lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de novembre, 2011

Del que parlàvem ...

Salvador Cot: «Cosas bonitas»

Ahir va ser un dia històric, encara que passés relativament desapercebut. Perquè va ser ahir, a Canovelles, quan va començar la campanya del no, el bloc argumental que haurà de confrontar idees i projectes contra els partidaris del sí, que ja fa anys que despleguen tota mena de raons -polítiques, culturals, lingüístiques, democràtiques i econòmiques- per liquidar definitivament la dependència de Madrid. I el primer argument dels partidaris de la Catalunya espanyola és que els catalans, després de la independència, es perdrien "cosas bonitas", en referència a les ciutats de Sant Sebastià i Sevilla. Bé, estan començant a argumentar, les bases de l'espanyolisme no poden demanar un nivell gaire més alt als seus dirigents. L'autor intel·lectual de les "cosas bonitas" és Jorge Moragas, un català instal·lat a Madrid que ha acumulat diversos càrrecs de primer nivell al PP. Es tracta d'un diplomàtic que ha viscut als EUA i sap com funciona el món. Moragas ha estat el primer en creure que es necessita contraargumentar, o sigui que les "cosas bonitas" són l'inici estúpid d'una campanya que acabarà essent intel·ligent.

Milers de persones demanen la independència de Papua

I naltros quan ? Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge a favor de la independència de Papua –la mitja part occidental de l'illa de Nova Guinea, que actualment forma part d'Indonèsia– i han exigit a les autoritats un referèndum d'autodeterminació. Els manifestants han recorregut els 15 quilòmetres que separen la localitat d'Abepura de la capital, Jayapura. Una desena de persones han mort l'últim mes i diversos centenars han estat detinguts en manifestacions, protestes laborals, atacs d'insurgents i accions dels cossos de seguretat. L'illa de Nova Guinea, rica en recursos naturals, es troba dividida actualment en l'Estat independent de Papua-Nova Guinea, a la part est i les dues províncies indonèsies de Papua i Papua occidental a la part oest.

El tram navegable de l'Ebre podria arribar fins a Riba-roja

L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) proposa ampliar el tram navegable del riu Ebre, que ara va d'Ascó a la desembocadura, fins a Riba-roja d'Ebre.

Tot i que l'actual situació econòmica no permet executar aquest projecte de forma immediata, l'objectiu de l'Idece és encarregar el projecte per poder-lo emprendre quan el govern tingui pressupost. “No és un projecte a curt termini, però podem començar a negociar amb la central nuclear d'Ascó i redactar els projectes d'obra”, ha explicat el director de l'Idece, Jordi Borràs. A més de la necessitat de dragar el riu per habilitar la via navegable, entre Ascó i Riba-roja s'han de superar dos obstacles. “A Flix ja hi ha una resclosa que es podria rehabilitar, però a Ascó s'ha de superar l'assut de la nuclear”, ha dit Borràs.

Potser no es farà l'obra, però les comissions ja van per endavant!!! NO LLENCEU MÉS DINERS AL RIU, SI US PLAU !!!