àfrica, quatre del Pròxim Orient i un d'Oceania on s'estableix Barajas com a aeroport prioritari. Dels 80 convenis bilaterals vigents actualment a l'Estat espanyol 42 inclouen Barcelona i 15 donen opció a incloure-la si alguna aerolínia hi està interessada.

3cat24: El Prat té vetada la possibilitat de vols amb 23 països

Les seleccions esportives catalanes reivindiquen 'normalitat' per poder competir oficialment

La ciutat de Mataró acollirà el pròxim cap de setmana el Dia de les Seleccions Catalanes. Segons ha explicat el director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, aquesta serà una jornada de reivindicació de la 'normalitat' perquè els esportistes catalans 'puguin competir allà on tinguin capacitat de fer-ho i en un pla d'igualtat'. La diada del pròxim dissabte 13 de juny, organitzada per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, serà la quarta edició d'una jornada festiva i reivindicativa que, anys anteriors, ja s'havia celebrat a Vic (2006), Reus (2007) i Girona (2008). En l'aspecte esportiu, destaquen els partits Catalunya-Austràlia de Waterpolo i el Catalunya-Egipte d'Handbol.

El Partit Pirata suec entra a l’Europarlament

Els milions d’internautes que fem servir programes d’intercanvi d’arxius P2P com Emule o Kazaa ja tenim algú que ens representi al Parlament Europeu. Es tracta del Partit Pirata suec, que basa el seu programa electoral en la legalització d’aquest software. Fent bandera del pirateig per Internet, ha aconseguit més de 200.000 vots en aquests comicis, el 7,1%.

El Partit Pirata s’ha convertit així en la cinquena força política de Suècia i ha multiplicat per set els vots que va aconseguir a les eleccions generals de 2006, primeres en presentar-se, quan va registrar 35.000 vots. La formació ha triomfat sobretot entre els més joves: prop del 20% dels menors de 30 anys que van anar a votar van fer-ho pel PiratPartiet.