lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de febrer, 2008

Avui: Seguiment "massiu" de la vaga, segons els sindicats i "desigual", segons Educació

Els sindicats han informat que la convocatòria de vaga té un seguiment massiu per part del professorat dels centres d'Educació Infantil i Primària i els de formació d'adults amb un 90% i d'un 70% a Secundària. El Departament d'Educació ha informat en un comunicat que la convocatòria de vaga està tenint "desigual" en funció dels territoris i etapes educatives.

També han participat les llars d'infants, els treballadors del lleure educatiu i el professorat dels centres privats-concertats, amb un seguiment del 30%.

Rosa Cañadell, la portaveu del sindicat Ustec-Stes, el més important del sector públic i un dels cinc que han cridat a la vaga, ha assegurat que ha assegurat que aquests nivells de seguiment de la protesta s'estan donant de manera generalitzada a tot Catalunya.

Les dades aportades pels sindicats són les primeres que s'han difós avui, ja que el departament d'Educació no té encara xifres i s'ha limitat a apuntar que el seguiment de l'aturada és "parcial".

Uns 60.000 docents catalans estan convocats a la vaga pels sindicats, una aturada amb què es pretén forçar el departament d'Educació a retirar el document de bases de la futura llei d'Educació.

Els centres escolars en vaga estan complint, segons Educació, els serveis mínims, que suposen que a les escoles d'infantil i primària hauran d'anar a treballar un dels integrants de l'equip directiu i un mestre per a cada 4 grups o classes per fer-se càrrec dels alumnes que acudeixin al centre. La vaga s'està desenvolupant sense incidents.