lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 d’octubre, 2009

Laporta fa l'ullet a Puigcercós?

La petita localitat de Santa Maria d'Oló, a la comarca del Bages, avui al vespre celebra una gran trobada blaugrana degut a la presència del president del Barça, Joan Laporta. La trobada té especial interès mediàtic perquè és conegut que Santa Maria d'Oló és un feu d’Esquerra Republicana, on governa amb majoria de 7 regidors per sobre del dos que té CiU. Diferents fonts parlen sobre la bona relació entre Laporta i Puigcercós a nivell personal, que existeix de fa temps, i que avui es posarà de manifest a aquesta petita població. Des de la penya blaugrana de Santa Maria d’Oló es desvincula la visita de Laporta a un motiu polític sinó purament esportiu.

Dues personalitats: Joan Laporta, president del Barça i Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya. Avui, els dos es poden trobar a Santa Maria d’Oló ja que el màxim mandatari blaugrana ha acceptat la invitació d'assistir a la presentació de la ressuscitada Penya Blaugrana d'Oló.

Cervera i l'Espluga de Francolí també donen suport a les consultes sobre la independència de Catalunya

Dos municipis més han donat suport a les consultes sobre la independència de Catalunya. Són Cervera (Segarra) i l'Espluga de Francolí (Concà de Barberà). Si a Cervera han votat en favor de la moció dos grups dels quatre que tenen representació municipal, a l'Espluga de Francolí s'ha aprovat per unanimitat. Cada dia que passa són més les municipalitats que voten en favor de fer un referèndum sobre la independència del nostre país.

A Cervera la moció de suport s'ha aprovat gràcies als vots de dos grups dels quatre que formen l'equip de govern: ERC i Solucions i Futur (SIF) i CiU. PSC, Independents per la Segarra (INSE) i Plataforma per Catalunya (PxC) s'han abstingut de votar la moció i el PP, que només té un regidor, hi ha votat contra. La moció, presentada pel portaveu republicà Juli Lago, a petició del Centre Obrer de Cervera, s'ha aprovat amb set vots (2 d'ERC, 3 de CiU i 2 del SIF). Lago, igual que la resta de portaveus dels grups que han donat suport a la moció, Jaume Carcasona (SIF) i Salvador Bordes (CiU), espera que les entitats civils de la ciutat comencin a organitzar, com més aviat millor, la consulta. A l'Espluga de Francolí la moció ha estat aprovada per unanimitat. En efecte, CiU, ERC i Espluga Viva han presentat de forma conjunta el text, que reconeix l'èxit de la consulta d'Arenys de Munt. El 9 d'octubre es reunirà la comissió organitzadora de la consulta de la població amb tots els veïns que hi vulguin participar i les entitats disposades a col·laborar-hi. La finalitat és de fer la consulta el mateix dia que la faran molts altres municipis catalans i que serà, probablement, al desembre.

Arenys de Mar té 'enveja' dels veïns d'Arenys de Munt i també prepara una consulta

La societat civil d'Arenys de Mar té enveja sana dels seus veïns d'Arenys de Munt i ja ha començat a preparar la seva pròpia consulta independentista. Una setantena de persones s'han mostrat interessades a participar-hi durant la primera presa de contacte que va tenir dimecres.

La portaveu d'aquesta iniciativa, Roser Maresma, explica, però, que la consulta d'Arenys de Mar no es farà el pròxim 13 de desembre, com tenen previst fer molts altres municipis, sinó que s'esperaran fins l'any 2010, possiblement al març o l'abril. El Moviment Arenyenc Per a l'Autodeterminació (MAPA), que va organitzar la consulta d'Arenys de Munt, podria aixoplugar també la iniciativa d'Arenys de Mar.

directe.cat: Una escultura commemorarà la consulta independentista a Arenys de Munt

CDC defensa la legalitat dels 630.000 euros que la Fundació Trias Fargas va rebre del Palau de la Música

El secretari adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit que els 630.554 euros que la Fundació Trias Fargas va rebre entre el 1999 i el 2009 del Palau de la Música eren fruit de set convenis legals. També ha negat que CDC es financés amb aquests diners. 'No ha existit cap actuació il·lícita', ha declarat. Felip Puig ha explicat que les aportacions econòmiques anaven destinades, a grans trets, a la difusió i promoció d'activitats relacionades amb la cultura.

Puig ho ha dit en una conferència de premsa que ha convocat arran de la publicació a La Vanguardia d'una informació segons la qual la Fundació Trias Fargas havia rebut mig milió d'euros del Palau de la Música. Puig s'ha afanyat a confirmar-ho, i a deixar clar que els convenis eren legals i que els diners havien estat declarats a hisenda i constaven al registre del departament de Justícia i al de la Sindicatura de Comptes. LaVanguardia: La fundación de CDC recibió 500.000 euros del Palau durante diez años

directe.cat: Fundacions de CDC i PSC també van rebre finançament del Palau de la Música

ElPunt: La fundació que presideix l'exdiputada del PSC Balletbò també va rebre diners del Palau

Josep Maria Solé i Sabaté: Fèlix Millet, útil coartada (Avui)

Els Catalans Dragons, a vuitanta minuts de la final de la lliga de rugbi XIII

Els Catalans Dragons de Perpinyà no paren de sorprendre l'afecció. En tan sols quatre temporades a la principal lliga europea de rugbi XIII, la Super League, s'acaben de plantar en una de les semifinals, que disputen avui a Anglaterra amb el potent Leeds. El guanyador passarà a la final del 10 d'octubre al mític estadi d'Old Trafford de Manchester. L'equip de Kevin Walters arriba a la semifinal després d'una temporada molt irregular. A la fase regular, van ser vuitens, l'última plaça que donava pas a jugar els 'play-offs' d'accés a la final. En aquesta segona fase de la lliga, els Catalans han sorprès amb dues victòries clares contra Wakefield i Huddersfield. Avui té al davant el Leeds, l'equip més en forma i temut de la temporada.

TheGuardian: Leeds 27 - Catalans Dragons 20

RIO DE JANEIRO, SÍ !!!

Ja m'han alegrat lo dia!!*!! Jacques Rogge 021009 CATinfo

Disco Samba Remix

Madrid haurà d’esperar almenys quatre anys més si vol ser ciutat olímpica. El Comité Internacional Olímpic, en la seva reunió d’aquest divendres a Copenhaguen, ha atorgat l’organització dels Jocs Olímpics del 2016 a Rio de Janeiro. Minuts abans de les set de la tarda, el president del COI, Jacques Rogge, ha anunciat el nom de Rio i Madrid ha vist com es repetia la història de fa quatre anys: ha arribat a la votació final superant altres candidates aparentment més ben situades, però ha hagut de claudicar en el darrer moment. La candidatura madrilenya, però, queda en una magnífica posició si decideix tornar a presentar la seva candidatura per a l’edició del 2020. Tornem-ho a provar? VilaWeb: To the city of... Rio de Janeiro

Avui: Rio de Janeiro, seu dels Jocs Olímpics del 2106 elPeriódico: Madrid es queda sense els Jocs del 2016

LaVanguardia: Río hunde el sueño olímpico de Madrid