lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’octubre, 2008

El jutge es veu obligat a absoldre els 16 acusats de cremar fotos del rei

El jutge de l'Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia ha absolt els setze acusats per la crema de fotografies dels reis del 22 de setembre de 2007 a Girona, en solidaritat amb els primers imputats per aquesta causa, Jaume Roure i Enric Stern.

El fiscal ha rebaixat la seva petició inicial d'una multa de 3.600 euros a una proposta de 500 euros per una falta lleu de pertorbació de l'ordre públic, ja que no s'ha pogut acreditar, assegura, que volguessin menystenir la Corona, com inicialment es va imputar. Aquest fet ha motivat l'absolució, perquè les faltes –infraccions penals menors– no són competència de l'Audiència Nacional, que només pot jutjar delictes. Abans d'anunciar l'absolució, però, el magistrat no s'ha estat de renyar el fiscal, al qual ha dit que el seu canvi de plantejament era "incomprensible".

Vázquez Honrubia ja havia jutjat la primera vegada Roura i Stern, i no els va permetre parlar en català, de manera que el judici es va haver de repetir amb un altre magistrat. En aquest cas, el judici ha comptat amb un intèrpret de català. Les samarretes que portaven els acusats han provocat que el judici comencés tard. La policia espanyola ha mantingut controlats els setze acusats a la plaça de Colón, situada a 200 metres de l'Audiència Nacional, perquè portaven samarretes amb el lema Jo també cremo la corona. Això ha provocat que el judici es retardés gairebé dues hores. Finalment, han pogut entrar al tribunal amb les samarretes posades.

Un cop dins la sala de vistes, el jutge ha ordenat que s'evités que es pogués veure el lema. Els joves han fet cas al jutge i han donat la volta a la samarreta, deixant el lema a l'esquena . Això ha fet que el magistrat no veiés el lema, però el públic i les càmeres de televisió sí que el podien veure. Vázquez Honrubia els ha dit que o bé es posaven les samarretes d'una altra manera o els havia d'expulsar de la sala.

Avui: El jutge absol els 16 acusats de cremar fotos del rei

Un de cada tres instituts catalans separa els alumnes segons les seves capacitats

Es tracta d'una pràctica alegal que xoca amb el model educatiu inclusiu que estableix la legislació espanyola Un de cada tres centres de secundària catalans agrupa els alumnes en funció de les seves capacitats. Es tracta d'una pràctica alegal que xoca amb la concepció del model educatiu inclusiu que estableix la legislació espanyola i que els pedagogs consideren, a més, contraproduent.

L'existència d'aquesta pràctica, que porta el 30% de l'alumnat català d'aquesta etapa a seguir una escolarització segregada en funció del seu nivell acadèmic, apareix constatada en la segona part de l'estudi que la Fundació Jaume Bofill ha elaborat basant-se en les dades del conegut Informe PISA 2006. Sobre el paper, l'educació secundària a Catalunya és fonamentalment comprensiva, és a dir, que tot l'alumnat té un mateix currículum i unes mateixes condicions d'escolarització amb independència de les seves capacitats.

Tot i això, la realitat dels centres és completament diferent, ja que en un de cada tres es practica la selecció i separació de l'alumnat en totes les matèries, mentre que en un altre terç l'agrupació es fa només en alguna matèria, segons les enquestes que PISA va passar als directors dels instituts. La majoria dels centres que recorren a aquesta pràctica són els que es troben amb més dificultats per atendre la diversitat d'alumnes que arriba a la secundària, que procedeixen de realitats familiars i tenen nivells molt diferents.

L'informe de la Fundació posa de manifest, tot i això, que l'agrupació per capacitats sembla influir negativament en els resultats, ja que les puntuacions mitjanes en ciències són de 477 punts en els alumnes segregats en totes les matèries, davant dels 490 dels que només van separats en algunes assignatures i els 510 dels que assisteixen a centres on no se separa per capacitat.

Una altra pràctica utilitzada a secundària i que l'estudi de la Fundació Jaume Bofill qüestiona és el de la repetició de cursos, ja que els centres amb més repetidors són els que obtenen pitjors resultats. -Malgrat que no es pot generalitzar, el que aquí ningú diu és que aquests criteris són subjectius i massa sovint manipulats amb la qual cosa no sols assistim a una segregació segons les capacitats sinó que hi fem passar l'amiguisme i el piloterisme per davant creant un crim més gran encara: elits mediocres, llepaculs, fills de papà que barren -junt amb depèn de quins professors- el pas a alumnes que sí que valen però que no tenen pedrigree i queden condemnats a no avançar.

-El més greu és que l’administració, la mateixa que com a mínim ha de garantir la igualtat d’oportunitats, ho sap i ho consent. Per tant, és hora que els estudiants coneguin els seus drets; que els pares reclamin quan els seus fills són apartats del grup classe (les excuses administratives no s’hi valen, és il·legal; això d’ “alegal” és un paraula que s’han inventat els docents). Prou comèdia. Prou farsa pedagògica.

Avui: Un de cada tres instituts catalans separa els alumnes segons les seves capacitats

LaVanguardia: Uno de cada tres institutos catalanes separa a los alumnos por capacidades

El web de la UE a Catalunya i les Balears es consolida com el referent d’informació europea en català a Internet

La pàgina web de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, La UE a Catalunya i les Illes Balears ha complert un any des de la seva creació i compta amb més de 50.000 visites acumulades.

Aquesta pàgina va ser el primer web informatiu de la UE en català. Des de l’octubre de 2007, el web s’ha consolidat com un espai de referència a la xarxa sobre l’actualitat europea i l’activitat de les institucions comunitàries, especialment en allò que afecta a Catalunya i a les Illes.

La primera nevada de la temporada arriba als Ports de Tortosa-Beseit acumulant gruixos de 30 centímetres

La neu ha caigut amb força durant la matinada i matí d'aquest dimecres als Ports de Tortosa-Beseit, coincidint amb la notable baixada de temperatures que han arribat a graus negatius. La primera nevada de la temporada ha acumulat gruixos de fins a 30 centímetres al cim de Caro, mentre a cotes més avall hi ha entre quinze i cinc centímetres, fent-se necessari l'ús de cadenes per accedir a algunes zones dels Ports. El fort vent que bufa accentua encara més la sensació de fred.