lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de novembre, 2009

Rubin Kazan 0 - Barça 0

Puyal 041109

No ha pogut ser. Tenir més del 70% de possessió de pilota i rematar 20 vegades a porteria no ha estat suficient per marcar-li un gol al Rubin Kazan i el Barça només ha pogut empatar (0-0) i sumar un punt que manté la incertesa sobre la classificació blaugrana per a la segona fase de la LLiga de Campions. El partit era important per encarrilar la classificació i aspirar al primer lloc del grup i els jugadors blaugranes han sortit endolladíssims i disposats a marcar la diferència el més aviat possible, de manera que als dos minuts de joc Ibrahimovic ja havia xutat al pal en un ma a ma amb el porter Rizhikov.

La gespa era molt alta i el ritme de pilota no ha estat molt ràpid, però els blaugranes han creat més ocasions. Una vaselina de Xavi ha marxat fora per poc, Keita ha fet misto rematant sol dins l'àrea, Messi -molt imprecís al llarg del partit- ha xutat fregant el pal i se li ha escapat un control quan encarava el porter local, que ha tornat a estar encertat després a rematades d'Iniesta, Ibrahimovic i ja a la segona part de Touré El Barça no ha trobat cap facilitat i s'ha afartat de provar-ho fins al final, però el seu afany també ha provocat algun error i el Rubin, que es capaç de defensar-se amb tot 85 minuts i guanyar en els 5 restants, ha tingut novament la seva oportunitat d'endur-se els 3 punts com al Camp Nou. Aquest cop, però, Víctor Valdés ha evitat una derrota que hauria estat també, com a Barcelona, injusta. Una aturada a la recta final de la primera part i, sobretot, dues sortides a peus dels davanters russos a la segona han salvat el Barça d'una segona derrota davant el campió rus. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit (és un dir!)

Carod proposa una renovació del discurs nacional, amb una conferència al marge del Govern i del partit

Carod-Rovira ERC 041109 RAC1

Aquest dimecres al vespre Josep-Lluís Carod-Rovira pronunciarà la conferència Adéu al nacionalisme, visca la nació! amb la qual vol fer una 'proposta de renovació del discurs nacional'. Les paraules de Carod s'esperen amb interès després que s'hagi fet pública la decisió del president d'ERC, Joan Puigcercós, de prescindir de Carod per a les llistes del partit a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Adverteix que la proposta és 'a tall estrictament personal' i la desvincula de l'opinió del Govern i del partit. La conferència se celebra a la Pedrera i serà presentada per Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural.

Carod avança que es tracta d'una proposta de renovació del discurs nacional, 'feta amb voluntat constructiva i ànim positiu'. El vicepresident abordarà diversos temes com el nacionalisme com a possible obstacle per a la nació, la idea de nació en construcció, la necessitat de nous referents nacionals i la noció d'identitat inclusiva, dinàmica i oberta'.

Avui: Carod-Rovira afirma el seu propòsit de continuar en l'acció política per estendre el sobiranisme

VilaWeb: Carod vol ser-hi

Castells insta a 'replantejar' les relacions amb l'Estat espanyol si es vol 'salvar el pacte constitucional'

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha constatat aquest dimarts que hi ha un 'esgotament' fruit de les 'turbulències' en les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol i que això pot portar, si no s'apliquen les mesures necessàries, a l'auge d''opcions demagògiques i populistes'. En una conferència a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Castells ha reiterat que cal extreure 'lliçons' de les negociacions del finançament i demana preguntar-se si es vol 'continuar per aquest camí'. En aquest sentit, creu que cal 'replantejar a fons les relacions' amb l'Estat espanyol després que s'hagi produït 'una hostilitat com mai' des de l'Estat cap a Catalunya si es vol salvar 'el pacte constitucional' que per a ell és 'essencial'. Castells ha avisat que si no hi ha 'reformes a fons' es podria arribar al 'final d'una etapa'.

Avui: Castells alerta que s'ha esgotat el cicle polític

directe.cat: El PSC redueix les reflexions de Castells a 'una opinió més' mentre ERC li dóna la 'benvinguda'

La Coordinadora de les consultes presenta els materials de campanya per promoure la participació

La Coordinadora de les consultes sobre la independència de Catalunya ha presentat aquest dimecres els materials amb què les diferents comissions organitzadores faran campanya als gairebé 130 municipis que celebraran consultes el proper 13 de desembre.

Cartells, pancartes i díptics amb els lemes 'Independència? Tu decideixes' o 'Que no decideixin per tu' es presenten amb l'objectiu de fomentar la participació en els referèndums sense demanar el vot pel sí, el no o el vot en blanc. Les comissions organitzadores podran començar a fer les seves comandes a partir d'avui a través del web referendumindependencia.cat.

'Les dones i la guerra', una exposició fotogràfica a València

L'exposició 'Les dones i la guerra', formada per quaranta instantànies fotogràfiques, s'inaugura avui a la Sala Oberta de la Universitat de València. Aquesta exposició s'integra en la campanya de sensibilització del Comitè Internacional de la Creu Roja sobre l'efecte dels conflictes armats en les dones: esdevenen vídues, són desplaçades, detingudes, separades dels familiars i víctimes de la violència. Restarà oberta fins el 22 de novembre. L'exposició 'Les dones i la guerra' vol destacar la participació activa de les dones en la guerra com a combatents i també la seva capacitat per a saber trobar recursos per a afrontar la pèrdua i la destrucció. Però sobretot, des del Comitè Internacional de la Creu Roja volen subratllar que el dret internacional humanitari (IHL) atorga una àmplia protecció a les dones en la guerra, tant si són civils com si són combatents capturades. 'Si es tinguessin més en compte aquestes normes, les dones patirien molt menys en la guerra', diuen.

Els estudiants desafien el rectorat de la UAB amb una festa major sense permís

La multitudinària festa major de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) se celebra des de fa més de 20 anys i aquest dijous comença una nova edició, però es farà contra el rectorat.

El consell de govern de la universitat ha decidit declarar aquest dijous dia 5 dia lectiu i anul·lar la celebració de la festa. La negativa ha tingut un gran impacte entre els estudiants i una vintena de col·lectius d'estudiants s'han coordinat per tirar endavant la tradicional celebració agrupats en la Comissió Festa Major Autogestionada de la UAB.

Les forces de seguretat 'no reprimeixen' sinó que 'defensen' l'ús de les llengües cooficials, je, je !!!

El ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, no només ha assegurat que les forces de seguretat 'no reprimeixen' l'ús de les llengües cooficials a cap lloc de l'Estat espanyol, sinó que ha arribat a assegurar que les defensen. Durant la sessió de control al Senat, Rubalcaba ha explicat que el govern espanyol treballa perquè els agents adquireixin la competència lingüística en col·laboració amb les autoritats territorials. En resum, Rubalcaba assegura que existeix un 'protocol d'actuació' que garanteix que un ciutadà es pugui expressar 'sempre' en la llengua que decideixi sigui a l'aeroport o a la comissaria. Tot plegat després que en els últims mesos una dona va ser denunciada a Barcelona per parlar per telèfon en català i que la Guàrdia Civil espanyola agredís un jove per dirigir-se als agents en català.

CiU de Móra d'Ebre inicia avui el procés per expulsar l'exalcalde Campos

El comitè local de Convergència i el grup municipal de CiU a Móra d'Ebre estan convocats aquesta nit a una reunió en què es decidirà l'obertura d'un expedient disciplinari a l'exalcalde Santiago Campos, pel fet de promoure una candidatura independent. El portaveu de CiU a Móra d'Ebre, Joan Piñol, va afirmar ahir que ja han donat compte de la situació a la direcció de Convergència, i que l'expedient disciplinari podria desembocar en l'expulsió de Campos, després que el diari El Punt va avançar divendres que l'exalcalde té la intenció d'impulsar una llista electoral per les municipals del 2011. «Ja no esperem una rectificació de Campos, i molt lamentablement el tema es resoldrà amb un expedient d'expulsió», va precisar.