lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 d’octubre, 2011

L'esquerra abertzale oberta a compartir grup a Madrid amb ERC

Els portaveus de l'esquerra abertzale han tancat amb una trobada amb ERC celebrada aquesta tarda la seva ronda de reunions amb diferents forces polítiques catalanes. Pernando Barrena i Txelui Moreno s'han reunit amb el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i amb la secretaria general, Marta Rovira, així com amb el candidat de la coalició d'ERC-Rcat i CatSí pel 20N, Alfred Bosch, a la seu nacional del partit per conjurar esforços independentistes de cara la nova etapa que s'obre a partir de la diada electoral i amb l'anunci d'ETA d'abandonament de la lluita armada.

En la seva compareixença conjunta tant Moreno com Junqueras s'han mostrat oberts a obrir "espais de col·laboració" que podrien incloure "compartir" grup parlamentari a Madrid amb Amaiur, la coalició integrada per quatre partits de l'esquerra abertzale a Euskadi.

MARXEM PITANT !!!

«Ens hauria anat millor amb els portuguesos que amb els catalans ?» Indignació dels advocats catalans que ja han anunciat que presentaran queixa formal al Consejo General de la Abogacía Española i enviaran una carta de denúncia al catedràtic de Dret Gregorio Peces Barba . El motiu d'aquesta reacció irada ha estat un comentari que ha pronunciat un dels pares de la Constitució Espanyola en començar la seva intervenció en el conclave dels advocats espanyols que s'està celebrant a Cadis.

Peces Barba que enraonava sobre l'evolució de l'Estat de les autonomies ha assegurat que a "Espanya ens hagués anat millor amb els portuguesos que amb els catalans". Una sentència que ha molestat de forma vehement, fins i tot han abandonat l'auditori, els advocats catalans que participen en l'assemblea de lletrats espanyols que avui s'ha encetat a la ciutat andalusa. No ha estat aquesta l'única etzibada de Peces Barba a l'organització territorial de l'Estat espanyol. L'exrector de la universitat Carles III de Madrid ha sentenciat que Brussel·les no veuria gens bé un procés d'independència a Catalunya i a Euskadi. Així mateix ha sentenciat que caldria limitar les autonomies.

MARXEM !!!

L'Estat acusa Andreu Mas-Colell de fer «jocs de càlculs» amb el dèficit fiscal El secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Juan Manuel López Carbajo, ha criticat que la Generalitat faci "jocs de càlculs" amb les xifres de dèficit fiscal. Preguntat per les xifres presentades el dimecres pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, Carbajo ha considerat que "així no s'han de fer els comptes". "És com si cada un de nosaltres estiguéssim donant el nostre compte de quant paguem d'impostos i quant ens reverteix de totes les despeses públiques", ha afirmat el secretari d'Estat.

D'aquesta manera, Carbajo ha carregat contra els números del conseller d'Economia que xifrava el dèficit fiscal del 2009, el primer període liquidat amb l'actual sistema de finançament, en el 8,5% del PIB català, fins a arribar als 16.434 milions d'euros.

Carbajo ha aprofitat la presentació de les dades del dèficit fiscal per criticar l'anunci de Mas-Collel. Per altra banda el Ministeri d'Economia assegura que el saldo negatiu del dèficit fiscal i impositiu s'ha reduït un 17% fins al setembre. I yo que me lo creo !!!