lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de juny, 2008

Crida a celebrar la derrota d'Espanya

Sectors independentistes han fet una crida a través de la Xarxa a celebrar la victòria d'Espanya en el cas que aquest diumenge acabi derrotada per Itàlia en el partit oficial de l'Eurocopa (20.45). En una plana web recomanen comprar petards "perquè pot arribar a ser memorable", seguir el partit per internet o en un bar "així t'assegures que no et comptaran com a espectador de la 'selección'"; "llençar petards per cada gol de la selecció italiana" i "tots a Canaletes amb banderes estelades i molta festa si guanya Itàlia". Els autors de la crida justifiquen la mesura perquè "si poguéssim competir a nivell internacional faríem uns molts bons resultats esportius i el nostre poble seria reconegut a qualsevol part del món, com és el cas d'Escòcia, una nació sense Estat que pot participar amb la selecció de futbol en competicions internacionals" i "ho diem clar: estem farts d'aquesta situació".

Adéu Espanya: AVUI SI LA SELECCIÓ ESPANYOLA PERD CONTRA ITÀLIA... TOTS/ES A CANALETES!

Més de la meitat de les coques que es vendran per Sant Joan són industrials

El president de la Federació Catalana de Gremis de Pastissers de Catalunya, Joan Turull, ha assegurat que més de la meitat de les coques que es vendran per Sant Joan estan fetes industrialment, fet que suposa uns 2.000.000 de coques enfront de les 1.700.000 coques que la Federació preveu vendre per la Revetlla. Turull, escombrant cap a casa, recomana que la coca es compri a pastisseries o forners associats al gremi perquè treballen amb productes naturals mentre que les coques de producció industrial contenen productes químics. No en teniem prou amb la polémica del Santi Santamaria i el Ferran Adrià i Turull també s'hi afegeix.

Arran de les intoxicacions per la crema de les coques, Turull assegura que els pastissers 'encara tenen més cura' i demana que el client mantingui les coques farcides en fred.

Lo carrer del riu us recomana que les torneu a fer a casa perquè, fins i tot les pastisseries, fan servir aquelles bases congelades que no tenen ni suc ni muc !

Viquipèdia: coca de Sant Joan

Recepta

Presenten un manifest per impulsar la Tercera República

Himno de Riego Organitzacions socials i representants de la vida política presenten un manifest en què reclamen els canvis legislatius necessaris per avançar cap a l’articulació d’una Espanya federal i republicana.

Després d’una certa letargia durant la dècada dels noranta, el moviment republicà ha reviscolat coincidint amb el debat successori a la Corona espanyola, la redacció de la Llei de la memòria històrica i, molt especialment, quan el 14 d’abril de 2006 va commemorar el 75è aniversari de la Segona República en diversos actes unitaris. En aquest context, les famílies que pivoten al voltant d’Izquierda Unida han confluït per reclamar els valors democràtics, laics i federals del sistema polític sorgit l’any 1931 i que, dissortadament, la Transició pactada entre les forces vives del franquisme i els partits democràtics va bandejar l’any 1978 sota el soroll de sabres.

Fruit d’aquesta revifalla ha vingut el Manifest a favor d’un procés constituent per la Tercera República, presentat enmig de la polèmica per l’exhibició de l’ensenya tricolor al Congrés dels Diputats i el judici celebrat fa setmanes contra el conegut activista i periodista republicà Jaume d’Urgell. El document, subscrit, entre d’altres, per l’excoordinador d’IU Julio Anguita, l’escriptor Luis García Moreno, l’exdirectora de la Biblioteca Nacional Rosa Regàs, el cineasta Julio Medem i una dotzena de càrrecs i dirigents del Partit Comunista d’Espanya, apel·la el Govern central a convocar un referèndum sobre el model d’Estat. Els firmants recorden que els ciutadans no han pogut pronunciar-s’hi i han hagut de conformar-se amb «un rei imposat pel general Franco, símbol d’un sistema obsolet i feudal».

Per tot plegat, insten la societat a liderar un moviment de regeneració política i social i l’Executiu de Rodríguez Zapatero a «instal·lar urnes als carrers perquè la ciutadania expressi lliurement si desitja construir un país més just, fraternal, sense privilegis i radicalment democràtic». La presentació del manifest, que compta amb l’adhesió de nombroses formacions de l’esquerra transformadora de l’Estat, entronca amb un anterior text signat per alcaldes i regidors d’Izquierda Unida en què s’invocava a una reforma constitucional que permeti la consulta popular sobre la república i el reconeixement del dret a l’autodeterminació. A Catalunya, aquesta iniciativa es vehicula a través d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i de les entitats que treballen per la consecució de la Tercera República.

Les platges freguen el ple en el primer cap de setmana d'estiu

Les platges de la costa catalana han registrat una ocupació massiva de banyistes, en el primer cap de setmana de l'estiu.

Després d'una de les primaveres més plujoses dels últims anys, Catalunya ha registrat temperatures ben altes: al migdia de dissbate es va arribar als 30 graus al litoral i entre 28 i 33 al Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i a la depressió central, mentre que a Ponent s'espera que el termòmetre pugi fins als 30 i 35 graus.

El clima, la finalització del curs escolar i el pont de Sant Joan han animat a la gent a anar a la platja, tant en els seus llocs de residència com en els d'estiueig.

Declararan el proper dilluns, Dia Internacional de l'AFTERSUN !!!

Montilla creu que el desplegament de l'Estatut és millorable

Montilla diu que el pacte d'Entesa "no és renegociable", però sí que es pot avaluar. El president ha recordat que en els primers sis mesos, l'Estatut no es va poder desplegar perquè estaven convocades eleccions autonòmiques a Catalunya. Tot i això, malgrat fer una valoració global "positiva", ha admès: "Podríem haver anat més ràpid".

A més de les autonòmiques, ha al·legat que Catalunya també ha estat immersa en unes eleccions municipals i, com la resta d'Espanya, en unes generals. "Durant els períodes electorals, tot el món té altres prioritats", ha admès.