lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de setembre, 2010

L'MTC monopolitzarà la campanya electoral a l'Ebre

La CANC intensifica les mobilitzacions, que culminaran el 7 de novembre a Ascó Mentre al País Valencià comencen les mobilitzacions contra la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Zarra, a les Terres de l'Ebre s'intensifiquen els actes, a favor i en contra, per la possibilitat que el Consell de Ministres acabe optant per la segona candidatura. En aquest sentit, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó faran la primera protesta diumenge que ve, quan tallaran la C-12 a l'altura d'Ascó. El calendari de mobilitzacions continuarà el 17 d'octubre amb una caminada reivindicativa des de Móra d'Ebre fins a Ascó que seguirà el camí de sirga. A més, durant el mes d'octubre es faran xerrades informatives a les capitals de comarca i el 7 de novembre, just abans de l'inici de la campanya electoral, es convocarà una manifestació a Ascó contra el cementiri nuclear.

Un altre dels objectius de la CANC és aconseguir que el PSC i CiU es pronuncien sobre el cementiri nuclear en vista a la pròxima legislatura. És per aquest motiu que les pròximes setmanes mantindrà reunions amb els dos partits i assistirà a tots els actes comarcals de precampanya electoral del PSC i CiU per exigir-los que es defineixin públicament. Una pressió que també exerciran les plataformes veïnals de la Ribera d'Ebre, que defensen la instal·lació de l'MTC a Ascó. “Demanem a CiU i el PSC que rectifiquen i es manifesten a favor de l'MTC”, ha dit el portaveu del Grup Veïnal Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde. I en cas que no rectifiquen, anuncien que reclamaran als veïns de la Ribera d'Ebre que voten en blanc en les eleccions al Parlament. A Flix ja va guanyar el vot nul en les darreres eleccions europees. D'altra banda, els partidaris de l'MTC volen reunir-se amb el Ministeri d'Indústria aquesta setmana.

CANC: La CANC i Veïns d’Ascó continuaran amb les mobilitzacions mentre no es retiri definitivament la candidatura d’Ascó

La PDE descarta implicar-se en les eleccions

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no reeditarà la campanya Mai més un govern transvasista, ja que ha descartat implicar-se en la contesa electoral del 28 de novembre. El moviment social va impulsar aquella campanya l'any 2003, per orientar el vot dels ebrencs contra CiU i el PP. Però anys més tard la gestió de la sequera del 2008 va suposar un trencament entre la PDE i el tripartit. A les europees del 2009, la PDE va fer campanya pel vot nul.