lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de desembre, 2009

Atlante 1 - Barça 3

Puyal 161209

El Barça ja és a la final del Mundial de Clubs després de superar per 1 a 3 al Atlante mexicà. Però no ha estat fàcil. I és que els de Guardiola han hagut de capgirar un gol inicial de Rojas, després d'una badada defensiva dels blaugrana al minut 5 de partit. A partir d'aquí el conjunt català s'ha dedicat a oferir allò que millor sap fer: tenir la pilota. Amb una possessió del 80 per cent, el Barça ha mostrat la seva millor cara. I així tard o d'hora havia d'arribar l'empat. Ha estat a la sortida d'un córner, al minut 35. Xavi ha servit al primer pal, Touré ha saltat per pentinar enrere i Busquets només ha hagut d'acompanyar-la a la xarxa. Els catalans han pogut fer el segon abans del descans. Alves s'ha plantat sol davant de Vilar, però el brasiler ha fallat inexplicablement. Tornant de vestidors, Guardiola ha fet escalfar Piqué i Messi. L'argentí havia de canviar el partit i només ha trigat 10 segons a fer-ho. En la primera pilota que ha tocat ha fet el segon després d'una gran assistència d'Ibrahimovic. Tot era gairebé perfecte, només faltava la cirereta: el gol de Pedro. I el canari ha entrat a la història al minut 69 de partit, quan ha aprofitat una bona passada d'Iniesta per fer el tercer. El davanter blaugrana s'ha convertit en el primer jugador en marcar en sis competicions oficials a la mateixa temporada. I així ha acabat el partit. Bojan, que ha entrat en els darrers minuts, ha disposat d'un parell d'accions per fer el quart, però el davanter català, malgrat mostrar bons detalls, no ha estat encertat. Paciència, només té 18 anys. Ara, el Barça s'enfrontarà a Estudiantes de La Plata argentí el proper dissabte a partir de les 17 hores. Serà l'últim esglaó per un equip que pot convertir-se en el millor de la història. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Les tres branques del 13-D rectifiquen i proclamen unitat

El director d'Osona Decideix, Alfons López Tena, el membre de la Coordinadora Nacional per a la Consulta sobre la Independència, Uriel Bertran, i l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, han escenificat avui la unitat després de les discrepàncies manifestades entre els organitzadors l'endemà de la votació i el malestar que ha causat Móra en lliurar una ILP al Parlament per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. López Tena i Bertran han anat avui a dinar i després han fet unes declaracions davant del Parlament respecte les consultes. "Tot això de les consultes s'està focalitzant massa sobre unes persones que, al cap i a la fi, l'únic que hem fet ha estat una tasca de coordinació, però l'èmfasi cal posar-lo en les milers de persones que han treballat d'una forma activa i sacrificada", ha dit López Tena, segons ha recollit Europa Press.

Bertran ha apuntat que és la unitat el que els dóna la força per impulsar el procés de les consultes, i s'ha compromès a fer tot el que sigui necessari per convocar un referèndum "vinculant" d'independència a tota Catalunya com a objectiu final, sense concretar cap data. "Tot el protagonisme l'han de tenir les comissions ciutadanes organitzadores. Nosaltres estem a la seva disposició per explicar el que han fet; ells són els protagonistes", ha afegit. Per la seva banda, Carles Móra ha reclamat en un article a l'AVUI.cat la unitat necessària "sense fissures ni desafeccions de cap mena". Móra ha advertit que ara s'estan fent "lectures completament interessades" perquè "a alguns no els convé que el sobiranisme creixi" i ha animat a la societat civil a continuar lluitant "engrescada i il·lusionada". Carles Móra també s'ha reunit aquest matí a Vic amb López Tena i han acordat que l'alcalde d'Arenys retirarà la ILP en funció del que digui el plenari de la Coordinadora aquest dissabte, amb totes les entitats que la componen.

Carles Móra: Hem d'estar més units que mai (Avui)

Uriel Bertran: 'Mai no hem estat barallats'(directe.cat)

Romeva explica els seus motius pel 'sí' a la independència

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, ha explicat quines van ser les seves motivacions per votar 'sí' a la independència en la consulta celebrada diumenge a Sant Cugat del Vallès, la població on resideix. Per Romeva, els motius del seu 'sí' a la independència es resumeixen en un contundent 'ja n'hi ha prou'. 'Vull poder ser (i parlar) català, respectant tothom, però sense haver de demanar disculpes per ser-ho (i fer-ho), cosa que, ara com ara, m'és ben difícil, fins i tot exercint la meva tasca europarlamentària', defensa Romeva. Per l'eurodiputat d'ICV, el més important diumenge era votar, 'fos quina fos la manera de pensar i el sentit del vot'. Romeva reivindica la 'necessitat' de parlar sobre la independència, 'de manera oberta, honesta, transparent, i sense apriorismes ni coaccions'.

Jill Evans: 'Hauré de tornar al febrer i a l'abril. Va ser impressionant'

L'eurodiputada gal·lesa del Plaid Cymru, Jill Evans, va viure de primera mà el 13-D i va tornar cap a Brussel·les 'emocionada'. Evans ha explicat que va veure que el procés endegat per la societat civil a favor de la independència era tant potent que es va sentir 'emocionada', fins al punt que explica: 'Hauré de tornar al febrer i a l'abril, perquè va ser impressionant'.

Evans va tornar a posar Catalunya a l'agenda internacional a principi de novembre, quan va demanar als líders de la UE en ple Parlament Europeu que analitzessin les consultes del 13-D i que incloguessin aquest assumpte a les seves agendes.

Els Telenotícies van batre rècords d'audiència el 13-D

El seguiment informatiu de les consultes sobre la independència no només va batre rècords d'audiència a Internet, sinó també a TV3. El silenci de Televisió de Catalunya els dies previs a les consultes va trencar-se el 13-D, i l'ampli seguiment que els Telenotícies van dedicar a les votacions va estar recompensat pel públic català. El Telenotícies Vespre de diumenge va batre rècords d'audiència i va ser líder a Catalunya amb una quota del 28,8%, congregant 959.000 espectadors davant les pantalles i duplicant els espectadors del TN del diumenge anterior (476.000). Per la seva banda, el Telenotícies migdia del 13 de desembre també va aconseguir les millors audiències de les darreres setmanes, amb una quota del 29,5%, quan habitualment aplega el 20% dels espectadors.

Centenars d'estudiants protesten contra la nova selectivitat a Barcelona

Centenars d'estudiants s'han concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la nova selectivitat, en el marc d'una jornada de vaga als instituts de batxillerat.

Els manifestants –dos milers segons els convocants, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) han demanat a la Generalitat una moratòria de dos anys perquè els alumnes ja matriculats a primer i segon de batxillerat s'examinin de les matèries de les que ja coneixen les ponderacions i no pateixin el canvi del model de les PAU.

D'altra manera, el nou model de prova que preveu aplicar-se al juny afectarà uns 2.000 estudiants de segon de Batxillerat per les diferents ponderacions i canvi de branca d'ensenyament de les carreres a les quals aspiren, cosa que els treu tota preferència a l'accés a les esmentades titulacions. Alumnes de Pedagogia i Psicopedagogia de la facultat de Ciències de l'Educació de la URV de Tarragona s'han manifestat contra el requisit del pla de Bolonya que els obliga a fer el màster de professorat si volen ser docents de secundària. Fins ara, no havien de fer el curs d'aptitud pedagògica (CAP) perquè era convalidable amb assignatures de la carrera.

Les parets del calaix del reactor de Vandellòs I, lliures de radioactivitat

Si ells ho diuen... Per primera vegada des que fa sis anys van acabar els treballs de la segona fase del desmantellament de la central nuclear de Vandellòs I, enguany s'ha mesurat el nivell de contaminació de les parets del calaix que guarda el reactor en repòs. Els resultats preliminars indiquen que els metalls i formigons estan majoritàriament lliures de radioactivitat.

Segons Enresa, conèixer aquestes dades és «essencial a l'hora de planificar el desballestament de l'antic reactor», per la qual cosa l'anàlisi de la composició radioquímica de les mostres –extretes en perforar amb broques foradades el calaix– està en procés de confirmació en laboratoris independents. Ai, mare!!!