lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de desembre, 2008

Betlem cancel·la les celebracions nadalenques en solidaritat amb les víctimes de Gaza

Les celebracions nadalenques previstes a la ciutat de Betlem han estat cancel·lades en solidaritat amb els palestins, víctimes de l'ofensiva militar israeliana llançada a la franja de Gaza, segons ha anunciat l'alcalde en un comunicat.

L'ajuntament de la ciutat cisjordana va prendre aquesta decisió amb motiu de la situació actual a la zona. A la iniciativa s'hi han sumat també les ciutats de Ram Al·lah i Al Bireh que, al seu torn, han cancel·lat els actes previstos per a aquests dies.

Aquest dimarts a la tarda han començat a retirar-se els ornaments nadalencs dels edificis governamentals pròxims a la basílica de la Nativitat de Betlem i s'han apagat els llums de l'arbre nadalenc de 30 metres d'altura, que sí que van estar encesos durant una cerimònia celebrada dies abans a Manger Square.

BOOOOOMMM!!!

...i ara què?

El Manifest Basset-Bausset reivindica que els estats han de reparar la injustícia històrica patida pels valencians

Cent personalitats valencianes han signat el Manifest Basset-Bausset que reivindica la recuperació de les institucions anul·lades pel decret de Nova Planta com a via per a assolir la sobirania nacional. El manifest afirma: 'són els estats espanyol, francès i italià que han de reparar les injustícies perpetrades contra el País Valencià i els altres sis territoris de la nostra nació', i ho han de fer amb les reformes legislatives pertinents.

Signen el manifest Enric Solà, Vicent Martínez Sancho, Bernat Capó, Eliseu Climent, Josep Guia, Toni Mollà, Antonio Pardiñas, Isabel-Clara Simó, Enric Solà i més.

El nom del manifest reivindica les figures del general dels Maulets i de l'històric nacionalista valencià contemporani Josep Lluís Bausset i Ciscar.

Isabel-Clara Simó: Manifest Basset-Bausset

Montilla i Puigcercós acorden que el Govern no acceptarà el model de Solbes si no hi ha "canvis substancials"

A què juguem ? El president de la Generalitat, José Montilla, i el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, han coincidit que la proposta de finançament feta pública dimarts pel govern espanyol és "arbitrària i insuficient", raó per la qual no hi ha acord possible ara per ara. Així ho han constatat en el marc d'una reunió que tots dos han mantingut aquest dimecres al Palau de la Generalitat durant una hora i mitja en la qual han acordat que el Govern no acceptarà aquest model "si no hi ha canvis substancials" i que la decisió final la prendran conjuntament tots els socis.

La trobada ha estat cordial i els dos dirigents han acordat mantenir la unitat d'acció dels socis del govern i continuar les negociacions amb el govern espanyol en les properes setmanes.

Catalunya se situa a la cua en creixement econòmic a l'Estat. Felicitats!!!

La Santa Espina L'economia catalana va créixer un 3,5 per cent el 2007, una xifra igual a la registrada a Astúries i només una dècima per sobre del País Valencià, la comunitat que va tenir menys dinamisme econòmic l'any passat. Això significa que, segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Catalunya va situar-se a la cua del creixement econòmic de l'Estat.

Aragó, en canvi, lidera el rànquing, amb una pujada del seu producte interior brut (PIB) del 4,5 per cent, vuit dècimes per sobre de la mitjana estatal, que l'any passat es va situar en el 3,7% per cent.

Aragó ve seguida de Castella-la Manxa, amb un creixement del 4,2 per cent, i de Galícia i la Rioja. Totes dues s'anoten un ascens del 4 per cent. També van créixer per sobre de la mitjana Extremadura, Múrcia i Navarra. Madrid, Cantàbria i el País Basc van igualar la mitjana espanyola (3,7 per cent), mentre que set comunitats van créixer per sota.