lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’abril, 2010

La marxa independentista dels Deu Mil a Ginebra comença a caminar

Després de l'èxit de la marxa dels 10.000 a Brussel·les, els organitzadors preparen una manifestació similar a Ginebra, en aquesta ocasió per lliurar als representants de l'ONU un manifest en favor de l'Estat català. La iniciativa dels 10Mil en Xarxa per l'Autodeterminació ja compta amb els permisos de les autoritats suïsses i té la logística a punt per la segona gran manifestació a Europa a favor de la independència. El proper 7 d'abril es presentarà la campanya, en un acte unitari amb les principals plataformes sobiranistes. Avui: Deu mil per l'autodeterminació obre la campanya per reivindicar un Estat propi davant l'ONU

Lluís Llach, pel "sí" a la independència

El cantant donarà suport al referèndum d'autodeterminació que se celebrarà a Girona El cantant Lluís Llach s'ha compromès a participar el proper 16 d'abril en un acte que la CUP organitzarà a Girona a favor del vot pel 'sí' en el referèndum sobre la independència que es farà el 25 d'abril a la capital gironina, entre altres municipis de la demarcació. Segons informa El Punt, el popular cantant se significarà així públicament sobre les consultes.

Des de la CUP consideren "molt important" que un "referent no només musical, sinó també ètic i polític" com és Lluís Llach hagi acceptat participar en la xerrada i el debat que organitza la formació independentista a favor del "sí" a la independència de Catalunya.

L'acte es farà a la Casa de Cultura el dia 16 d'abril. Hi participaran també representants d'altres territoris dels Països Catalans, com ara Feliu Ventura (País Valencià), Rosa Calafat (Illes Balears), Berta Ménem (Franja de Ponent) i Marta Serra (Catalunya del Nord).

El Punt: Lluís Llach, principal reclam d'un acte de la CUP pel «sí» en el referèndum del 25-A

Una trentena de representants de nacions mediterrànies faran d'observadors en les consultes

Tornen els observadors internacionals després dels èxits del 13-D i 28-F Més d'una trentena d'observadors de diverses nacions sense estat de la Mediterrània seran a peu d'urna en la nova onada de consultes independentistes, que se celebrarà el proper 25 d'abril a Catalunya. I és que polítics i representants d'entitats nacionalistes de Còrsega, Sardenya, Sicília, Palestina i el Sàhara Occidental seran a Barcelona durant aquell cap de setmana coincidint amb l'assemblea general de la Federació d'Entitats de la Mediterrània Mare Nostrum, que se celebrarà el dissabte 24 a l'Ateneu Barcelonès. A banda dels observadors vinguts d'altres nacions del mar Mediterrani, també n'hi haurà d'altres indrets com Escòcia, Irlanda o el Quebec.

Camats es perfila per fer tàndem amb Herrera a les eleccions

L'actual portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, es perfila com a número dos del secretari general d'ICV, Joan Herrera, a les llistes de la coalició d'ICV-EUiA a les eleccions al Parlament per la demarcació de Barcelona. Així ho han assegurat a l'ACN diverses fonts d'ICV. D'aquesta forma Camats repetiria lloc en la llista després de que ja fes tàndem amb el president d'ICV i actual conseller d'Interior, Joan Saura, als comicis al Parlament l'any 2006. De fet, una de les grans incògnites és si Saura voldrà formar part o no de la candidatura. El mateix Herrera ha repetit en diferents ocasions que si Saura vol, hi serà.

El Divendres Sant més complicat de Benet XVI

Coincidint amb el cinquè aniversari de la mort del Papa Joan Pau II, Benet XVI presideix avui la missa de celebració de la Passió del Senyor a la basílica del Vaticà en un context complicat, marcat per les acusacions d'haver amagat els casos d'abús sexual a menors per part de sacerdots de l'Església catòlica. A la missa del Diumenge de Rams, Benet XVI va dir no sentir-se 'intimidat per les injúries de l'opinió dominant'. Malgrat que va voler evitar de parlar directament de la polèmica, el papa va dir que 'l'home, a vegades, cau molt avall, a nivells vulgars i s'immergeix en el pantà del pecat i la falta d'honradesa'.

El papa Benet XVI, acusat per alguns dels advocats de les víctimes d'abusos sexuals de ser l'últim responsable dels encobriments a bisbes i eclesiàstics, no pot ser cridat a testificar en cap judici perquè té immunitat com a cap de l'estat del Vaticà. Així ho va assegurar ahir en una entrevista al diari italià Corriere della Sera el líder de la justícia vaticana, Giuseppe dalla Torre. L'entrevista arribava el mateix dia que el Papa va celebrar la missa que marca l'inici de la Setmana Santa, i en la qual va evitar fer qualsevol referència als escàndols de pederàstia.

El Punt: Benet XVI evita parlar dels abusos en l'Església i torna a condemnar l'avortament

debat.cat: El Papa, al banc dels acusats?

Divendres Sant

Avions de combat israelians han dut a terme almenys set atacs amb míssils contra la Franja de Gaza, segons testimonis palestins recollits per Reuters. Quatre dels atacs aeris han tingut lloc prop de la ciutat de Jan Yunis, el lloc on la setmana passada hi va haver enfrontaments mortals entre tropes israelianes i palestins armats. El cinquè atac ha sacsejat la ciutat de Gaza.

Un míssil ha impactat contra una fàbrica de formatges a la ciutat de Gaza, provocant un incendi. Diversos helicòpters han bombardejat en dues ocasions el campament de refugiats de Nusseirat per destruir una fonedora de metalls, sense provocar ferits. Amb tot, les autoritats isarelianes sostenen que han destruït un magatzem de munició de Hamàs.

Segons fonts palestines, hi ha hagut tres menors ferits, però no hi ha constància de víctimes mortals.

Els atacs aeris són la resposta d'Israel a un coet palestí de curt abast que va ser llançat des de Gaza el dijous, segons ha dit el portaveu hebreu. L'atac, que no van ser reclamat per cap facció palestina, no va causar danys.