lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de novembre, 2009

Carod treballarà per 'una hegemonia nacional des de l'esquerra'

Assegura que fins després de les eleccions no farà 'ni un sol comentari que pugui perjudicar ERC' El vicepresident del Govern i ex president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha deixat entreveure aquest dijous la necessitat de configurar, més enllà de les eleccions del 2010, un moviment transversal de les esquerres catalanes que 'aplegui' diferents sensibilitats des del centre a l'esquerra amb visió nacional del país, en la línia del que ja va ser l'ERC del 1931 o de la mateixa manera que ho ha fet CiU 'del centre cap a la dreta'. En una entrevista a TV3, ha assegurat que fins després de les eleccions del 2010 s'ha marcat un període de 'discreció constructiva' i que no farà cap comentari que perjudiqui electoralment ERC. Carod, però, assegura que treballarà perquè 'hi pugui haver una hegemonia nacional des de l'esquerra' i per una majoria social i política que permeti exercir el dret a decidir el 2014.

Ridao celebra que Carod vulgui continuar aportant idees al catalanisme i li manté oberta la porta d'ERC

Puigcercós també n'ha parlat molt bé! El secretari general d'ERC, Joan Ridao, celebra la disponibilitat del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, de continuar aportant idees al catalanisme en els pròxims anys, quan ja no formi part de la llista electoral dels republicans. Carod va fer dimecres aquesta reflexió durant una conferència a la Pedrera de Barcelona. Ridao també ha aprofitat per agrair la seva tasca com a artífex ideològic de la trajectòria d'ERC en els últims anys.

El secretari general dels republicans ha afegit que li manté la porta oberta d'ERC de cara al futur: "Sempre tindrà un lloc a ERC, si ell ho vol".

Ridao, però, assegura que a les pròximes eleccions la seva absència a les llistes ja és un "tema tancat". Ridao recorda que ERC ja va decidir que "no era la millor opció que formés part de la llista per un ideal de renovació".

Benach demana als partits que aprovin la Llei Electoral aquesta legislatura per lluitar contra el descrèdit de les institucions

El president del Parlament, Ernest Benach, ha traslladat als partits polítics que ha arribat l'hora d'actuar i reaccionar després dels presumptes casos de corrupció que estan colpejant Catalunya. Benach ha llançat una bateria de propostes per a fer front a la desafecció entre les quals prioritza l'impuls de la Llei Electoral aquesta mateixa legislatura recordant que 'fa 30 anys que hauria d'estar feta'. Altres propostes passen per la reforma de la Llei de la Sindicatura de Comptes, redactar un codi de bones pràctiques de tots els càrrecs públics i obrir el debat als ciutadans. El president de la cambra catalana ha destacat que aquest és 'un punt d'inflexió' i que 'la millora de la qualitat de la democràcia és un repte de país'. Ha advertit que no serà tasca fàcil i que 'només la constància' podrà convèncer la ciutadania d'un 'canvi de rumb sincer en la forma de fer política'.

Avui: El president del Parlament demana un front comú per a la regeneració política

Oriol Junqueras: El tram final de l'Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i el Govern espanyol podrien fixar un cabal ecològic pel tram final de l'Ebre molt per sota del mínim que la comunitat científica considera imprescindible per l'hàbitat de les aus, els peixos i les espècies vegetals que habiten el delta. A més, sense l'espai natural del delta difícilment es podran atraure turistes i revitalitzar l'economia de la zona.

La raó del Govern espanyol per fixar un cabal no-ecològic al tram final de l'Ebre és que prefereix fer concessions d'aigua a la part de dalt del riu. Un cop més, una qüestió de prioritats... territorials i ambientals...

Maragall pronostica que el TC tocarà 'una coma' de l'Estatut 'per poder dir que l'han tocat'

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha pronosticat que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) tot just tocarà 'una coma o una frase' de l'Estatut 'per dir que l'han tocat'. A més, ha augurat que arribarà 'el 31 de desembre, quan tothom estarà per una altra cosa'. Durant la presentació del llibre 'Espíritu federal. Escritos políticos', Maragall ha remarcat que, encara que l'alt tribunal només toca una petita part de l'Estatut, els catalans tenen 'dret a que se'ls hi pregunti si el canvi de coma l'accepten'. L'expresident ja fa temps que aposta per tornar a fer un referèndum sobre l'Estatut si la sentència del Constitucional espanyol el retalla.

L'auditoria del Palau de la Música troba un forat d'almenys 25 MEUR

L'auditoria sobre els comptes dels últims anys al Palau de la Música constata que el seus gestors van desviar entre 25 MEUR i 31,2 MEUR, segons informen aquest dijous als diaris 'El Periodico' i 'La Vanguardia' respectivament. Aquestes quantitats superen les previsions de la nova junta que va assumir el control de l'entitat a finals del mes de juliol. Segons 'El Periodico', Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, es van endur 25 MEUR, 23 dels quals ja estan comprovats i 2 s'han de ratificar un cop comprovada la documentació confiscada al registre i dipositada al jutjat. Fonts del Palau de la Música han declinat fer cap comentari i s'han remès a la presentació de l'auditoria la setmana que ve.

elPeriódico: L’auditoria del Palau xifra en 25 milions el forat que va deixar Millet

elPeriódico: Millet va cobrar al consogre un casament pagat pel Palau

La central nuclear Ascó I torna a funcionar després d'estar aturada dues setmanes

Després de diverses incidències i d'haver estat sancionada enguany amb la multa més alta de la història, la central nuclear d'Ascó I (Ribera d'Ebre) s'ha sincronitzat aquesta matinada amb la xarxa després de dues setmanes aturada. L'última parada s'havia produït el 17 d'octubre passat després que el fabricant dels coixinets dels Generadors Dièsel informés de l'existència d'una partida de coixinets defectuosos.