lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 d’octubre, 2009

Villarejo: 'La justícia a vegades defensa els interessos dels poderosos perquè és més còmode'

Carlos Jiménez Villarejo 221009 CATr

L'exfiscal anticorrupció espanyol i exfiscal en cap de Catalunya Carlos Jiménez Villarejo dóna suport a l'actitud de la fiscalia en el cas Millet i acusa la judicatura d'actuar a favor 'dels poderosos'. 'La justícia a vegades defensa, quan es tracta de delictes comesos des del poder, els interessos dels poderosos, perquè és més còmode i crea menys problemes', ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. I ha afegit que 'si no, no s'explica una reacció tan lenta, tan tardana i m'atreviria a dir que ineficaç en la persecució del delicte'. També ha lamentat que el jutge instructor, Juli Solaz, no hagi demanat mesures cautelars 'de cap tipus'. Avui: Fèlix Millet al·lega que va obrir el compte a Suïssa per protegir els seus estalvis després de la mort de Franco

Alfons López Tena demanarà a la Comissió Europea la supervisió internacional de la consulta d'Osona

Alfons López Tena, Director executiu d'Osona Decideix, la plataforma civil que organitzarà el referèndum comarcal sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre, entregarà aquest divendres a la delegació de la Comissió Europea a Barcelona una petició per escrit en què es demana que les institucions internacionals intervinguin i enviïn observadors internacionals a les consultes sobre la independència de Catalunya que López Tena i Osona Decideix organitzen a nivell comarcal a Osona el proper 13 de desembre. La voluntat d'aquesta sol·licitud és aconseguir la supervisió d'organismes de renom per tal de certificar que les votacions es realitzen amb el mateix rigor que d'altres consultes per la independència, com el referèndum que va celebrar Montenegro l'any 2006.

Avui: Osona Decideix vol observadors internacionals en la consulta del 13 de desembre

La consulta unitària sobre la independència de Catalunya del 13-D obre el compte enrere

Més de 100 comissions organitzadores locals d'arreu de Catalunya es trobaran aquest dissabte a Arenys de Munt per marcar el full de ruta de cara a la celebració unitària d'una consulta popular sobre la independència el 13 de desembre. Es tracta del primer plenari a nivell nacional, al qual també estan convocats partits polítics, entitats i plataformes sobiranistes.

Un dels punts de l'ordre del dia de la reunió, que començarà a les 4 de la tarda, és aprovar els objectius nacionals de la consulta i ratificar la comissió tècnica nacional, que està assessorant i acompanyant tot el procés d'organització.

Un dels objectius de la consulta és demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l'exercici del dret a l'autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l'Estat espanyol.

directe.cat: Cap estelada a la consulta d'Osona

La llengua catalana serà la convidada d'honor a la fira Expolangues de París 2010

La llengua catalana serà la convidada d'honor a la fira internacional d'idiomes i cultures Expolangues París 2010. Sota el lema El català, la llengua de 10 milions d'europeus, l'Institut Ramon Llull (IRL) vol recordar que el català és un idioma europeu transfonterer perquè es parla a quatre estats i ni molt menys és una llengua minoritària. El símbol escollit per representar el català és la ce trencada, el més característic de la llengua i que, a la vegada, l'agermana amb el francès. 'És un símbol nostre però que el públic francès també pot entendre que forma part del seu context mental', ha afegit el director de l'entitat, Josep Bargalló. El secretari de Política Lingüística català, Bernat Joan, fa anys que participa a la fira, en el marc de la qual hi va signar l'any passat la Declaració de París per a la pluralitat lingüística, juntament amb els governs basc i gallec.

Avui: La llengua catalana, convidada d'honor a la fira de les llengües de París

Les musiquetes de la Bressola ompliran l'Auditori de Barcelona

L'any 1976 neix la primera escola catalana Bressola a la Catalunya Nord, i per celebrar els 30 anys d'educació en català l'any 2006 es va gravar el CD 'Musiquetes de la Bressola', amb la col·laboració d'una trentena de músics dels Països Catalans. L'èxit d'aquesta gravació, que ha arribat als 80.000 CDs distribuïts i les 300.000 descàrregues per Internet, va provocar la gira 'Fem sonar les Musiquetes', que ha recorregut el país i que aquest dijous s'acomiada dels escenaris amb un multitudinari concert a L'Auditori de Barcelona. El concert comptarà amb la participació de músics com Miquel Gil, Carles Belda, Gerard Jacquet, Clara Andrés, Sicus Carbonell i amb la participació de tres corals de veus blanques.

Avui: Les escoles de la Catalunya del Nord reivindiquen més reconeixement en un concert a L'Auditori

VilaWeb: La música sona avui a Barcelona per les escoles la Bressola Avui: Les 'Musiquetes' de La Bressola reivindiquen el català a la Catalunya Nord