lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juny, 2009

Joan Puigcercós demana 'unitat, valentia i fermesa' als partits catalans per negociar el finançament

Commina CiU a que 'no faci l'oportunista' Joan Puigcercós 200609 CATr

El president d'ERC, Joan Puigcercós, va comentar ahir que amb el finançament 'ens estem jugant el futur de tota una generació', raó per la qual considera que 'en aquests moments decisius', cal que totes les formacions polítiques treballin amb 'unitat, valentia i fermesa'. Va dir que ERC no ha volgut negociar amb el PSOE perquè 'el nostre interlocutor es diu Castells, i negocia en nom del govern de la Generalitat'.

Va dir també que 'no cal recordar com va acabar la darrera vegada que es va negociar sense unitat' i per això va comminar CiU a que 'no faci l'oportunista', perquè 'hi ha un govern espanyol que sap que ha de complir'.

També va recordar que Esquerra ha fet els deures sent 'ferms a Catalunya i a Madrid', per reclamar finalment al conseller Joan Saura que el moment és crucial i per tant ara 'no ens podem distreure'.

Avui: Puigcercós veu inacceptable que Zapatero ofereixi vestit a mida a cada comunitat

Josep-Lluís Carod-Rovira: Comptes clars (Avui)

Les CUP descarten presentar-se a les eleccions al Parlament

Quina llàstima!!*!! Les CUP, les candidatures d'unitat popular, han decidit no presentar-se a les eleccions al Parlament de l'any que ve. En l'assemblea nacional celebrada a Girona, els militants del partit han aprovat per 161 vots a favor i 148 en contra una esmena a la totalitat que rebutjava fer el salt al Parlament, que havia estat presentada per Vilafranca i que comptava amb el suport de 14 dels 28 regidors que la CUP té a tot el territori.

D'aquesta manera, els militants del partit han apostat per centrar-se en ampliar i "enfortir" la presència de les CUP als municipis de tot el país. Amb tot, no descarten tornar a obrir el debat per decidir presentar-se a les eleccions al Parlament del 2014.

Les CUP han celebrat aquest diumenge l'assemblea nacional amb una certa divisió interna entre els partidaris de fer el salt al Parlament i els que consideraven que aquesta opció era massa precipitada per falta d'experiència, de recursos econòmics i també de recursos humans.

VilaWeb: Les CUP rebutgen de presentar-se a les eleccions al parlament de Catalunya

El PSC avisa que el govern no acceptarà una nova pròrroga pel finançament

Oco, eh!!! Miquel Iceta 210609 CATinfo

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el govern no acceptarà una nova pròrroga per l'acord del finançament i ha assenyalat que confia a arribar a un acord el pròxim dia 15 de juliol.

El dirigent socialista ha assegurat en declaracions a L'entrevista de Catalunya Informació que si aquest dia no s'ha tancat un acord serà un "fracàs polític important" i caldrà buscar nous plantejaments.

Iceta no ha volgut parlar de xifres concretes, però ha insistit que el finançament superarà els 9.000 milions d'euros. En qualsevol cas, el viceprimer secretari dels socialistes ha assegurat que el govern no acceptarà un mal acord.

Segons ha explicat Iceta, el govern està fent "tots els esforços" per tancar un acord de finançament el pròxim dia 15 de juliol. Ha indicat que s'han produït avenços en la negociació i confia a arribar a un acord per aquesta data. "Aquesta vegada o caixa o faixa. Ara és el moment d'arribar a un acord", ha afirmat.

Un català paga a l'Estat un 22% més que la mitjana espanyola

Compte, que això toca la butxaca!!*!! En els primers sis anys d'aplicació del model de finançament vigent, un català ha aportat a les arques públiques amb el pagament dels seus impostos un 22% més que la mitjana espanyola, segons les xifres difoses per TV3 sobre les dades comparatives entre comunitats autònomes que es desprenen de l'última liquidació del finançament autonòmic

Els càlculs revelen que si la mitjana del que rep cada comunitat és 100, al principi d'aplicar-se el model vigent, Catalunya fregava la mitjana. En sis anys, però, a Catalunya li han tocat menys diners en el repartiment. El mateix passa a les Balears, que amb el temps també han anat perdent recursos.

En canvi, hi ha altres comunitats que n'han sortit beneficiades. És el cas de Galícia, que ha passat de rebre un 10% més que la resta a un 15% més. Extremadura, que ara està sobrefinançada en més d'un 25%, també ha vist com el sistema actual l'ha beneficiada enormement.

Amb el nou model també s'hauria de veure la diferència dels diners que, al capdavall, cada govern autonòmic pot acabar destinant per cada habitant. Ara, mentre a Catalunya la Generalitat amb prou feines es pot gastar poc més de 2.200 euros per ciutadà, a Extremadura aquesta quantitat s'eleva fins a 3.000 euros. Aquests diners serveixen per finançar exactament les mateixes competències, tant a Catalunya com a Extremadura.

L'alcalde de Puerto Real vol portar Joan Carles I als tribunals per "lladre"

Malgrat que ja va ser condemnat recentment per injúries al Rei, l'alcalde de Puerto Real (Cadis), José Antonio Barroso, continua describint Joan Carles I com "un lladre" assegurant que "ha acumulat la seva fortuna de forma absolutament fraudulenta".

En declaracions a Europa Press abans de participar en un acte del PSUC Viu a Barcelona a favor de la III República, Barroso va sostenir que la seva pretensió és "asseure a la banqueta al Borbó", i que repetirà les seves paraules allà on vagi, perquè vol demostrar-ho.

Barroso critica que l'única cosa que s'ha jutjat són les seves paraules, "quan algun dia la història demostrarà que són fets fefaentment acreditats", i lamenta que se li hagi denegat la presentació per una banda testifical en el judici.

Barroso atribueix la fortalesa de la institució monàrquica al 'juancarlisme', a la visió "edulcorada, catòlica i interessada" que donen els mitjans de comunicació i a "la ingent quantitat de babaus que hi ha en aquest país".

Fomento discrimina les constructores catalanes

No, si encara mos pegaran i tot!!! Les tres primeres constructores andaluses van rebre entre 2005 i 2008 un percentatge d'adjudicació sobre el total superior a la quota de mercat que tenen. En canvi, amb les tres primeres constructores catalanes la situació és a la inversa, i el percentatge d'adjudicació sobre el total és inferior a la seva quota. Les tres primeres constructores catalanes tenen una quota de mercat del voltant del 6%, però la seva quota en obra pública és del 4,5%.

L'informe analitza l'evolució de l'adjudicació del ministeri de Foment en la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero (2004 i 2007), amb Magdalena Álvarez com a titular del ministeri. Entre les 50 primeres adjudicatàries apareixen sis firmes catalanes i quatre andaluses, i les xifres mostren que existeix una desproporció entre la mida de les empreses i els encàrrecs d'obra pública.

Les sis empreses catalanes van facturar en el període analitzat 10.500 milions, més del doble que les andaluses (4.800 milions). En canvi el volum d'obra pública adjudicat va ser similar: 1.465 milions les catalanes per 1.318 les andaluses.

Grenlàndia veu reconegut el dret d'autodeterminació

Biel Mesquida 260609 CATr

Avui entra en vigor el nou estatut grenlandès, que van aprovar, el novembre passat, el 75% dels votants, i que atorga als grenlandesos, entre més coses, el reconeixement del dret d'autodeterminació, el dret de disposar dels recursos naturals i l'oficialitat de la llengua. La victòria electoral del 2 de juny del partit Inuit Ataqatigiit (IA, Comunitat del Poble) , demostra el gran suport que donen els grenlandesos a l'independentisme.

L'estatut dóna una amplia autonomia a l'illa àrtica, amb gairebé totes les competències transferides llevat de ciutadania, justícia, defensa, política monetària i política exterior. D'una altra banda, els recursos naturals (gas i petroli), els podran explotar lluirement si renuncien a rebre els subsidis dels govern danés. Segons el Servei Geòlogic dels Estats Units, el 30% de les reserves de gas del món encara per explotar es troben al cercle polar àrtic. En el cas del petroli, un 13%. Inuit

Assaborir un préssec de l'Ebre des de Gibraltar fins a Moscou

La campanya de préssec i nectarina a Benissanet (Ribera d'Ebre) es presenta enguany millor que la del 2008, ja que l'absència de gelades durant l'hivern ha afavorit el desenvolupament i la qualitat de les fruites. Tot i així, els darrers dies de calor i de cops forts de sol han frenat el creixement final dels préssecs i les nectarines, que s'han quedat una mica petits. La cooperativa Grup Fruiter de Benissanet, que rep el 50% de la fruita del municipi, preveu que enguany es cullin prop de 8 milions de quilos de préssec i nectarina. En canvi, el 2008 passat la producció no va arribar als 7 milions de quilos. La major part es destinarà a l'exportació per tot Europa, des de Gibraltar fins a Moscou.