lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de setembre, 2011

Joel Joan al Parlament Europeu: "Espanya maltracta Catalunya"

L'actor i president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha denunciat aquest dimarts a l'Eurocambra que l'Estat espanyol "maltracta" Catalunya i li ha demanat que faci "d'observadora" quan convoqui un referèndum d'independència. Joan ha presentat a Brussel·les el documental britànic sobre el conflicte Catalunya-Espanya 'Spain's Secret Conflict' amb la professora d'Economia de la UE, Elisenda Paluzie, i el professor de Sociolingüística de la UOC, Miquel Strubell. "En pocs anys, tal com van les enquestes i com s'està desenvolupant la història al nostre país, ens podem trobar que Europa tingui un nou Estat i volem fer-la partícip de les nostres angoixes i inquietuds", ha defensat Joan.

"Que el món sàpiga com funcionem catalans i espanyols i de quina manera l'Estat ens tracta i a estones ens maltracta", ha proclamat Joan al Parlament Europeu. "Volem que el món vigili, que estigui pendent de nosaltres", ha reivindicat l'actor, convençut que "tenir a Europa d'observadora i saber que el seu marc democràtic ens empara ens dóna força i ens treu pors". Joan ha avisat els eurodiputats que "aquest conflicte s'està portant de manera educada però algun dia pot ser que Catalunya convoqui un referèndum vinculant i això canviarà les coses".

Joan Tardà amb Alfred Bosch al Congrés

El president electe d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que Joan Tardà repetirà probablement com a número 2 al Congrés, al costat d'Alfred Bosch, que va ser escollit en les primàries celebrades aquest dissabte passat com a cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions generals del pròxim 20 de novembre.

En una entrevista al programa Àgora de TV3, Junqueras considera que amb aquesta combinació de Bosch i Tardà s'ofereix a l'electorat “la renovació i l'experiència”, una de les idees més reiterades i defensades per Junqueras per encarar la nova etapa del partit.