lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 de gener, 2009

El balneari de Cardó acollirà un centre hoteler de cinc estrelles

El projecte, amb una inversió d’uns 45 milions d’euros, preveu la construcció de l’hotel, de cinc estrelles, amb 91 habitacions, un centre spa amb 40 suites termals i 60 habitacions en règim d’aparthotel. L’hotel i l’spa estaran connectats amb un centre artesà, ubicat a l’antiga factoria d’embotellat d’aigües i projectat com un poble amb carrers i places, amb espais per a ceramistes, pintors, escultors i altres artesans.

El balneari de Cardó es va crear el 1866 en un indret on el segle XVII s’hi havia fundat un monestir. El balneari va iniciar la seva activitat aprofitant les virtuts de les aigües medicinals que brollen a la zona. Durant la Guerra Civil, el recinte va ser utilitzat com a seu de les Brigades Internacionals i posteriorment com a hospital de l’exèrcit republicà. Després del conflicte bèl·lic, el balneari va reprendre l’activitat, fins que l’any 1967 va tancar. Als anys 70, s’hi va instal·lar una planta embotelladora d’aigua. Cardó's SPA

Catalunya entra oficialment en recessió

L'economia catalana ha entrat oficialment en recessió després de tres trimestres consecutius de creixement negatiu. Ho va dir ahir el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en una conferència sobre perspectives econòmiques, a Sabadell. També va explicar que l'any 2008 l'economia havia crescut, globalment, un 0,9%, molt per sota del 3,6% del 2007. Finalment, va comentar que la negociació del finançament havia entrat en la recta final.

'Som conscients de la situació de crisi econòmica, però tenim bones bases per a sortir-nos-en', van ser les seves paraules. Pel conseller, el govern està al cas de la situació i, entre més prioritats, té la d'atendre 'els sectors més vulnerables i fer les reformes que facin falta'.

Respecte de les negociacions sobre el finançament, va dir que continuaven, però que ara, després d'haver instat el govern espanyol a reformular i concretar la seva proposta, es trobaven a la recta final. Segons que va manifestar, podria haver-hi acord abans de poques setmanes.

El govern francès declara Catalunya Nord com a zona catastròfica

El govern francès ha declarat l'estat de catàstrofe natural a Catalunya Nord, a conseqüència del temporal de dissabte. Encara no s'han quantificat els danys causats, però el sector agrícola i forestal nord-català n'ha resultat força afectat. La declaració de zona catastròfica del territori, tal com havien responsables polítics i econòmics nord-catalans, facilitarà l'obtenció d'ajudes i d'indemnitzacions a les persones i les empreses damnificades.

Avui ja s'ha recuperat el subministrament de llum i aigua i els serveis telefònics a Catalunya Nord, però fins ahir encara hi havia milers de llars sense electricitat, ja que el mal temps va complicar la reparació de les línies elèctriques.