lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de novembre, 2008

13-N, Vaga a l'educació: ...i en som molts més dels que ells volen i diuen !!!

Un de cada cinc professors secunda la vaga escolar, segons Educació eMaragall 131108 RAC1 La vaga, ha tingut un seguiment minoritari, segons la Conselleria d'Educació, que ha informat que s'hi han adherit el 18,96% dels 85.000 docents que estaven convocats. La vaga, segons el Govern de la Generalitat, ha estat seguida pel 20,8% dels mestres de les escoles i pel 17,48% dels professors d'instituts. Rosa Cañadell, portaveu d'USTEC, sindicat majoritari a l'escola pública, ha donat dades totalment oposades a les de la Generalitat i ha xifrat el seguiment en un 50% dels docents. Cañadell ha assenyalat que l'aturada s'ha notat en especial als instituts, on la falta d'alumnes no ha permès fer classe amb normalitat a molts docents que havien optat per anar a treballar. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que les dades de participació aportades pel Govern català demostren que "més del 80% del Parlament i de la comunitat educativa estan a favor del diàleg", encara que s'ha mostrat conscient que el fet que no s'hagin sumat a la vaga "no vol dir que siguin favorables totalment a la llei". Per zones, el seguiment de la vaga ha estat menor a la ciutat de Barcelona (només s'hi han sumat el 12,71% de professors), mentre que els principals registres s'han donat a Tarragona (26,66%), i a les comarques de l'Ebre (25,35%). Al Vallès Occidental, el 23,63% dels docents han anat a la vaga; al Maresme i el Vallès Oriental, el 18,45%; a Lleida, un 17,24%; a l'àrea metropolitana de Barcelona, un 17,11%; a Girona, un 16,72%, i al Baix Llobregat i l'Anoia, el 16,62%. Avui: Educació xifra en un 19% el seguiment de la vaga i els sindicats, en un 50%

elPeriódico: Uns 14.000 manifestants protesten contra la llei catalana d'educació a Barcelona

VilaWeb/ElPunt: USTEC, satisfeta per la resposta dels mestres a la vaga, malgrat les xifres d'Educació

LaVanguardia: La Generalitat cifra sólo en un 19% el seguimiento de la huelga contra la ley de Educación

3cat24.cat: La conselleria xifra en un 19% el seguiment de la segona vaga de l'any contra la llei d'educació

13-N, Vaga a l'educació: Gent jove, pa tou !!!

Avui: Nova vaga de mestres amb divisió sindical.

VilaWeb/ElPunt: La vaga de mestres contra la llei d'educació de Catalunya, a mig gas.

elPeriódico: La majoria dels professors giren l'esquena a la vaga escolar d'avui.

directe.cat: Comença la vaga a l'ensenyament públic amb un seguiment inferior a la protesta del febrer.

eldebat.cat: Els mestres, dividits davant la vaga de dijous contra la Llei d'educació.

LaVanguardia: Maragall asegura que la huelga contra la ley de Educación "es un fracaso". així compta l'Ernest (reflexió d'un director)

Hola. estic al centre fent serveis mínims com a director i acabo d'omplir l'aplicatiu per fer el seguiment de la vaga i és un frau.

Al meu centre fem vaga tots i totes.

Estem al centre els serveis mínims 4 mestres i el director.

A l'aplicatiu surt el professorat que està de baixa i les seves persones substitutes, com s'ha de dir qui fa vaga compta les baixes com a gent que no fa vaga o sigui que treballa i els que fem serveis mínims com a forçosos també, o sigui que en el meu cas constarà que:

treballem 10 persones que som 5 de serveis mínims i 5 de baixa per infantament o llarga malaltia.

Associacions civils volen que s'obrin més fosses valencianes

El Grup per la Recuperació de la Memòria Històrica i l'associació espanyola La Gavilla Verde han dit que es presentarien en la causa del jutge de l'Audiència espanyola, Baltasar Garzón, que li demanarien una audiència i el convidarien a visitar València perquè vegi com es troben les fosses. Les organitzacions han criticat l'actitud de la fiscalia, que ha demanat que s'aturessin les exhumacions de totes les fosses comunes de la guerra del 1936-39.

Segons les associacions, el recurs de la fiscalia és 'un intent d'arraconar el jutge Garzón'. A banda considerar un 'escàndol jurídic' el fonament de la resolució adoptada per l'Audiència espanyola per a aturar les exhumacions, entenen que és una 'falta de respecte als desapareguts' que no es considerin urgents les excavacions. Aquestes són, diuen, inajornables 'per a no vulnerar ni un minut més el dret de reparació moral i de recuperació de la memòria personal i familiar'.

Les dues entitats treballen en cinc fosses valencianes, les que hi ha a Albalat dels Tarongers, Benaixeve, Alpont i Portaceli. A més, han demanat que s'investigui la secció cinquena dreta del cementiri general de València i també una altra possible fossa a Paterna.

Foto: -Aquí està. L'antic maquis Pedro Alcorisa assenyala el lloc on va ser enterrat el seu pare al cementiri civil de València.

Levante-emv.com: Piden que Garzón reclame datos sobre fosas comunes a Valencia, Paterna y Serra

La Federació Espanyola de Bowling denuncia la Catalana per danys i perjudicis

Afirma la dita castellana que “el perro del hortelano ni come ni deja comer”. Es podria adaptar per explicar que el bowling espanyol ni fa strikes ni vol deixar que en faci el bowling català. Després de rebre quatre clatellades a nivell internacional, dues en l’àmbit federatiu i dues en el jurídic, i constatar que té perduda la batalla contra el reconeixement oficial internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB), ara la Febolos, que és com s’anomena la federació espanyola d’aquesta modalitat, ha presentat una denúncia davant la justícia ordinària espanyola per danys morals i perjudicis econòmics. El motiu és que la FCBB ha organitzat dues competicions internacionals sense comunicar-l’hi ni demanar-li permís.

El bowling és actualment la batalla més important de la internacionalització de l’esport català. Inversament proporcional al pes d’aquest esport, és cert. Però és que es tracta d’un precedent clau: la FCBB ha estat la primera federació catalana admesa a la internacional (FIQ, Féderation Internationale des Quilleurs) tot i ser-ne membre també una federació espanyola. La Febolos no hi va poder fer res. Ni per aturar l’admissió, ni per fer prosperar la denúncia davant el board –comitè executiu– de la FIQ, ni per fer prosperar la denúncia davant el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ni per fer-ne prosperar una quarta, aquest cop davant el Tribunal Federal de Suïssa fa un mes.

La Febolos demana 200.000 euros. I demana 100.000 euros més, també per danys i perjudicis, perquè Catalunya va participar a l’última Copa d’Europa, a Alemanya, i això va impedir que hi participés Espanya, per no enfrontar-s’hi. Joan Ricart, president de la FCBB, explica a l’AVUI que “la realitat és que no s’hi havien inscrit per error”.