lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de febrer, 2008

USTEC·STES: La vaga ha estat un èxit !!!

vaga 140208 CATr La participació del professorat a la vaga convocada pels sindicats d’educació ha tingut un seguiment massiu, malgrat la imposició, a darrera hora, d’uns serveis mínims abusius per part de la Conselleria de Treball i la Conselleria d’Educació.

Segons les nostres dades, a l’ensenyament públic, el seguiment de la vaga ha estat d’un 90 % a l’educació infantil i primària i als centres de formació de persones adultes, i d‘un 70 % a secundària.

Han participat també a la jornada de vaga les llars d’infants, els treballadors/es del lleure educatiu i el professorat dels centres privats-concertats, amb un seguiment del 30 %. Queda clar, doncs, el rebuig massiu dels professionals de l’educació de Catalunya a les Bases de la LEC.

Esperem que el Sr. Conseller en prengui bona nota, retiri aquestes Bases i obri un procés de veritable negociació amb els representants sindicals dels treballadors/es de l’educació.

COMUNICAT DE PREMSA D’USTEC·STEs.

VAGA A L’EDUCACIÓ PÚBLICA. 14 DE FEBRER 2008 Rosa Cañadell 140208 CATr

1. La convocatòria de vaga feta per tots els sindicats de l’educació ha tingut un seguiment massiu: del 80 al 100 % a l’ensenyament primari i del 70 al 80 % a secundària. És evident que el professorat , amb la seva participació activa a la vaga i a les manifestacions, ha exigit al Conseller la retirada de la bases de la Llei d’Educació de Catalunya. Esperem que el Sr. Ernest Maragall en prengui bona nota. Més enllà de veus diverses de suport a aquestes bases, el professorat, que és qui ha de tirar endavant la llei, ha dit massivament que NO.

2. El Sr. Conseller ha de fer ara un gest i retirar les bases. Si no hi ha resposta per part de la Conselleria, USTEC·STEs manifesta la seva voluntat de continuar les mobilitzacions, i, per tant, farem una proposta de continuïtat al professorat i a les organitzacions sindicals, la qual cosa pot significar una altra jornada de vaga.

3. Creiem que la vaga ha desautoritzat al Pacte Nacional per l’Educació com a marc de negociació. El Pacte ha fracassat, tant per l’aplicació de la sisena hora com pel que fa a l’equitat entre els centres públics i privats-concertats. Creiem, a més, que si s’inicien algun tipus de negociacions s’ha de fer en el marc dels sindicats que hem convocat la vaga. En tot cas, no es pot excloure a la majoria sindical del professorat.

4. En aquesta vaga, el professorat ha assumit la responsabilitat d’una lluita que correspon a tota la societat. Les bases d’aquesta llei són un atac al dret a l’educació i, per tant, perjudica a tota la ciutadania, sobretot als sectors més desafavorits. En aquest sentit, fem també una crida a totes les organitzacions ciutadanes a mobilitzar-se en contra d’aquesta llei.

5. Confiem que el Sr. Conseller rectifiqui el seu posicionament i retiri les bases. En cas contrari ens veurem obligats a demanar la seva dimissió.

Rosa Cañadell

Portaveu d’USTEC·STEs

USTEC·STEs, 14 de febrer de 2008

Fotos de la mani a Barna