lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juliol, 2011

L'Audiència Nacional confirma el tancament de la central de Garoña el 2013

"Ni pa ti, ni pa mi" L'Audiència Nacional ha confirmat aquest dijous la decisió del Govern de prorrogar l'explotació de la central nuclear de Santa María de Garoña, a Burgos, fins al 6 de juliol del 2013, així com el seu tancament definitiu en aquesta data. D'aquesta manera, la secció primera de la Sala del Contenciós administratiu rebutja els 11 recursos que es van presentar contra l'ordre del Ministeri d'Indústria, dividits entre els que en van demanar la pròrroga fins al 2019, com Nuclenor --empresa propietària de la central nuclear-- o la Junta de Castella i Lleó, i els que exigien el seu cessament immediat i desmantellament, com Greenpeace, Ecologistes en Acció i un particular.

El tribunal considera que l'autorització de la pròrroga no significa, com argumentava l'empresa Nuclenor i altres recurrents, que el titular de l'explotació tingui "un dret indefinit i temporalment il·limitat, a continuar-la explotant".

Junqueras pactarà amb qui els permeti avançar cap a la independència

El precandidat a presidir ERC, l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha admès que de ben “segur” que cometrà “errors en un futur”, però ha assegurat que el seu objectiu és treballar “amb un bon equip” per aconseguir els seus principals objectius: “la independència, l'estat del benestar i els valors republicans”.

Junqueras ha reiterat la seva voluntat d'obrir el partit a la societat i no ha descartat cap tipus de pacte amb cap formació, sempre que sigui per aconseguir els objectius fixats i “avançar de forma decisiva” cap a un increment del poder polític i la “plenitud nacional”.

En aquest sentit, ha assegurat que l'any 2003 quan es va firmar el primer tripartit, es va apostar per intentar que el PSC “fes un pas endavant en el camí del nostre reconeixement nacional”. “Però en el moment decisiu no ho va fer”, ha remarcat.

Troben un cadàver surant a l'Ebre a l'altura de Miravet

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home que va aparèixer ahir surant al riu Ebre, a l'altura de Miravet. El cadàver el van localitzar cap a les 11 del matí operaris contractats per la UTE Servidel i Aigües de Barcelona, l'encarregada de fer els treballs de manteniment de la via navegable del riu Ebre.

Concretament, els operaris estaven netejant d'algues una boia de les que marquen el límit del canal navegable quan van sentir una forta pudor i van veure que hi havia un cadàver al riu, en un estat de descomposició bastant avançat, fet que indica que feia diversos dies que era al riu. De seguida van avisar els Mossos d'Esquadra i es va personar al lloc la jutgessa de Gandesa per procedir a l'aixecament del cadàver, en la qual van haver de participar la unitat subaquàtica dels Mossos.

Els Mossos han obert una investigació per esbrinar la identitat de l'home i la causa de la mort. No s'ha precisat l'edat de la víctima ni si presentava signes de violència.