lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de setembre, 2011

Salvador Cot: L'Espanya que se'ns tira al damunt

Ho sabem tots. Des de fa temps, la dreta espanyola està duent a terme una acumulació de forces com mai abans havíem vist, probablement superior a la potència amb la qual va arribar el PSOE de Felipe González i Alfonso Guerra el 1982.

Aquells socialistes van canviar Espanya, més o menys en la direcció que ens ha arribat fins avui. Van civilitzar un exèrcit colpista, van recuperar la imatge internacional del nou règim espanyol i van construir la primera línia ferroviària de gran velocitat, una inversió que, com s'ha comprovat, era molt més que una simple anotació als pressupostos de l'Estat. Ara arriba el PP de Rajoy i Cospedal. Si es compleixen les enquestes, no estem parlant d'una majoria absoluta, sinó d'una relació pròxima al 2 a 1 entre la majoria i el primer partit de l'oposició. I la distància s'eixampla sondeig a sondeig. Amb un resultat així, els toca canviar Espanya.

I ho faran. Així que el que queda per veure no és si se'n sortiran o no, sinó si l'Espanya resultant és compatible amb una Catalunya entesa com a subjecte polític. Si la resposta és no, només queda l'opció de l'estat propi. Ho sabem tots.

Cleries: “Que ningú es pensi que farem un curset de valors”

No diguis res més que encara ho empitjores !!! El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha volgut deixar clar que l'objectiu pla nacional de valors no és impartir un curs de valors. “Que ningú es pensi que farem un curset de valors. Es tracta d'oferir reflexió, de fer-ho des del marc universitari, des de persones de primeríssim nivell i un consell assessor perquè donin aquesta visió externa”, ha explicat. Per Cleries, el pla vol construir una societat “més humana i convivencial” i ha apuntat com un dels valors més importants, el respecte, no només “cap a pares i mestres sinó també entre conciutadans”. “En un món on vivim persones molt diferents de llocs diferents, el respecte entre persones va més enllà de la tolerància”, ha dit.

I totes aquestes reflexions amb cost 0. Fixeu's que bé que fa la tisora amb les mans.

Catalunya Caixa tindrà tres consellers del FROB que controlaran el 90% de l'entitat

El Banc d'Espanya nomenarà tres conselles a Catalunya Banc, després que divendres que ve prengui prop del 90% del capital del banc creat per Catalunya Caixa per recapitalitzar-se. El Banc d'Espanya, a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), injectarà 1.718 milions d'euros en Catalunya Banc, una quantitat que li donarà el control del 90% del grup.

Malgrat aquest elevat percentatge, el Banc d'Espanya nomenarà només tres consellers dels fins a quinze que pot arribar a tenir l'entitat.

Ara bé, el pes d'aquests tres conselles reflectirà a la perfecció el capital que representen, és a dir, el seu vot sumarà el 90% de les accions que estaran en mans del Banc d'Espanya.