lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de gener, 2010

ERC demana que s'escolti el territori i es paralitzi l'elecció de municipis per acollir el magatzem nuclear

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha explicat aquest dijous que ERC ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè es deixi sense efecte la convocatòria pública per a la selecció de candidats a acollir el Magatzem Temporal Centralitzat de residus radioactius, perquè 'té vicis jurídics molt clars'. Els republicans han reclamat que la paralització dels procés de selecció dels municipis candidats perquè no s'ha tingut en compte l'opinió del territori ni les comunitats autònomes afectades. 'Ningú discuteix la competència de l'Estat en aquesta matèria, però s'ha de fer amb diàleg i amb la col·laboració de les comunitats autònomes', ha subratllat el secretari general.

Ridao també creu que la convocatòria incompleix l'informe d'Enresa, l'empresa pública que gestiona els residus radioactius, de 2005, que explicita que la instal·lació d'un cementiri nuclear requereix l'establiment de mecanismes d'informació i participació per obtenir consens polític i social.Pel secretari general d'ERC, que aquest dijous ha mantingut una reunió amb experts en energia nuclear, 'Catalunya ha pagat ja el seu peatge, ja que ha acollit en el seu territori tres centrals nuclears, produeix el 40% de l'energia nuclear de l'estat i només en consumeix el 17%',El dirigent independentista també ha anunciat que Esquerra farà preguntes, tant al Congrés com al Senat, a Zapatero per tal de 'posar llum i claredat sobre aquest procés', perquè no es coneix amb detall el projecte, ni les compensacions econòmiques que rebrà el territori, ni els llocs de treball que es generaran, ni les mesures de seguretat extrema que es prendran. En aquest sentit, Ridao ha apuntat que 'diuen que el cementiri nuclear crearà entre 300 i 500 llocs de treball directes, quan a Holanda n'ha creat poc més de 50'.

Avui: Ausàs confirma que el Govern es limitarà a fer un informe sobre la impugnació del ple d'Ascó

Ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Prop d'un centenar de persones han assistit al ple del Consell Comarcal que s'ha fet aquesta tarda a les 7 a Móra d'Ebre. A l'entrar els consellers de CIU han estat escridassats, però no gaire, teníem que fotre més canya. A la sortida ho han fet escalonats, però lo més bo del cas ha sigut el fort desplegament de policia autonòmica que ha vingut, fins a dos camionades d'antidisturvis. Resumint, hi havia tres mossos per cadascú de nosaltres. Vergonyós. Ja,ja,ja,ja,jaa, l'alcalde d'Ascó com era d'esperar NO HA VINGUT, com Sabanza quan l'ENRON, s'ha cagat! Salut i penseu que la lluita continua.......

El Punt: L'alcalde d'Ascó evita els contraris a l'MTC no presentant-se al Consell Comarcal

El Punt: La Torre de l'Espanyol aprova la primera moció que rebutja el magatzem per a la Ribera d'Ebre un cop presentada la candidatura riberenca, enmig d'una batalla pel recompte d'adeptes al «sí» i al «no»

Montilla replica Sebastián que hi ha territoris que produeixen menys energia i consumeixen com Catalunya

El president de la Generalitat, José Montilla, ha replicat aquest dimecres al ministre d'Indústria espanyol, Miguel Sebastián, que hi ha altres territoris que produeixen 'encara menys energia' nuclear que Catalunya i tenen 'un consum molt elevat'. Sebastian creu que Catalunya no pot apel·lar a la 'solidaritat territorial' per quedar exempta d'acollir el cementiri nuclear, perquè consumeix més energia que la que produeix. Montilla ha respost al ministre espanyol que, si bé és cert que Catalunya té 'saldo negatiu' energètic també és cert que altres territoris amb consums molt elevats produeixen encara menys i no acullen instal·lacions d'aquest tipus.

Santervás de Campos-Valladolid també demana tenir el magatzem nuclear

Una població de Valladolid, Santervás de Campos, s'ha ofert també per acollir el cementiri de residus nuclears, segons ho ha confirmat aquest matí l'alcalde de la població, el popular, Santiago Baeza, del Partido Popular.

La decisió ja està presa i consensuada pels cinc regidors i així, s'ha convocat per demà al migdia un ple extraordinari que té com a únic punt aprovar aquesta decisió.

Santervás de Campos és un poble amb 140 veïns censats i està situat a 90 quilòmetres de Valladolid i a 80 de Lleó.

Avui: Un poble de Valladolid, quart candidat a acollir el magatzem de residus nuclears

i ara, també...

Melgar de Arriba ABC: Melgar de Arriba se suma a la carrera por el almacén nuclear

Tanquem les Nuclears reclama a Montilla que impugni l'acord d'Ascó

El col·lectiu Tanquem les Nuclears-100% Renovables va exigir ahir que tant el president de la Generalitat, José Montilla, com el cap de l'oposició, Artur Mas, «siguin coherents» amb les seves decisions i «facin servir tots els mecanismes legals possibles per invalidar la decisió de l'Ajuntament d'Ascó d'acollir el cementiri nuclear». L'entitat sospita que el consistori ha arribat a «acords tàcits a nivell polític i empresarial que li donin cobertura», perquè si no no s'entén que hagi «assumit un nivell de confrontació institucional tan elevat»: «l'Ajuntament –diu– ha donat un xec en blanc a la indústria nuclear i ha afegit un nou perill al medi ambient i a la població catalana».

Decidim.cat anuncia que la segona i la tercera onada de consultes superaran els 160 municipis del 13-D

La plataforma Decidim.cat, que agrupa alcaldes i regidors que han signat un manifest que aposta pel dret a decidir, ha anunciat aquest dijous que la segona onada de consultes es farà a 70 municipis l'últim dia de febrer i que ja està confirmat que també es faran consultes a 101 municipis el mes d'abril, sumant així més referèndums dels que es van fer el 13 de desembre. Així mateix, ha interpretat el fet com un 'toc d'atenció' al govern Espanyol perquè amb la suma de les tres onades 'estarem parlant de més de 350 municipis on s'haurà fet el procés de consultes'. A més, la plataforma ha fet una crida a què els electes locals 'participin activament' als referèndums sobre la independència de Catalunya i ha proposat un model de carta perquè els alcaldes enviïn als ciutadans incitant a la participació.

Avui: Decidim.cat crida els alcaldes a implicar-se en les 70 consultes previstes pel 28 de febrer

El govern espanyol recorrerà el decret que permet continuar els enderrocaments al Cabanyal

La portaveu del grup socialista a l'Ajuntament de València, Carme Alborch, ha anunciat avui que el govern espanyol presentarà un recurs de competències al Tribunal Suprem contra el decret-llei del govern valencià aprovat el 7 de gener passat segons el qual poden continuar els enderrocaments al Cabanyal. Alborch també ha explicat que el PSPV de València presentarà demà una moció al ple de l'ajuntament que demana la 'derogació immediata' del decret del Consell.

Aquest decret, que deroga la declaració de Bé d'Interès Cultural del barri, s'aprovà d'urgència després de conèixer-se l'ordre del ministeri de Cultura espanyol, segons el qual els enderrocaments al Cabanyal eren un 'espoli del patrimoni històric' i instava les administracions valencianes a aturar-los.

Irritació per la rebaixa encoberta de pensions

Un milió i mig de pensionistes cobraran aquest any menys que el passat. Tot i que el govern espanyol va anunciar una pujada de les pensions de l'1%, l'eliminació de la deducció fiscal dels 400 euros ha fet que la retenció de l'IRPF hagi augmentat. I per tant, aquests pensionistes veuran com el seu poder adquisitiu baixarà, un fet que també afecta els treballadors.

No tots els pensionistes es veuran afectats, com els jubilats que cobren pensions no contributives o no es van beneficiar de la deducció dels 400 euros. En total, però, hi haurà 11 milions de treballadors i jubilats a qui augmentarà la retenció i, per tant, veuran la seva nòmina reduïda.