lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’abril, 2009

Oriol Junqueras presenta la seva web de campanya

Aquest divendres s'ha presentat la web del candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras. Aquest nou portal vol oferir informació sobre Junqueras i la campanya electoral i ser una eina per recollir opinions i fer participar la gent en la difusió de la campanya. En aquest sentit, Junqueras ha destacat que està intentant fer una campanya de proximitat anant a gairebé totes les comarques, també al País Valencià i les Illes, i que amb el nou portal també ho podrà fer mitjançant les noves tecnologies.

El candidat ha recordat que ‘el principal potencial del partit és la seva militància, els seus simpatitzants i els seus votants i internet és una de les millors maneres d’arribar-hi’. Des de la web de Junqueras també es poden seguir les entrades que publica al seu blog, allotjat a indirecte!cat.

eMaragall creu que les demandes de CiU i ICV per la LEC són compatibles

El conseller recorda que la llei tirarà endavant sense el vot dels ecosocialistes eMaragall 240409 CATr

El conseller d'Educació, eMaragall, ha afirmat avui que allò que demana ICV i les aportacions que CiU ha fet a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) no són incompatibles. eMaragall assegura que qualsevol partit que governi en el futur podria aplicar la seva política educativa amb la LEC 'sense haver-ne de modificar ni una ratlla'. Tot i així ha dit que li sabria greu aprovar la llei sense els ecosocialistes, que no accepten que es doni finançament públic a les escoles que segreguen nens i nenes a les aules. La LEC, ai mare! 240409 RAC1

eldebat.cat: Maragall assegura que la LEC la podria aplicar qualsevol partit que governés

Catalunya, la que més creix ... en nombre d'aturats!!!

Catalunya és el territori de l'Estat que més creix en nombre d'aturats. En concret, i segons indiquen les dades de l'enquesta de població activa (EPA) fetes públiques aquest divendres, el Principat lidera l'increment de l'atur en el primer trimestre de l'any amb 166.900 aturats més respecte al trimestre passat.

Amb les persones que s'han quedat sense feina de gener a març, el nombre total de desocupats s'ha situat en 622.700 persones, i la taxa d'atur ha arribat al 16,16%.

En el conjunt de l'Estat, l'atur ha pujat en 802.800 persones en els tres primers mesos de l'any, el 25% en relació amb el trimestre passat, de manera que la xifra total de desocupats supera ja els 4 milions.

La taxa d'atur espanyola ha repuntat gairebé 3,5 punts, fins al 17,36%, i ha arribat al seu valor més alt en 11 anys.

directe.cat: 1.124.700 aturats als Països Catalans

El tribunal de Justícia de la UE confirma que permetrà l'ús del català, però ...

Els ciutadans de l'estat espanyol podran utilitzar el català, el gallec o el basc per adreçar-se al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE), com s'especifica al conveni que signaran el proper dilluns la cort i el govern espanyol. El secretari d'estat per la UE, Diego López Garrido, signarà l'acord a la seu del Tribunal, a Luxemburg, juntament amb el secretari de la institució, Roger Grass, segons ha informat la cort en un comunicat.

D'aquesta manera, els ciutadans podran dirigir-se a aquesta institució també en aquestes llengües i tindran dret a ser contestats en català, en basc i en gallec, tal i com ja es fa amb el Parlament Europeu, amb el Consell i amb la Comissió Europea. Els eurodiputats, però, no poden utilitzar aquestes llengües al ple.

Eguiguren: “Serem més basquistes que ningú i defensarem l’autogovern amb més radicalitat que el PNB”

Promet no ser “com els socialistes catalans” Jesús Eguiguren, president del Partit Socialista d’Euskadi (PSE) manifesta en una entrevista publicada al diari Público d’avui que la seva formació política “no anirà com als socialistes catalans”, que “segons la cultura que s’ha imposat en Espanya” provoquen que les autonomies “es queixin al govern”.

“Patxi López introduirà l’idea de lleialtat federal”, afegeix Eguiguren, que creu que els socialistes bascos estan “donant la vida per Espanya, la Constitució i les llibertats del ciutadans” de la seva comunitat. “Serem més basquistes que ningú i defensarem l’autogovern amb més radicalitat que el PNB”, subratlla a l’entrevista. Jesús Eguiguren: "En un par de años se verá el inicio de la paz en Euskadi" (Público)

Aguilar assegura que seguirà sent “una dona d’esquerres”

Rosa Aguilar, nomenada consellera d'Obres Públiques de la Junta d'Andalusia, ha afirmat que seguirà sent "una dona d'esquerres" i encara que "canvia d'activitat, manté el seu compromís amb Còrdova i segueix estant en primer lloc". Aguilar va informar que ja ha dimitit com alcaldessa de Còrdova i ha lliurat la seva acta com regidora. Va assegurar que no s’afiliarà a cap altre partit ni ningú l'hi ha demanat. D'aquesta manera, va dir que el nou president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, és respectuós i sap que mai l'hi demanarà perquè no entra en la seva ètica oferir-li aquesta responsabilitat com a consellera i demanar-li que s'afiliï a un partit. "Quan comencem a treballar es demostrarà que a la responsabilitat en l'àmbit del Govern andalús va una dona d'esquerres", va subratllar, i "no es tracta de sentir-se proper a unes sigles polítiques i altres". Cayo Lara: "Ya no es mi compañera" (Público)