lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de novembre, 2009

Ernest Benach:"Catalunya és una nació sense Estat i, per tant, amb febleses estructurals que fa que en certs aspectes sigui necessari anar tots junts"

Ernest Benach ERC 121109 RAC1

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha reiterat aquest dijous que en aquests moments de desafecció, descrèdit de la classe política i crisi econòmica "els discursos ja no serveixen de res, cal fer coses", i "anar tots a una".

I l'argument per a Benach és: "Catalunya és una nació sense Estat i, per tant, amb febleses estructurals que fan que en certs aspectes sigui necessari que tots els polítics ens entenguem, anar tots junts. Hem d'estar a l'alçada per recuperar la confiança de la ciutadania".

Ara bé, al seu entendre hi ha d'haver tot un seguit de mesures i no només l'elaboració d'una nova llei electoral. "Si no fem moltes coses durant molt de temps, no recuperarem la confiança de la ciutadania, que no entén que no estiguem reaccionant", ha afirmat Benach en una entrevista a RAC 1. Més encara: "Només aconseguirem ser creïbles de nou si som constants, humils i fem les coses molt ben fetes".

eldebat.cat: Ernest Benach creu que la Llei electoral "serà un debat complicat"

Molins de Rei, Vilassar de Mar i Llinars del Vallès organitzaran la seva consulta sobre la independència el 28 de febrer

Les comissions organitzadores de consultes sobiranistes de Molins de Rei, Vilassar de Mar i Llinars del Vallès han decidit que serà el 28 de febrer quan celebraran als seus municipis les consultes independentistes. Consideren que el 13 de desembre és una data massa propera com per tenir-ho tot a punt i creuen que celebrar-les a l'abril, com s'havia proposat en alguna ocasió, és massa tard com per mantenir viva la flama d'Arenys de Munt i del 13-D.

Totes tres entitats ho han decidit al marge de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència, centrada ara per ara de forma exclusiva en el 13-D i que ja va explicar que pensaria en la propera data un cop hagués superat la fita del 13-D. Contràriament, Decidim.cat ja va assenyalar el 28-F com a data òptima per a celebrar la consulta, tot i que la Coordinadora la va qüestionar.

Sergi López i d'altres actors de Vilanova donen suport a la consulta impulsada per VNG Decideix

Diverses persones relacionades amb el món de l'espectacle de Vilanova i la Geltrú han manifestat, aquest dimecres a la tarda, el seu suport a la consulta popular per la independència que vol dur a terme la plataforma ciutadana VNG Decideix. Noms com Sergi Lopez, Toni Albà, Jordi Ríos o Pere Tàpies han expressat la 'importància' d'anar a votar tan si és pel sí com pel no. Amb aquest acte de suport, el portaveu de la plataforma, Pol Molas, creu que els actors vilanovins faran 'molta' més 'difusió' i així s'arribarà 'al màxim' de gent. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar, dilluns passat, la moció de suport a la consulta popular per la independència presentada per VNG Decideix.

Laporta veu una 'humiliació' per Catalunya l'empresonament d'Alavedra, Prenafeta i Muñoz

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha considerat aquest dijous que l'empresonament de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta –imputats pel jutge Baltasar Garzón en el 'cas Pretòria'- és una 'humiliació' per Catalunya. Ho ha dit a l'inici d'una conferència de fort contingut sobiranista titulada 'El Barça, motor de Catalunya' organitzada per la Fundació Catalunya Oberta –d'on Alavedra i Prenafeta són patrons-, després de ser presentat pel fill de Prenafeta, Marc Prenafeta. Laporta ha fet extensives les seves paraules de suport a Alavedra i Prenafeta a l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, en declarar-se ferm defensor de la presumpció d'innocència.

'Sóc aquí perquè m'han convidat però, a més, per donar suport a les famílies d'unes persones, uns catalans, uns barcelonistes, que estan patint com a conseqüència d'una decisió judicial que, en la meva modesta opinió com a advocat, com a mínim trobo desproporcionada i humiliant, per a ells i per a Catalunya'.

VilaWeb: Laporta considera l'actuació de Garzón en el cas Pretòria una humiliació a Catalunya

Laporta: "Si faig el salt a la política serà per ser un líder, no un màrtir" (Avui)

ERC atorga el premi Lluís Companys a Laporta per la seva defensa de la personalitat i els drets de Catalunya

ERC ha decidit premiar el president del FC Barcelona, Joan Laporta, pel seu compromís social i esportiu i per la seva defensa de la personalitat i els drets de Catalunya. Laporta rebrà divendres un dels Premis Nacionals President Lluís Companys de mans del president republicà, Joan Puigcercós, tot i que es tracta d'una iniciativa del casal de Sants-Montjuïc, que organitzen aquesta entrega de premis des de fa setze anys. Juntament amb Laporta, rebran els guardons Joan Solà, Josep Bigordà i la Fundació Lluís Carulla. Aquests premis reconeixen persones, associacions i entitats que promouen una societat més justa, més democràtica i més lliure, i en defensa de la llengua i la nació catalanes.

Entre les persones que han rebut aquest premi destaca el poeta Miquel Martí i Pol, el cantautor Lluís Llach, l'actor Joel Joan, el grup musical Els Pets, el periodista Miquel Calçada, l'Abadia de Montserrat i la Companyia Elèctrica Dharma. L'acte d'entrega serà aquest divendres al Teatre de Sant Medir.

PSC i CiU coincideixen en un sistema electoral amb votació doble a l'estil alemany

Després de la crida del president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, als diputats socialistes al Parlament perquè accelerin la Llei electoral per combatre, en part, la desafecció provocada pels casos de corrupció, els dos principals partits catalana, PSC i CiU, coincideixen en què la nova legislació electoral estableixi un sistema de votació doble: per una banda, es votarien els partits i, per altra, diputats de representació territorial d'elecció directa. Però la discussió s'encalla en les dimensions que han de tenir les circumscripcions territorials, és a dir, si son a nivell de barri, ciutat, comarca o vegueria, i també en el repartiment de diputats que se'n deriva.

Nova negativa a l'ús de les llengües oficials al Senat

El portaveu adjunt de l'Entesa Catalana de Progrés, el republicà Carles Bonet, representant del grup en la Comissió de Reglament, ha defensat la necessitat de permetre un ús normalitzat de les llengües oficials al Senat proposant diverses esmenes en aquest sentit a la Comissió que treballa per a la modificació del reglament de la cambra. Bonet creu que la situació actual és una greu anomalia i que encara que l'objectiu de la reforma no sigui canviar les normes relacionades amb la llengua l''Entesa aprofitarà qualsevol oportunitat'. El senador raona que 'després de 30 anys' ja estan cansats de l''argument 'ara no és oportú''.