lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juny, 2011

Troben burilles a l'edifici de combustible d'Ascó I

Una inspecció del Centre de Seguretat Nuclear (CSN) efectuada a la central nuclear d'Ascó durant el primer trimestre del 2011 ha detectat diverses irregularitats en el funcionament diari de la central, entre les quals hi ha la troballa de material inflamable. Concretament s'han trobat burilles i un paquet de tabac a l'edifici de combustible de la central.

L'acta del CSN analitza la protecció contra incendis de la central i, en el cas de la unitat I, detalla la troballa de burilles en diversos punts, així com el tancament inadequat d'alguna porta i un camió estacionat en una zona prohibida, segons informa Europa Press. Amb tot, el CSN va minimitzar ahir aquestes irregularitats, que va assegurar que passen en centrals com ara Cofrents. “Són petites deficiències”, indiquen des del CSN.

Des de principi d'any, un terç dels successos notificables pels vuit reactors que conformen el parc nuclear espanyol corresponen a Ascó. Entre aquests successos n'hi ha dos que van ser classificats amb nivell 1.