lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2007

Prepare-mos !!!

Catedràtics, acadèmics i una campiona olímpica elegiran una lletra per a l'himne egspañol. La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha anunciat els noms de les sis persones que formaran el jurat per elegir una lletra per a l'himne egspañol, entre les quals hi ha el director de l'Institut Complutense de Ciències Musicals (ICCMU), Emilio Casares, i la doble campiona olímpica Theresa Zabell.

A més de Casares, catedràtic de Musicologia de la Universitat Complutense de Madrid, i Zabell, vicepresidenta del Comitè Olímpic Egspañol (COE), formaran el jurat Juan Pablo Fusi, catedràtic d'Història Contemporània, Manuel Jiménez de Parga, expresident del Tribunal Constitucional, Tomás Marco, compositor i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, i Aurora Egido, catedràtica de Literatura Egspañola de la Universitat de Saragossa i acadèmica de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Com veieu, tot primeres firmes.

Els components d'aquest tribunal, que han estat seleccionats per l'ICCMU, es constituiran com a jurat dilluns 5 de novembre en una primera reunió en què establiran el mètode i el pla de treball (com el de les balances fiscals ?) a seguir per seleccionar una lletra, de les 7.000 propostes que esperen rebre la SGAE i el COE.

-La música ja la sabem: txunta, txunta, taxuntaxuntaxunta tataxun ta xun...

Els Ondas premien la trajectòria professional de Gemma Nierga i la sàtira política del 'Polònia'

Els Premis Ondas han reconegut aquest any la trajectòria de la periodista radiofònica Gemma Nierga pels seus 10 anys al capdavant del programa de la cadena SER La ventana, amb el qual, en consideració del jurat, "ha aconseguit renovar la fórmula del magazín vespertí".

L'espai de TV-3 Polònia, dirigit per Toni Soler, ha estat un altre dels guardonats a l'obtenir el premi de millor programa de televisió autonòmica per cultivar la sàtira política "amb atreviment i agudesa fins a convertir-la en un fenomen social a Catalunya".

Viquipèdia: Gemma Nierga

web del Polònia

Pregunten al Parlament Europeu sobre els 'papers de Salamanca'

"No creu la Comissió Europea que s'estan vulnerant els drets dels ciutadans?"

Raül Romeva, d'ERC, va fer ahir una important pregunta al Parlament Europeu. La pregunta era sobre els Papers de Salamanca i la falta de compromís i acció del govern de l'Estat espanyol.

'Enfront de l'incompliment de la llei per part del govern espanyol i donada la naturalesa de la documentació, no creu la Comissió Europea que s'estan vulnerant els drets dels ciutadans, especialment amb temes referents a la dignitat humana i la preservació de la memòria democràtica?'

Un tercer multiplex per garantir la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Encara que tot depengui d'un acord entre el govern català i el valencià per mantenir les emissions de TV3 al País Valencià, des del governt de l'Estat espanyol s'ha ofert una solució tècnica tal i com ho va demanar el conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. Així doncs, el Ministeri d'Indústria oferirà un tercer multiplex a les comunitats autònomes que tinguin signat un acord de reciprocitat entre televisions públiques i que ja tinguin ocupats els dos multiplex de què disposen.

El 65% aniria a votar el referendum popular d'Ibarretxe

El 65% dels bascos assegura que aniria a votar en el cas que se celebrés la consulta popular sobre el futur del País Basc anunciada pel lehendakari, Juan José Ibarretxe, per al 25 d'octubre del 2008.

Però no només això, sinó que, segons el sondeig realitzat per la Presidència de l'executiu de Vitòria, un 59% de la població aniria igualment a votar tot i que el govern central de José Luis Rodríguez Zapatero no aprovés la consulta autoritzada pel Parlament Basc. De fet, només un 21% dels bascos veuria molt malament que el lehendakari convoqués la consulta amb Madrid en contra.

L'enquesta indica que si es fes la consulta, un 15% no aniria a votar, un 13% ho faria en funció de les circumstàncies i un 8% no ha contestat.

En aquest context, el 73% dels bascos consideren que les institucions, els partits polítics i ETA haurien d'acceptar i assumir el resultat de la consulta.

El Parlament de Catalunya aprova la primera institució estatal per recuperar la memòria democràtica

Memorial Democràtic 241007 COMr El parlament català ha aprovat avui la llei de creació del Memorial Democràtic, que serà la primera institució de l'Estat dedicada a recuperar la memòria democràtica i que ha comptat amb els vots a favor de PSC, ERC i ICV-EUiA, en contra de PPC i Ciutadans, i l'abstenció de CiU.

CiU ha donat suport als articles que incloïen referències històriques a la Guerra Civil i a la dictadura, però s'ha abstingut a la resta de la llei en no estar d'acord en el fet que aquest organisme depengui del govern català en lloc del parlament català.

El text que s'ha aprovat avui reconeix "la memòria i la dignitat de totes les víctimes del franquisme i també les de la violència política incontrolada a la rereguarda republicana", amb la qual cosa per primera vegada el Parlament admet en una llei els excessos del bàndol republicà.

El text de la llei diu que entre les funcions de la institució està la de retre homenatge a les persones que van patir persecució "per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials", i assegura que la dictadura de Franco "va perpetrar la destrucció de totes les institucions democràtiques i la sistemàtica voluntat d'aniquilació de la llengua i cultura catalanes".