lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 d’agost, 2008

I have a dream !!!

Avui fa 45 anys "Tinc un somni" (I have a dream) és la frase més identificativa i el nom popular del discurs més famós de Martin Luther King, una part important pel Moviment Americà pels Drets Civils. El discurs va ser pronunciat als esglaons de l'escala del Lincoln Memorial, a Washington D.C. el 28 d'agost del 1963, com a part de la Marxa sobre Washington per la Feina i la Llibertat. Parla poderosament i eloqüent del desig de King per un futur en què els blancs i els negres poguessin coexistir en harmonia i en igualtat.

I say to you today, my friends, so even though we face the difficulties of today and tomorrow, I still have a dream. It is a dream deeply rooted in the American dream.

I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal".

A vosaltres, avui us dic, amics meus, que malgrat les dificultats d'avui i demà, jo encara tinc un somni. És un somni profundament arrelat en el somni americà.

Tinc un somni que un dia aquesta nació s’alçarà i viurà el veritable significat del seu credo: "Creiem que aquestes veritats són evidents per si mateixes: que tots els homes són creats iguals". Text complet del discurs(anglès)

Viquipèdia: Martin Luther King Tota la sort del món, Obama !!!

Tengo una pesadilla !!!

Pedro Solbes amenaça 280808 El ministre d'Economia, Pedro Solbes, lluny de reconéixer l'incompliment de l'estatut, ha advertit que 'si no fos possible el consens en matèria de finançament, l'estat espanyol podria fer prevaler els seus criteris'.

Pedro Solbes 280808 CATr

En la compareixença al congrés espanyol, Solbes també ha insistit que complia 'en forma i contingut' el text català. CiU, ERC i ICV han mostrat el seu malestar per l'actitud del ministre i han refermat la imatge d'unitat dels partits catalans. VilaWeb/ElPunt: Solbes amenaça de tirar pel dret

Quin acord, Saura, quin acord?

Joan Saura 280808 CATr El conseller de Relacions Institucionals i president d'ICV, Joan Saura, ha desvinculat la negociació que va mantenir amb María Teresa Fernández de la Vega del govern català assegurant que va ser un acord "entre el govern espanyol i un grup parlamentari".

Saura assegura que no s'ha sentit desautoritzat per ningú i que en la negociació amb De la Vega, que assegura "no va ser fàcil ni curta", sempre va voler "mantenir diferències" entre ICV i el govern català. És per aquest motiu que, durant una entrevista a Catalunya Ràdio, Saura ha explicat que només va parlar amb Montilla quan ja havia arribat a un acord amb la vicepresidenta del govern espanyol.

Tampoc ha considerat un error no haver comunicat les negociacions a Carod perquè no actuava com a conseller de Relacions Institucionals sinó com a president del grup parlamentari d'ICV i que l'important no és "la comunicació o no " del pacte sinó l'acord en si. "Crec que vaig fer bé malgrat les crítiques", ha dit.

Oriol Junqueras: Valor moral

Des de fa massa temps, els nostres polítics, periodistes i professors universitaris viuen en el món estèril de les declaracions i de les contradeclaracions. El camí de l'èxit, però, no passa mai pel còmode pendent de l'enveja, del menyspreu i de l'odi cap als altres, sinó pels sempre difícils viaranys de l'esforç de superar-nos a nosaltres mateixos. Tal com advertia Jaume Brossa el 1893, el nostre jovent "hauria de desfer-se, per raquítics, d'odis que empetiteixen l'esperit. ¿A què ve l'odi a Castella [...]? ¿I a què ve l'antipatia per França [...]?". El que realment necessiten els nostres joves és "valor per obrir-se a totes les influències, sense demanar-ne la procedència". I, de fet, "el no espantar-se davant cap conclusió, el desitjar comprendre-ho tot, denota valor moral".

En paraules de Jaume Vicens Vives a Industrials i polítics, per entendre com el modernisme intel·lectual va forjar el catalanisme polític, per "captar la deu cabdal i misteriosa d'aquesta força, impetuosa abans d'ésser definida, persistent abans d'ésser assenyalada, independent de tota pressió econòmica, idiomàtica, jurídica, romàntica o de simple ressentiment provincià", cal tenir present que "els joves de 1892" van protagonitzar una veritable "revolució dels esperits", que "incorporava Catalunya a Europa d'una manera total i irrenunciable [...]. I això permeté de marxar en un mateix galop, aristòcrates i catalanistes, burgesos i anarquistes, en una de les arrencades més sensacionals i admirables de la història de Catalunya". Així, doncs, la clau de volta del nostre futur rau a formar una nova generació de revolucionaris espirituals que, tot situant-se en posicions capdavanteres de la cultura universal, protagonitzin "la irrupció victoriosa del catalanisme en totes les articulacions socials". Quant de temps volem permetre'ns el luxe de perdre, abans de posar-nos a treballar seriosament?

Cinc municipis propers a Vandellòs II critiquen conjuntament la falta de 'transparència informativa' dels titulars de la central

Els alcaldes i equips de govern dels ajuntaments de l'Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp, Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant lamenten la falta de "transparència informativa" de l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), els titulars de Vandellòs II.

Consideren "excessives" les quatre hores que van tardar en assabentar-se de l'incendi del passat diumenge i diuen que troben a faltar informació "directa i exhaustiva" per part d'ANAV. Per aquest motiu, els ajuntaments han sol·licitat al Ministeri d'Indústria que avanci la reunió de la Comissió de Seguiment de la central i que aquesta sigui convocada el pròxim 10 de setembre.

Els municipis consideren "excessiu" el temps que es va tardar en comunicar els fets a les autoritats locals, "ja que no es va rebre la notificació de l'incident fins passada gairebé una hora i mitja de l'incendi". A més, critiquen que se n'assabentessin a través d'una trucada telefònica de la Subdelegació del govern de l'Estat a Tarragona i no pas per part d'ANAV. VilaWeb/ElPunt: Els alcaldes de la zona de Vandellòs es rebel·len per la falta de transparència