lo carrer del riu

lo carrer del riu

01 d’octubre, 2009

Colom reconeix que va signar un rebut de Millet de 72.000 euros però "res més"

La meitat per a tu i la meitat per a mi Àngel Colom CiU 011009 CATr

El secretari general d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha assegurat que té la consciència ben tranquil·la i ha reconegut haver firmat un rebut de "12,5 milions de pessetes [75.000 euros]" que li va donar l'expresident de la Fundació Orfeó Català, Fèlix Millet, però "res més".

El rebut de 72.000 euros és a nom de l'Espai Catalunya, una fundació que tenia projectada Àngel Colom després d'abandonar el Partit per la Independència però que no va funcionar mai. Això va passar a finals d'estiu del 2000, quan Colom ja militava a Convergència. Amb tot, en els llibres de comptabilitat del Palau hi consten dos pagaments per un total de 150.000 euros. Colom ha assegurat que ell no sap on han anat a parar els 72.000 euros que falten.

Colom ha dit que va trucar a diverses portes i molta gent li va suggerir que parlés amb Millet. De fet, el dirigent nacionalista creia que els diners sortien de la butxaca personal de Fèlix Millet, i no pas del Palau.

Àngel Colom: Nota als amics de Facebook: alguns em volen 'matar políticament', però continuaré fent país (VilaWeb)

directe.cat: Millet va desviar 150.000 euros per liquidar els deutes del PI

Sant Sadurní d'Anoia dóna suport a les consultes, amb el PSC a favor i CiU en contra

El Ple de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia ha aprovat aquest dimecres donar suport a les consultes populars municipals per a la independència amb una majoria insòlita. El PSC hi ha votat a favor mentre que CiU hi ha votat en contra, tot i que Joan Amat, l'alcalde, està adherit a la plataforma Decidim.cat. ERC i Alternativa Municipal Independent també han votat favorablement mentre que el PP s'ha alineat amb CiU votant en contra. Així, nou vots a favor i vuit en contra d'aquesta proposta han fet que prosperés, segons ha informat el grup municipal d'ERC.

Avui: El PSC de Sant Sadurní d'Anoia vota a favor de les consultes sobiranistes i CiU, en contra

ERC promourà mocions de suport a consultes independentistes a les Illes

ERC-Illes promourà, 'aviat', mocions de suport a consultes independentistes en sis municipis d'Eivissa i Mallorca on té representació i en els tres on té regidors independents associats. Ara, no desestimen de fer-ne en unes altres localitats.

Els sis pobles on ERC té regidors són: Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), Felanitx, Manacor, Bunyola, Sineu i Binissalem (Mallorca). Pel que fa als pobles on té regidors independents associats, aquests són: Sóller, Artà i Son Servera (Mallorca).

Hi ha previst que la setmana vinent la formació política faci públiques les dates en què presentarà les propostes als consistoris. Val a dir que en els consistoris de les Illes en què es preveu d'impulsar les mocions, el PP i PSIB tenen majoria, alguna cosa que podria impedir-ne l'aprovació.

El Consell Comarcal de l'Alt Camp, el primer en votar a favor de les consultes

El Ple ordinari del Consell Comarcal de l'Alt Camp ha aprovat aquest dimecres dues mocions favorables a les consultes populars per a la independència, una presentada per CiU i una altra per ERC. Aquestes dues formacions hi han votat a favor –deu vots- i els consellers del grup socialista –set-, en contra. La seva portaveu, Sílvia Rubió, ha argumentat que 'estan a favor que les entitats organitzin consultes populars però que no és una competència del Consell Comarcal'. D'altra banda, el de l'Alt Camp es converteix així en el primer Consell Comarcal que aprova una moció, ja que fins ara només s'havia votat als ajuntaments.

“Vergonya”, “escàndol”,“obscenitat”

De totes bandes va rebre ahir el BBVA per la pensió de 52,5 milions d’euros, a més de 3 milions anuals, que s’embutxacarà el seu encara conseller delegat, José Ignacio Goirigolzarri, que serà prejubilat en la propera junta d’accionistes de l’entitat, d’aquí sis mesos. “Escàndol”, “vergonya”, “indecència” i “obscenitat” són alguns dels qualificatius que va rebre per part de tots els partits polítics i dels sindicats. Només es va trobar a faltar la valoració de la patronal CEOE.

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, no va ser dels més durs però sí que va mostrar una gran indignació i també ressentiment: “L’únic que els demano és que no ens donin consells perquè congelem les pensions de 800 euros o abaratim l’acomiadament”.

Laporta: "La caverna mediàtica espanyolista no tolera que el Barça projecti els catalans internacionalment"

La "caverna mediàtica espanyolista" li té "ganes al Barça, i, en especial, em té ganes a mi". El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha insistit que hi ha una campanya liderada per "mitjans espanyolistes esportius, i no esportius" per "desprestigiar i perjudicar" el club quan travessa "el millor moment de la seva història".

El Barça "projecta els catalans a nivell nacional, estatal i internacional", un fet que "no toleren els mitjans d'aquesta caverna", ha denunciat.

"No podem renunciar als nostres orígens, que són catalans", ha explicat. "Jo em posiciono perquè el Barça històricament s'ha posicionat sempre". En relació a la manifestació que va encapçalar, el president ha recordat que es tractava d'una manifestació "democràtica i pacífica".

Laporta ha assegurat avui que setmanalment rep amenaces de persones anònimes que a través de missatges al seu mòbil li asseguren que li tallaran "el cap i les cames". Ha fet referència a la tensió que sol anar associada amb el càrrec de president del Barça i ha explicat que ha viscut en carn pròpia l'angoixa per l'actuació de gent que ha volgut segrestar els seus fills i que ha amenaçat la família.

Avui: Laporta presenta una denúncia davant els Mossos per amenaces de mort