lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de desembre, 2008

Benach adverteix que Catalunya entrarà en un camí de no retorn si no es resol immediatament el finançament

Ernest Benach 141208 CATr El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha destacat la urgència d'arribar a un acord sobre finançament. 'La situació és tan greu que, o s'hi posa remei aviat, o el país entrarà en un camí de no retorn. Vull alertar de la gran afectació que pot tenir (un mal acord en finançament) en la vida dels ciutadans', ha dit a Catalunya Ràdio. Les declaracions arriben l'endemà que el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, evités de fixar una data per a l'acord sobre finançament.

Benach ha destacat que, per tal d'aconseguir un nou finançament autonòmic, calia la implicació de les institucions polítiques i també de la resta de la societat, com ara empresaris i sindicats.

VilaWeb/ElPunt: Benach alerta que un mal finançament portaria Catalunya a un «camí de no-retorn»

Cayo Lara, del PCE, nou coordinador general d'Esquerra Unida

El consell polític d'Esquerra Unida ha elegit aquest diumenge, amb el 55,08% dels vots dels delegats, el candidat del Partit Comunista espanyol, Cayo Lara, com a nou coordinador general de la federació. Lara substituirà a partir d'ara Gaspar Llamazares, que va abandonar el càrrec el 25 d'octubre. L'altre candidat a la coordinadora general, el senador d'EUiA Joan Josep Nuet, ha obtingut el 17,93% dels vots, i un 27,54% dels delegats ha votat en blanc.

Nuet formarà part de la nova direcció com a coordinador intern.

A l'assemblea federal del novembre no es van posar d'acord per a elegir el nou dirigent, de manera que ho han fet els 167 membres del consell polític: 92 ha votat per Lara, 29 per Nuet i 46 han votat en blanc.

Un any d'agonia de TV3 al País Valencià fa multiplicar la revolta popular

La reivindicació per mantenir l'emissió de TV3 al País Valencià també ha arribat a Facebook. El Col·lectiu Volem la TV3, creat a Elx arran del tancament del repetidor de la televisió catalana a la Carrasqueta (Alacantí), el 9 de desembre del 2007, ara fa un any, ha creat un grup en aquesta xarxa social d'internet. L'objectiu del col·lectiu és aprofitar aquesta "arma mediàtica" per difondre les seves reivindicacions i denunciar l'actuació de la Generalitat Valenciana contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV), l'entitat que fa possible la recepció de les emissores de Televisió de Catalunya (TVC) al 85% del territori valencià.

El tancament el 28 de novembre passat de dos nous repetidors de TV3 al País Valencià, el d'Alginet a la comarca de la Ribera Alta i el de la Llosa de Ranes a la comarca de la Costera, ha fet que el grup del facebook del Col·lectiu Volem la TV3 al País Valencià hagi multiplicat els suports. De fet, ha passat de tenir 318 membres a gairebé 1.800 en dues setmanes.

Pel col·lectiu d'Elx, aquesta resposta massiva demostra que la versió virtual del grup s'ha convertit en una "nova arma mediàtica". "Ara és un moment clau en la lluita per assegurar el futur de les emissions", asseguren.

Fa vint anys que Acció Cultural lluita perquè es puguin veure els canals de TVC al País Valencià, una reivindicació que es va fer realitat amb la creació d'una xarxa de tretze repetidors, finançats gràcies a donacions de milers de persones. L'existència d'aquests repetidors, però, sempre ha estat mal vista pels governs del País Valencià, tant socialistes com populars.

Es registra un nou incident a la central d'Ascó II

Un nou incident aquest dissabte a la central nuclear d'Ascó II ha causat problemes en el caudalímetre d'aigua, segons informa el Consell de Seguretat Nuclear.

Aquest caudalímetre, situat en la línia de subministrament al generador de vapor, estava mal calibrat i, com a conseqüència, el valor de la temperatura era un 10% més alt. S'ha tornat a calibrar el transmissor del cabal i el procés està en fase d'arrencada, de manera que la central encara tardarà a sincronitzar-se a la xarxa.

Com de costum el succés no ha suposat cap risc per a les persones ni per al medi ambient, segons apunta el Consell de Seguretat Nuclear.

VilaWeb/ElPunt: Ascó II detecta una lectura de cabal errònia als generadors de vapor durant l'arrencada

Avui: Nuclears? Potser sí, gràcies!