lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juny, 2008

Ja la tenim aquí !!! LA FESTA DE LA CIRERA

Programa de la XIII Diada de la Cirera de Miravet

11 h: Inauguració de la XIII Diada de la Cirera de Miravet.

11.30 h: Mostra pomològica de les diferents varietats de cirera de les nostres terres. Organitza: Viveros Ebro.

12.00 h: Xerrada tècnica sobre el conreu del cirerer. Al consultori mèdic. Organitza: Viveros Ebro.

13.00 h: Tradicional concurs de llançament de pinyols de cirera.

14.00 h: Dinar popular.

17.30 h: Concurs de coques de cirera.

18.00 h: Repartiment de coca de cireres per a tothom. I Ball amb el grup Fenomenon Quartet.

Amb enveja sana: Entra en vigor la nova Constitució de Kosovo !!!

Kosovo ha donat avui un nou pas cap a la sobirania amb l'aprovació pel parlament de Pristina d'una Constitució i un cos legislatiu que atorguen a l'exregió sèrbia poders estatals, encara que les competències policials, de Justícia i frontereres segueixen sota control internacional.

La llum verda a la Carta Magna suposa un pas més en l'afirmació de la sobirania kosovar, iniciat el passat 17 de febrer, quan Pristina va declarar de forma unilateral la seva independència de Sèrbia. Des de llavors, 43 països han reconegut la independència de Kosovo, entre ells Estats Units i les principals potències europees. Egspaña, NO !!!

El text constitucional defineix la República de Kosovo com un "Estat independent, sobirà, democràtic, únic i indivisible" i destaca la seva condició de societat "multiètnica".

L'alcalde de Deltebre qualifica la nova executiva d'ERC de 'feble'

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa (ERC), ha destacat aquest diumenge al matí que al congrés general d'ERC celebrat aquest dissabte a Barcelona, el partit no fos capaç d'arribar a acords amb les diferents sensibilitats del mateix partit. Al mateix temps, considera 'feble' la nova executiva liderada per Puigcercós i Ridao.

Tanmateix, Aspa ha afirmat que tot i que 'cal fer pinya' amb la nova directiva caldrà revisar el projecte de partit per tal de poder integrar les diferents opcions polítiques que l'integren. L'alcalde ha fet aquestes declaracions amb motiu de la plantada d'arròs a Deltebre.

El CSN reforça els controls de radioactivitat a Ascó ?

El Consell de Seguretat Nuclear ha obligat la central d'Ascó a reforçar els sistemes de detecció i protecció radiològica, i també preveu augmentar la freqüència amb què es recullen mostres al voltant de la central per ser analitzades. Entre les actuacions de tipus tècnic incloses al Pla d'Acció supervisat pel CSN hi ha la incorporació de filtres al sistema de ventilació normal de l'edifici de piscines, que haguessin retingut i evitat la fuita a l'exterior el mes de novembre passat.

Després de més de dos mesos pentinant el polígon nuclear -en què ja han aparegut més de 1.000 partícules, amb una radioactivitat total de 260 milions de becquerels-, la central es troba parada aquests dies perquè els operaris encarregats de la neteja radiològica actuïn en espais que són inaccessibles quan la planta està en marxa. Això inclou els transformadors, que és el primer que s'ha revisat, però també un darrer tram del sistema de ventilació per on va circular la fuita, la més pròxima a l'extracció, que encara no s'havia pogut desmuntar.

Segons el CSN, aquest sistema de ventilació serà objecte de modificacions per fer-lo més segur i dotar-lo de nous filtres. Fonts de la central van explicar que, en funció de la seva complexitat, aquestes actuacions es podrien deixar per a més endavant, aprofitant alguna nova aturada.

Més anàlisis

Tot i que mai abans s'havia detectat res d'anormal, el CSN també vol que s'avanci i s'ampliï la freqüència amb què els laboratoris de la Universitat de Barcelona i la Politècnica analitzen mostres de sòls, sediments, aliments i organismes indicadors provinents de l'entorn de la central, d'acord amb els Programes de Vigilància Radiològica Ambiental.

La presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, va revelar ahir que la justícia ha donat la raó al Consell i ha desestimat els arguments de l'Associació Espanyola de la Indústria Elèctrica. Aquesta va demandar el CSN quan va fer públiques les actes d'inspecció sobre l'incident d'Ascó. La falta de transparència i l'ocultació de dades als inspectors residents és un dels retrets que ha fet el Consell als gestors de la central.

Una festa per a cloure la història sinistra del castell de Montjuïc

Història del Castell - CATinfo El castell de Montjuïc, indret barceloní de trista i infame memòria, vol donar-se, simbòlicament, a la ciutat, i esborrar els records que n'han embrutat el nom i les parets. L'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una jornada de portes obertes i una festa perquè els ciutadans en 'prenguin possessió', ara que el govern espanyol n'ha oficialitzat la devolució, demanada des de fa anys. El plat fort de la festa ha estat l'actuació de Raimon, a les sis de la tarda, que ha cantat a pocs metres d'on va ser afusellat el president de la Generalitat Lluís Companys el 1940, just l'any que va néixer el cantant. Raimon-Quan jo vaig naixer Raimon ha interpretat 'Quan jo vaig nàixer', una cançó composta el 1966 en què fa referència a l'any 40, quan Companys fou condemnat a mort després d'haver estat lliurat a Franco per la Gestapo. 'A l'any 40, quan jo vaig nàixer, encara no havien mort tots', canta l'artista. Al castell, a més de Companys, hi van morir afusellats molts altres lluitadors per la llibertat, com el pedagog llibertari Francesc Ferrer i Guàrdia, el 1909. Montjuïc 150608 CATinfo La jornada de portes obertes ha servit perquè el públic conegui espais del castell fins ara inaccessibles: la poterna per on suposadament va ser conduït Companys, unes escales de caragol inserides dins la muralla que condueixen al fossat de Santa Eulàlia i la cisterna d'aigües pluvials. Viquipèdia: Lluís Companys i Jover.