lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’abril, 2010

ERC no se sumarà a cap resposta unitària que accepti una altra retallada

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha avisat aquest dilluns que el partit no secundarà cap resposta unitària a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que impliqui acceptar una nova retallada del text. Pels republicans, la unitat inequívocament s'haurà de construir per 'anar endavant i donar una resposta contundent, un nou desafiament a l'Estat'. Ridao ha exigit una vegada més al TC que no allargui més aquesta 'agonia' i emeti la sentència d'una vegada per superar l'actual situació de 'precarietat'. Ha advertit al TC que si toca l'Estatut, serà la primera vegada que l'alt tribunal 'revoca' allò aprovat pel Parlament i el Congrés i que els catalans han aprovat en referèndum. Ridao també s'ha compromès a 'ajudar' en la IP que promou la Coordinadora Nacional de Consultes per promoure un referèndum independentista utilitzant la nova Llei de Consultes.

Vicent Sanchis: ‘Colorín, colorado’

Que n’aprenguin”, va dir una vegada un novençà Joan Laporta davant la càmera discreta d’un equip de televisió que el seguia en l’aterratge a Can Barça. A molts no els va agradar. Però la història li ha donat la raó.I no n’aprenen. Per segona vegada consecutiva la premsa de Madrid, la paraesportiva i la parapolítica, ha tornat a caure de centpeus al mateix parany. Han inflat el moment i s’han inflat ells. S’han inflant tant que, amb la pell tan prima i tibada, n’hi havia prou només amb una punxa per resoldre la qüestió. I no es tractava només dels neofalangistes desbocats d’Intereconomia o dels patriotes eternament escaldats d’El Mundo Somos Nosotros. Tota la capital de l’Estat i tota la premsa que supura entonaven la mateixa cançó guerrera. “A por ellos, oe”. Anaven dient i s’ho anaven creient. N’anaven amollant i cada vegada més pagats. “Este año, sí”. És curiós. Els papers s’han invertit. Ara és el Madrid el que salvaria la temporada només guanyant el Barça. I ara és el Barça el que apunta títols amb mirada serena. Ara són ells els provincians. Amb una diferència: la cerimònia prèvia. Com les hordes bàrbares, es donen valor bramant. Però, una vegada i una altra, s’estavellen contra la fila ordenada. Ha tornat a passar. I ara proclamen: “Colorín, colorado, Pellegrini se ha acabado”. A pagar-ho, l’obrer. I tornem-hi, que ha estat molt. No n’aprendran mai. FOTOGALERIA del Mundo Deportivo

Montilla obre la porta a no repetir el tripartit

Ameeeennn !!! El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit avui que el tripartit no necessàriament tornarà a formar govern encara per més que els tres partits que l'integren, PSC, ERC i ICV-EUiA, tornin a sumar els escons necessaris després de les eleccions de la tardor. En unes declaracions a RAC1, Montilla ha tornat a declarar-se renuent a la 'sociovergència': un pacte CiU-PSC és 'poc probable, sinó en situacions d'emergència'.

Avui: Montilla obre la porta que no hi hagi tripartit tot i que PSC, ERC i ICV-EUiA sumin

Els sindicats de professors convoquen la segona vaga a l'escola pública el 18 de maig

Els sindicats de l'ensenyament, USTEC·STEs, CC.OO., FETE-UGT i ASPEPC-SPS, anunciaran aquest dimecres el nou calendari de mobilitzacions en protesta contra la política educativa del conseller d'Educació, eMaragall.

El plat fort serà una nova vaga de l'escola pública convocada per al 18 de maig. Els representants dels docents catalans planegen, a més, una altra vaga per l'inici del curs vinent, concretament el 28 de setembre.

El calendari començarà el 27 d'abril, amb concentracions de professors davant els ajuntaments catalans per a demanar que augmentin les plantilles de docents i descendeixin les ràtios d'alumnes per aula. Entre el 29 d'abril i el 22 de maig, els sindicats celebraran un referèndum contra les polítiques de la conselleria d'Educació que lidera el socialista eMaragall i per sol·licitar una gestió "democràtica i participativa" dels centres.

L'Audiència Nacional absol els cinc directius d''Egunkaria' acusats de pertànyer a ETA

La secció primera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha absolt avui els cinc directius del diari Egunkaria acusats de pertànyer a l'organització terrorista ETA per impulsar la constitució del diari, que va ser clausurat el 2003 per ordre del jutge Juan del Olmo.

La sentència de la sala penal de l'Audiència Nacional, presidida pel magistrat Javier Gómez Bermúdez, considera que "el tancament provisional o cautelar d'Egunkaria, únic diari que existia en euskera, no tenia cap cobertura constitucional directa ni cap norma legal especial i expressa que la permetés". La resolució de la sala penal de l'Audiència remarca que la línia informativa "permetia descartar que el diari fos instrument per a la comissió de delictes" i que la seva clausura el 2003 "no tenia habilitació constitucional directa". Durant el judici, que va quedar vist per a sentència el passat 1 de febrer, les acusacions populars de Dignidad y Justicia (DyJ) i l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) van sol·licitar penes d'entre 12 i 14 anys de presó per als directius del diari Juan María Torrealdai, José María Auzmendi, Iñaki Uría, Martxelo Otamendi i Xabier Oleaga, en entendre que ETA estava darrere de la constitució del diari.

La Fiscalia havia sol·licitat la lliure absolució dels acusats "amb treva o sense treva", segons ha exposat en el seu informe definitiu de conclusions el fiscal Miguel Ángel Carballo, el qual ha assegurat que en els seus 13 anys de vida el diari no va publicar ni un sol article que demostrés el suport "ideològic" del rotatiu a la banda.

VilaWeb: Els partits bascos demanen indemnitzacions en el cas Egunkaria