lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 de febrer, 2010

SENSE VERGONYA !!!!

El dia 7 de març ens hi juguem molt !!! Des d’un temps ençà hem anat veient com sense vergonya se’ns han anat mostrant tot un seguit de personatges i actituds que, a més a més de tristesa i preocupació, ens poden arribar a inspirar por i preocupació.

Veiem alcaldes que no han considerat oportú sortir al carrer a demanar allò que les institucions a les que representen han decidit, però en canvi no han tingut cap mania en contradir-les públicament o en privat.

Veiem polítics que tenen la poca vergonya de fer cas omís a la gent del territori que els ha triat com els seus representants prenent decisions que no han tingut la barra ni de consultar.

Veiem sindicalistes que s’apiaden d’alcaldes agosarats i en canvi no tenen en compte al poble emprenyat.

Veiem personatges que s’autoproclamen demòcrates i d’esquerres recollint signatures a favor de l’AMAC.

Veiem desenvolupadors del territori més pendents de la menjadora que no pas del poble a desenvolupar.

Veiem enquestadors que retiren, sense manies, les seves pròpies enquestes quan en veuen els resultats.

Veiem com molts juguen a nedar i guardar la roba esperant posicionar-se com a cavalls guanyadors sense haver corregut.

Estem veient poc respecte a la gent i al territori, egoisme i molt poca vergonya.

El dia 7 de març ens hi juguem molt !!!!

El dia 7 de març sense vergonya, cal que omplim els carrers de Móra perquè:

-ENS HI JUGUEM LA CREDIBILITAT DE LES INSTITUCIONS DEMOCRÀTIQUES!
-ENS HI JUGUEM LA NOSTRA DIGNITAT COM A CIUTADANS!
-ENS HI JUGUEM EL FUTUR DEL TERRITORI DEL QUAL NO ENS EN VOLEM FER PARTÍCIPS!
-ENS HI JUGUEM QUE EL NOSTRE TERRITORI NO ESDEVINGUI, PER SEMPRE MÉS, UNA FINCA D’UNS QUANTS ADMINISTRADA PER UNS QUANTS!
-ENS HI JUGUEM EL FUTUR DE MOLTES IL·LUSIONS SACRIFICADES EN BENEFICI DES INTERESSOS DEL CAPITAL!
-ENS HI JUGUEM QUE GUANYI LA PREPOTÈNCIA, L’ENGANY I LA MISÈRIA MORAL!

EL DIA 7, SENSE VERGONYA, HEM DE DIR NO A LA POCA VERGONYA!!!!!!

Els sindicats acusen Educació d''enganyar-los" i confirmen la vaga del 17 de març

Els sindicats USTEC-STEs, CC.OO., ASPEPC-SPS, UGT i CGT han acusat el departament d'Educació d'"enganyar-los" durant el procés de negociació, perquè consideren que no ha tingut una veritable voluntat d'acceptar cap de les seves reclamacions laborals. Per aquest motiu, han confirmat la convocatòria d'una vaga unitària el 17 de març, que anirà acompanyada d'un calendari de mobilitzacions contra la política educativa del conseller eMaragall.

Les principals reclamacions sindicals són augmentar les plantilles del professorat, que es modifiqui el decret d'autonomia per evitar la "desregularització" de la funció del professorat, que es cobreixin totes les baixes des del primer dia i la jornada intensiva per al mes de juny.

Les negociacions entre els sindicats i la conselleria es van trencar dimecres. El departament defensa que han estat els sindicats els que les han trencat amb una amenaça de vaga i els sindicats asseguren que ha estat la conselleria la que s'ha "aixecat de la taula".

Els portaveus sindicals han demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que intervingui en aquest conflicte, després que s'hagi fet palès que no és possible la interlocució amb eMaragall. També han desmentit el comunicat emès per la conselleria, que acusava als sindicats de ser els responsables de trencar les negociacions i convocar una vaga amb interessos particulars davant les eleccions sindicals que s'han de celebrar a la tardor. La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha afirmat que el gran problema de l'educació pública té noms i cognoms, el del conseller d'Educació, i ha afirmat que la vaga convocada, la cinquena, "és conseqüència de la política educativa d'eMaragall i la llei d'Educació de Catalunya (LEC)".

"És de sentit comú que si fas una llei en contra del professorat, que és qui ha d'aplicar-la, tindràs problemes", ha declarat. També ha acusat el conseller "d'omplir-se la boca" dient que aquestes modificacions aportarien nous projectes i qualitat, i ha dit que el que està passant és tot el contrari.

Cañadel ha criticat especialment que el nou decret d'autonomia "dificulta el treball i la participació" dels professors, ja que els "margina". Ha considerat una "barbaritat" que els resultats dels mestres s'avaluïn tenint en compte els resultats escolars dels alumnes i el major paper dels equips de direcció. El portaveu d'ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha afirmat que el decret d'autonomia es podria resumir dient que la direcció dels centres, si el departament està d'acord, "podran fer el que vulguin". Ha considerat "inèdit" en democràcia que s'aposti per la "desregularització" i ha rebutjat completament el decret. A més, ha acusat a la conselleria de "jugar brut" i de no fer cap veritable proposta de canvi. Des de la CGT, Emili Cortavitarte, ha convidat al president de la Generalitat, José Montilla, a recuperar la carta de dimissió que ja van presentar contra eMaragall i s'ha oposat rotundament al model d'educació pública que, segons ell, vol imposar la Generalitat. La portaveu d'ensenyament de la UGT, Roser Font, ha reconegut que durant el procés negociador s'havia avançat en alguns aspectes, però ha destacat que eren coses "poc significatives". Ha dit que la pretensió és aconseguir que els centres públics i els docents "puguin exercir la docència en condicions". Font ha instat al professorat a unir-se davant d'aquesta convocatòria de vaga i ha declarat: "No només des de la queixa canviarem les coses, també des de la unitat". El portaveu de CC.OO., Àngel Garcia, ha dit que la vaga "no és un caprici" dels sindicats, sinó que és coherent amb les seves reclamacions. Ha dit a eMaragall que "ho té fàcil" si vol que la vaga es desconvoqui, ja que només ha de fer propostes clares i "serioses".

La coordinadora i Decidim.cat fan una crida conjuntaa la participació el 28F

La coordinadora nacional per la consulta sobre la independència, que és formada per comissions locals, i la plataforma Decidim.cat, que aplega càrrecs electes a favor del dret de decidir, ha fet avui una crida a participar en la consulta que faran uns vuitanta municipis aquest diumenge. En un comunicat conjunt, les dues entitats diuen que aquestes consultes 'són instruments sorgits de la societat civil, amb el suport dels electes locals, i que han d'empènyer cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació'.

És per aquest motiu que demanen un últim esforç als centenars de voluntaris de tot el país, d'avui a diumenge, 'per tal d'aconseguir que hi hagi una bona participació el 28F'. directe.cat: Decidim.cat i la Coordinadora Nacional de les Consultes es reconcilien

Avui: La Coordinadora i Decidim.cat fan una crida conjunta a la participació en les consultes del 28-F

Escòcia proposa les preguntes pel referèndum d'independència

Més poders pel parlament d'Escòcia, sí o no. Independència, sí o no. Són les dues preguntes que el primer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, vol fer als escocesos en un referèndum. Salmond ha presentat aquest dijous l'esborrany de llei per la celebració d'una consulta sobre el futur del país. El text proposa un referèndum de dues preguntes, i demana l'opinió dels ciutadans respecte a si la qüestió per l'ampliació dels poders ha de referir-se a la plena autonomia fiscal –devolution max- o a la proposta més limitada dels partits unionistes. L'esborrany de la llei estarà en consulta pública fins el 30 d'abril, i no es portarà al parlament per la seva votació fins després de les eleccions britàniques.

Avui: El govern escocès publica un projecte sobre el referèndum d'independència

VilaWeb: El govern escocès publica l'esborrany de la llei del referèndum