lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de febrer, 2008

USTEC·STES: La vaga ha estat un èxit !!!

vaga 140208 CATr La participació del professorat a la vaga convocada pels sindicats d’educació ha tingut un seguiment massiu, malgrat la imposició, a darrera hora, d’uns serveis mínims abusius per part de la Conselleria de Treball i la Conselleria d’Educació.

Segons les nostres dades, a l’ensenyament públic, el seguiment de la vaga ha estat d’un 90 % a l’educació infantil i primària i als centres de formació de persones adultes, i d‘un 70 % a secundària.

Han participat també a la jornada de vaga les llars d’infants, els treballadors/es del lleure educatiu i el professorat dels centres privats-concertats, amb un seguiment del 30 %. Queda clar, doncs, el rebuig massiu dels professionals de l’educació de Catalunya a les Bases de la LEC.

Esperem que el Sr. Conseller en prengui bona nota, retiri aquestes Bases i obri un procés de veritable negociació amb els representants sindicals dels treballadors/es de l’educació.

COMUNICAT DE PREMSA D’USTEC·STEs.

VAGA A L’EDUCACIÓ PÚBLICA. 14 DE FEBRER 2008 Rosa Cañadell 140208 CATr

1. La convocatòria de vaga feta per tots els sindicats de l’educació ha tingut un seguiment massiu: del 80 al 100 % a l’ensenyament primari i del 70 al 80 % a secundària. És evident que el professorat , amb la seva participació activa a la vaga i a les manifestacions, ha exigit al Conseller la retirada de la bases de la Llei d’Educació de Catalunya. Esperem que el Sr. Ernest Maragall en prengui bona nota. Més enllà de veus diverses de suport a aquestes bases, el professorat, que és qui ha de tirar endavant la llei, ha dit massivament que NO.

2. El Sr. Conseller ha de fer ara un gest i retirar les bases. Si no hi ha resposta per part de la Conselleria, USTEC·STEs manifesta la seva voluntat de continuar les mobilitzacions, i, per tant, farem una proposta de continuïtat al professorat i a les organitzacions sindicals, la qual cosa pot significar una altra jornada de vaga.

3. Creiem que la vaga ha desautoritzat al Pacte Nacional per l’Educació com a marc de negociació. El Pacte ha fracassat, tant per l’aplicació de la sisena hora com pel que fa a l’equitat entre els centres públics i privats-concertats. Creiem, a més, que si s’inicien algun tipus de negociacions s’ha de fer en el marc dels sindicats que hem convocat la vaga. En tot cas, no es pot excloure a la majoria sindical del professorat.

4. En aquesta vaga, el professorat ha assumit la responsabilitat d’una lluita que correspon a tota la societat. Les bases d’aquesta llei són un atac al dret a l’educació i, per tant, perjudica a tota la ciutadania, sobretot als sectors més desafavorits. En aquest sentit, fem també una crida a totes les organitzacions ciutadanes a mobilitzar-se en contra d’aquesta llei.

5. Confiem que el Sr. Conseller rectifiqui el seu posicionament i retiri les bases. En cas contrari ens veurem obligats a demanar la seva dimissió.

Rosa Cañadell

Portaveu d’USTEC·STEs

USTEC·STEs, 14 de febrer de 2008

Fotos de la mani a Barna

Avui: El seguiment de la vaga d'ensenyament a les Terres de l'Ebre se situa entre el 60% i el 90%, segons els sindicats

Uns 300 mestres i estudiants de centres d'ensenyament públics de primària i secundària de les Terres de l'Ebre s'han concentrat aquest dijous al migdia a Tortosa per exigir al Govern la retirada de les bases de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Els manifestants, convocats pels sindicats, han mostrat el seu rebuig davant el que consideren una norma que obre el camí a la privatització de l'ensenyament públic. La protesta de Tortosa ha estat l'acte central reivindicatiu de la jornada de vaga a les Terres de l'Ebre, que segons els sindicats, ha tingut un 90% de seguiment a educació infantil i primària, i entre un 60 i 70% a secundària. Els representants de mestres i estudiants han qualificat la jornada de protesta com un 'èxit total' i han instat el conseller Ernest Maragall a negociar una nova llei. Per la seva banda, el Departament d'Educació ha rebaixat la participació al 67,13% en els centres primària i infantil i fins el 48,74% en els instituts de secundària. Un moment de la concentració de mestres i alumnes amb pancartes i cartells reivindicatius davant les portes dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, al carrer Providència de Tortosa. Manifestació contra les bases de la LEC a Tortosa

La Vanguardia: Los sindicatos dicen que la huelga tiene un seguimiento del 90% en primaria y del 70% en secundaria

Los sindicatos que han convocado hoy una huelga de docentes en Catalunya calculan que el 90% de las escuelas de infantil y primaria y el 70% de los institutos secundan el paro en contra de la política educativa del departamento de Educació. Rosa Cañadell, la portavoz del sindicato Ustec-Stes, el más importante del sector público y uno de los cinco que han llamado a la huelga, ha asegurado que estos niveles de seguimiento de la protesta se están dando de manera generalizada en toda Catalunya.

Los datos aportados por los sindicatos son los primeros que se han difundido hoy, ya que el departamento de Educació no dispone todavía de cifras y se ha limitado a apuntar que el seguimiento del paro que observa es "parcial" y "desigual" en función de los territorios y de las etapas educativas.

Un total de 85.000 docentes catalanes están convocados a la huelga por los sindicatos, un paro con el que se pretende forzar al departamento de Educació a retirar el documento de bases de la futura ley de Educación.

Los centros escolares en huelga están cumpliendo, según Educació, los servicios mínimos, que suponen que en las escuelas de infantil y primaria deberán ir a trabajar uno de los integrantes del equipo directivo y un maestro por cada 4 grupos o clases para hacerse cargo de los alumnos que acudan al centro.

En los institutos, la orden limita la movilización de personal al director o jefe de estudios y a un empleado de administración o servicios, así como se exige la presencia del 25% de la plantilla en las guarderías.

Los sindicatos convocantes del paro rechazan, en especial, las nuevas fórmulas de gestión de los centros escolares que recoge el documento de bases de la ley de Educación, al creer que abrirán la puerta a su privatización y a un empeoramiento de las condiciones de trabajo de los docentes.

El Periódico: La Generalitat assegura que el seguiment de la vaga a les escoles està sent "parcial i desigual"

La jornada d'aturada que viuen avui les escoles i els instituts de Catalunya s'està desenvolupant amb normalitat, sense que s'hagin produït incidències destacables, segons ha informat la Conselleria d'Educació, que destaca que el seguiment està sent "parcial" i "desigual". Els sindicats, per la seva part, han informat que el seguiment està sent massiu, amb un suport del 90% en els centres d'educació infantil i primària, i del 70% als instituts de secundària.

Un total de 85.000 docents catalans estan convocats a la vaga pels sindicats, una aturada que pot afectar un milió d'alumnes i amb la qual pretenen forçar el Govern a retirar el document de bases de la futura llei d'educació.

En un comunicat, Educació ha assenyalat que, a l'espera de comptar amb dades concretes sobre l'assistència dels professionals de l'educació als centres, el seguiment de l'aturada que observa és "parcial i desigual" en funció dels territoris i de les etapes educatives.

Avui: Seguiment "massiu" de la vaga, segons els sindicats i "desigual", segons Educació

Els sindicats han informat que la convocatòria de vaga té un seguiment massiu per part del professorat dels centres d'Educació Infantil i Primària i els de formació d'adults amb un 90% i d'un 70% a Secundària. El Departament d'Educació ha informat en un comunicat que la convocatòria de vaga està tenint "desigual" en funció dels territoris i etapes educatives.

També han participat les llars d'infants, els treballadors del lleure educatiu i el professorat dels centres privats-concertats, amb un seguiment del 30%.

Rosa Cañadell, la portaveu del sindicat Ustec-Stes, el més important del sector públic i un dels cinc que han cridat a la vaga, ha assegurat que ha assegurat que aquests nivells de seguiment de la protesta s'estan donant de manera generalitzada a tot Catalunya.

Les dades aportades pels sindicats són les primeres que s'han difós avui, ja que el departament d'Educació no té encara xifres i s'ha limitat a apuntar que el seguiment de l'aturada és "parcial".

Uns 60.000 docents catalans estan convocats a la vaga pels sindicats, una aturada amb què es pretén forçar el departament d'Educació a retirar el document de bases de la futura llei d'Educació.

Els centres escolars en vaga estan complint, segons Educació, els serveis mínims, que suposen que a les escoles d'infantil i primària hauran d'anar a treballar un dels integrants de l'equip directiu i un mestre per a cada 4 grups o classes per fer-se càrrec dels alumnes que acudeixin al centre. La vaga s'està desenvolupant sense incidents.