lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de desembre, 2007

Per la seva "nocivitat", les JERC 'enterren' la Constitució espanyola

Una quinzena d’activistes de les JERC – Barcelona han enterrat la Constitució Espanyola a la Porta de la seu de l’Ajuntament, a la Plaça Sant Jaume. Durant l’acció de protesta, enfocada a l’acord entre el PSC i el PP a l’Ajuntament de Barcelona per tal de declarar el dia 6 de desembre jornada institucional, s’ha desplegat una pancarta sota el lema “Avancem en democràcia: enterrem la Constitució!”, i a on també es podia llegir “PP i PSOE: Barcelona NO celebra la Constitució!”.

Durant l’acte, les JERC han explicat "la nocivitat per a la nació catalana d’aquesta Constitució, a l'hora que s’han repartit un miler d’octavilles entre tots els ciutadans que transitaven per la plaça, on s’explicava el per què de la reivindicació d’avui i la necessitat d’enterrar la Constitució, text arcaic i que els joves, així com un gran segment d’aquesta societat, no han tingut l’oportunitat de votar", segons un comunicat.

Sopar a ca la Vila

Els participants a la sortida a Nyls (Pontellà) del passat mes d'octubre ens hem trobat a ca la Vila per sopar junts i veure el passi de les fotos que vam fer entre tots. Ens hem begut els lots de vi que molt amablement ens van regalar a la marxada. Hem passat una vesprada distesa i, tot comentant les fotos, ens han vingut a la memòria els àpats i els "pica-pica" que continuament ens oferien. Pel proper any es preveu que una delegació de Nyls (Pontellà) es desplaci a Miravet. Després de 700 anys, els templers encara són presents en el record heretat d'ambdós pobles.

Acuamed autoritza la licitació del projecte de descontaminació del pantà de Flix per més de 200 MEUR

El consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, ha autoritzat la licitació del projecte de descontaminació del pantà de Flix per més de 200 MEUR. Així mateix, s'ha aprovat la licitació de contractes del programa de sanejament d'aigües residuals a la conca de l'Ebre, per 4 MEUR, i per a la restauració hidrològica del riu Ebre, per 3 MEUR. Es tracta d'actuacions encarregades a Acuamed pel Ministeri de Medi Ambient, declarades d'interès general, prioritàries i urgents.

Lo pont de la Consti i la Puri

No són germanes, no són parentes, potser ni tan sols es coneixen. Comparteixen, però, la festa. La Consti és laica, molt política i més jove que la Puri, que és religiosa, catòlica de tota la vida. Normalment estan separades pel Pont, que sempre és al mig (encara que no sigui dijous). Avui dia la gent passa d'elles -de la Consti i de la Puri-, tot i que tant l'una com l'altra tenen incondicionals.